Tips om je dieet echt vol te houden

Tips om je dieet echt vol te houden Het is vaak heel erg moeilijk om goed gemotiveerd te blijven tijdens je dieet. Toch bestaan er een aantal handige tips om je dieet echt vol te kunnen houden. Deze dieet tips zullen heb je veel gemakkelijker maken en je vast gaan helpen om deze afslank poging te gaan doen slagen! Geen jojo effect meer maar een gezonde nieuwe levensstijl. In dit artikel gaat het dan ook over de tien belangrijkste tips om een dieet echt en zonder moeite vol te houden.

Tip 1: Verveling

Heb je de neiging om te gaan snoepen uit verveling? Doe dan even iets nuttigs of beter nog iets actiefs. Ga stofzuigen, de was strijken of maak een lange wandeling. Drink ook snel een groot glas water. Je hongergevoel zal snel minder worden en doordat je actief gaat bezig zijn ga je ook je calorieën verbranden.

Tip 2: Sauzen

Beperk het gebruik van olie en mayonaise maar gebruik daarvoor in de plaats eens calorie arme sauzen zoals bijvoorbeeld yoghurt of tomatenketchup. Op deze manier zal je veel minder calorieën binnen krijgen maar toch kunnen genieten van je maaltijden.

Tip 3: Wie vertellen?

Vertel aan anderen die je echt zullen steunen dat je bezig bent met een dieet. Zo vermijd je de vaak goedbedoelde vragen over hoeveel kilo je al bent afgevallen.

Tip 4: Weg met de weegschaal

Gebruik de weegschaal niet te vaak. Je gewicht schommelt steeds zelfs door de dag heen. Dit komt door je vochthuishouding. Het werkt erg demotiverend als je elke dag op de weegschaal gaat staan en er niets of nauwelijks van je gewicht af is. Je kan tijdens een dieet dan nog beter je maten meten.

Tip 5: Blijf positief

Een dieet is iets positiefs. Hou dat steeds in je achterhoofd. Je bent niet op dieet je bent een gezondere levensstijl aan het aannemen. Dat je hiermee kilo's kwijtraakt is mooi meegenomen. Zie een dieet dus niet als straf.

Tip 6: Water

Soms kan het voorkomen dat je lichaam je het sein geeft dat je honger hebt terwijl dit niet het geval is. Vaak komt dit voor wanneer je moe bent. Als je dit in de avond voelt neem dan een glas water of melk en probeer te gaan slapen. Vaak is je lichaam gewoon oververmoeid.

Tip 7: Dag en nacht

Afvallen heeft zelfs te maken met je dag en nacht ritme. Je metabolisme kan hierdoor flink in de war raken. Probeer eens een tijdje op dezelfde tijden naar bed te gaan en weer op te staan. Je zult merken dat je jezelf direct actiever voelt wat weer invloed heeft op je verbranding.

Tip 8: Eet niet te weinig

Ga jezelf niet uithongeren. Dit kan zelfs heel erg gevaarlijk zijn voor je lichaam! Beter kan je gezonde maaltijden nemen. Denk tijdens je dieet aan een goed ontbijt, een voedingsrijke lunch en een niet te zware avondmaaltijd. Tussendoor mag je gerust twee keer een gezond tussendoortje in de vorm van fruit of groenten nemen. Af en toe eens zondigen is ook helemaal niet erg.

Tip 9: Zondigen mag

Als je af en toe zondigt heeft dit juist een goede invloed op je spijsvertering. Je lichaam past zich snel aan aan minder eten en zodra je iets eet wat meer calorieën bevat zal je lichaam harder gaan werken. Je verbruikt op die manier dus ook weer calorieën.

Tip 10: Wees creatief

De laatste tip om je dieet vol te houden is misschien wel de leukste. Begin eens de keuken te ontdekken. Maak nieuwe maar spannende gerechten met gezonde ingrediënten. Probeer nieuwe smaken uit en maak er een feestje van.
© 2010 - 2024 Steffie, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Afvallen: Hoe en Wat?Afvallen: Hoe en Wat?Tegenwoordig hebben steeds meer mensen last van overgewicht. Deels wordt overgewicht veroorzaakt door een aanleg in onze…
Nieuw: Het drie dagen dieetNieuw: Het drie dagen dieetEen Nieuw Amerikaans drie dagen dieet, bedoeld om gemiddeld vijf kilo per week af te vallen. het dieet is speciaal ontwo…
Vuistregel voor gezond afvallen - disciplineVuistregel voor gezond afvallen - disciplineDiscipline is de belangrijkste vuistregel voor gezond afvallen. Gezond afslanken door middel van goede kan maanden tot j…
Hoe houd je je dieet vol?Hoe houd je je dieet vol?Een dieet volhouden is een van de moeilijkste dingen om te doen, je hebt veel discipline nodig om af te vallen en op je…

Montignac dieet: glykemische indexMontignac dieet: glykemische indexDe glykemische index is een tabel waaruit je af kunt lezen hoeveel procent van de suiker in de koolhydraten die je innee…
Afvalplan voor kinderen tussen 4 en 8 jaarAfvalplan voor kinderen tussen 4 en 8 jaarDe statistieken zijn niet bemoedigend. Net als volwassenen, zijn steeds meer kinderen mollig of hebben zelfs ronduit las…
Reactie

Alba (infoteur), 29-06-2010 #1
Leuk positief artikel! Tips steken je echt een hart onder de riem! Reactie infoteur, 30-06-2010
Dank je wel, dat was ook de bedoeling :)

Steffie (51 artikelen)
Gepubliceerd: 29-06-2010
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Dieet
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.