Onzeker over lichaam

Onzeker over lichaam Iedereen is wel eens onzeker over zijn of haar lichaam, daar is niets mis mee. Maar het kan zijn dat je zo onzeker bent, dat je gewoon ongelukkig met je zelf bent. Dan is het tijd om iets te veranderen. In dit artikel lees je een paar tips die je daarbij kunnen helpen. Onzeker zijn over je lichaam is niet leuk, maar heel veel mensen hebben hier last van of hebben hier last van gehad. Vaak zijn mensen onzeker over bepaalde lichaamsdelen. Ze vergelijken hun lichaam met die van anderen. Maar onthoud dat iedereen uniek is en niemand is perfect. Hoe perfect iemand anders ook lijkt, er is altijd iets niet perfect.

Waar komt de onzekerheid vandaan?

Misschien ben je vroeger gepest over een bepaald iets, bijvoorbeeld je neus. Dat kan, denk er aan dat mensen die pesten dat vaak doen, omdat ze zichzelf dan beter voelen. Natuurlijk zijn ze niet beter. Helaas worden er nog altijd veel mensen gepest. Praat er met mensen over die je vertrouwt, dat helpt om je gevoelens een plekje te geven.

Onzekerheid over je lichaam is niet leuk. Je kan je daardoor heel ongelukkig voelen. Op televisie, bladen en kalenders ziet iedereen er mooi uit. Denk er aan dat er heel veel bewerking bij komt. Make-up kan iemand er heel anders uit laten zien en wat dacht je van photoshop? Ook reclame's en films worden volop bewerkt met speciale programma's. Iedereen ziet er perfect uit, maar in werkelijkheid is dit allemaal anders. Niemand is perfect. Heel veel beroemdheden hebben ook aan zichzelf laten sleutelen. Ze hebben plastische chirurgie ondergaan om een bepaald lichaamsdeel mooier te laten lijken. Nu kan dat er mooi uitzien, maar hoe ziet dat er over 30 jaar uit?

Jonge mensen

Onzekerheid komt het meeste voor bij jonge mensen. Mensen die zich nog aan het ontwikkelen zijn. Als je jong bent, dan wil je er misschien wel uitzien als je idool. Die zien er altijd prachtig uit, toch? Dat is heel normaal, maar dat is geen werkelijkheid. Je moet je zelf niet vergelijken met anderen. Jij bent uniek. Zeker in je jonge jaren is onzekerheid heel normaal, maar je moet niet doorslaan. Als je wat ouder wordt verdwijnt vaak de onzekerheid. Als je ouder wordt accepteer je dingen zoals ze zijn en zie je vaker de mooie dingen. Wees blij met jezelf.

Hoe verminder je onzekerheid?

Je kan je onzekerheid verminderen door aan je zelfvertrouwen te werken. En hoe werk je aan je zelfvertrouwen? Doe iets wat je niet snel zou doen, verleg je grenzen. Of ga lekker intensief sporten, dit helpt ook aan je onzekerheid. Je werkt aan je lichaam en dat voelt goed. Je hoeft niet per se verandering te zien, maar met sporten komt er een stofje vrij waardoor jij je gelukkig voelt. Plus je bent lekker bezig en je gedachten zijn even ergens anders. Doe gewoon leuke dingen waar je van houdt. Spreek met je vrienden / vriendinnen af en maak er een leuke dag of avond van.

Je kan ook meer zelfverzekerdheid uitstralen. Dit doe je door rechtop te lopen, schouders naar achteren, buik in, borst op, mensen aan te durven spreken en aan te durven kijken. Je moet dit misschien even leren, maar uiteindelijk kom je er zelfverzekerder uit. Wees dapper en trots op jezelf. Je zult zien dat het werkt.

Als het allemaal niet helpt

Als bovenstaande tips niet lukken, geef niet op. Blijf het proberen en probeer vooral positief te denken. Negatieve gedachten moet je niet toelaten, want daar word je nog onzekerder van. Luister niet naar de negatieve dingen van andere mensen, maar kijk in de spiegel en noem je mooie punten op. Iedereen heeft goede en slechte punten. Vergeet vooral niet dat niemand perfect is.
© 2014 - 2024 Linda1986, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Dé oplossing tegen onzekerheid tijdens het datenDé oplossing tegen onzekerheid tijdens het datenBen je onzeker als je met iemand aan het daten bent? Ontdek hét geheim tegen onzekerheid tijdens het daten en laat je ni…
Onzekerheid: oorzaken en tipsOnzekerheid: oorzaken en tipsOnzeker zijn kan om allerlei redenen, bijvoorbeeld over je uiterlijk, over je toekomst, over wie je bent... Iedereen is…
Onzekerheid, is er iets tegen te doen?Onzekerheid, is er iets tegen te doen?Als je onzeker bent dan voel je je vaak niet prettig. Je bent bang dat anderen je zullen afwijzen, raar vinden of niet a…
Onzekerheid binnen de relatieOnzekerheid binnen de relatieHoe ga je om met onzekerheid binnen de relatie? Heb jij altijd de goedkeuring nodig van je partner? Of iedere keer weer…

Hoofdpijn na ruggenprik: oorzaak en behandelingHoofdpijn na ruggenprik: oorzaak en behandelingNa een lumbale punctie komt het weleens voor dat patiënten last krijgen van ernstige hoofdpijn. Deze hoofdpijn wordt mee…
Polsslag (pols) onder de loep  vaatspanningPolsslag (pols) onder de loep vaatspanningTelkens wanneer de linkerhartkamer contraheert, wordt het bloed door de aorta en de andere slagaders gestuwd. De kracht…
Linda1986 (240 artikelen)
Gepubliceerd: 18-02-2014
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.