Huidverzorgingsproducten voor mannen

Huidverzorgingsproducten voor mannen Steeds meer mannen hebben behoefte aan een goede huidverzorging. Huidverzorging voor mannen staat - vergeleken met de producten voor vrouwen - echter nog in de kinderschoenen. Er zijn steeds meer producenten van gezichtsverzorgingslijnen voor mannen, zoals Clinique en Nivea.

De mannenhuid, een ander verhaal dan de vrouwenhuid

De huid van mannen en vrouwen verschilt door biologische invloeden in een aantal opzichten van elkaar. Producenten van gezichtsverzorgingslijnen voor mannen dienen hier dan ook rekening mee te houden om de huidverzorging voor mannen te optimaliseren. De huid van de man:
 • Bevat meer haar
 • Heeft actievere talgklieren
 • Zweet meer
 • Heeft een hogere temperatuur
 • Heeft een lagere pH-waarde

Aan een huidverzorgingsproduct voor de man worden daarom andere eisen gesteld dan aan huidverzorgingsproducten voor het andere geslacht. Zo moet de crème voor mannen onder andere ingrediënten bevatten die inspelen op de verhoogde talgproductie (welke de kans op puistjes vergroot!), de lagere pH-waarde en de zweetproductie. Daarnaast heeft de mannenhuid aardig wat te verduren met de scheersessies van veel mannen om ongewenste haargroei te verwijderen of in te dammen. De gezichtshuid van de man is kwetsbaar en scheren gaat vaak gepaard met irritatie en wondjes. Er komen steeds meer huidverzorgingsproducten op de markt die rekening houden met de behoeften van de mannenhuid.

Clinique for Men: een vitale huid in 3 stappen

Clinique is een huidverzorgingsmerk dat sinds kort een speciale mannenlijn heeft. Clinique test haar producten op de meest voorkomende allergenen en is 100% parfumvrij, waardoor het voor veel mensen een ideaal huidverzorgingsproduct is. Clinique maakt in haar lijn onderscheid tussen verschillende huidtypen (droge tot normale huid en de vette huid) waardoor het product nog beter aansluit bij de behoeften van de huid. Clinique maakt gebruik van een zogenaamd drie stappen schema:
 1. Scheren en reinigen
 2. Exfoliëren
 3. Hydrateren en beschermen

Elke stap in de huidverzorging heeft eigen producten, gericht op het doel van de stap. Daarnaast heeft Clinique producten met een speciaal doel in het assortiment opgenomen, zoals de Anti-Age Eye Cream en de Face Bronzer. Twijfel je nog? Veel cosmeticawinkels hebben proefmonsters en proefpakketten, waardoor je rustig uit kunt proberen of de producten van Clinique for Men wel of niet bij je passen.

Nivea Men

Wanneer je een iets beperkter budget hebt, is het een aanrader om de producten van Nivea Men eens te bekijken. Je hebt keuze uit verschillende producten, waardoor je altijd wel een product vindt dat bij jou past.

Gezichtsreiniging

 • Face Wash Gel: de Face Wash Gel is een gezichtsreiniger met vitamine E en menthol die het dagelijkse vuil en overtollig vet van je huid verwijdert. Deze effectieve reinigingsformule reinigt je huid zonder deze uit te drogen en helpt bovendien ingroeiende haartjes voorkomen.
 • Sensitive Face Wash: voor de mannen met een gevoelige huid heeft Nivea de Sensitive Face Wash ontwikkeld. De milde reinigingsgel bevat kalmerende ingrediënten als kamille. Het product bevat geen zeep en alcohol, waardoor huidirritaties voorkomen worden.
 • Deep Cleaning Face Scrub: voor een intensievere gezichtsreiniging wordt de Deep Cleaning Face Scrub aangeraden. Deze schuimende gel met fijne scrubdeeltjes verwijdert vuil en reinigt verstopte poriën.

Gezichtsverzorging

 • Vochtinbrengende gezichtscrème: na de gezichtsreiniging is een vochtinbrengende gezichtscrème erg fijn. Deze vermindert droogheid en trekkerigheid en voorziet de huid van een langdurige hydratatie. Bovendien beschermt de crème de huid tegen schadelijke invloeden van het zonlicht.
 • Active Age Dagcrème en Nachtcrème: voor de man die net iets meer wil zijn de Active Age crèmes van Nivea zeer geschikt. Deze crèmes hydrateren, verstevigen de elasticiteit van de huid en verminderen rimpels.
© 2014 - 2024 Melod, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Clinique: producten en verkooppuntenHet cosmeticabedrijf Clinique is een toonaangevend bedrijf op het gebied van huidverzorging, make-up, geuren, zonproduct…
Huidverzorging: welk verschil tussen mannen en vrouwen?Huidverzorging: welk verschil tussen mannen en vrouwen?We besteden steeds meer en meer aandacht aan de verzorging van onze huid, en dit geldt zowel voor mannen als vrouwen. Hu…
Huidverzorging voor mannenEen aantal jaren geleden konden maar weinig mensen zich voorstellen dat mannen smeersels zouden gaan gebruiken. Deze tre…
Schadelijke stoffen in cosmeticaVrouwen en schoonheidsproducten, het is een duo dat al eeuwen samengaat. De laatste jaren is nu wel aan het licht gekome…

Tips voor het vinden van een goede, betaalbare gezichtscrèmeTips voor het vinden van een goede, betaalbare gezichtscrèmeHoe prik je door de valse beloftes van de cosmeticafabrikanten heen? Keer op keer wordt bewezen dat de duurdere (vochtin…
Een jeugdig uiterlijkEen jeugdig uiterlijkEen jeugdig uiterlijk begint bij een goede huid- en lichaamsverzorging. Het heeft geen zin om rimpels te verdoezelen en…
Bronnen en referenties
 • http://www.clinique.nl/cms/product/supercat/mens.tmpl
 • http://www.nivea.nl/producten/Mannenverzorging/Soort-Product/Gezichtscreme
Melod (654 artikelen)
Gepubliceerd: 11-09-2014
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.