Houten tobbe in de tuin; de luxe van de Tünni hot tub

De Tünni hot tub is een tobbe waarin je met koud of warm weer lekker in je tuin kunt badderen. De hot tub is helemaal van hout gemaakt en daardoor erg milieuvriendelijk. Hoe gebruik je de Tünni hot tub?

Luxe badderen

De Tünni hot tub is een mooie houten tobbe die je in de tuin kunt plaatsen. In een speciaal compartiment staat een roestvrijstalen houtkachel die het water in de tobbe verwarmt tot zo'n 40 graden. Het verwarmen van het water duurt slechts enkele uren; door twee grote openingen maakt de houtkachel goed contact met het water waardoor die goed en snel verwarmd kan worden. De warmte van het water is overigens goed te reguleren en dus aan te passen aan de wensen van Tünni-bezitters. Door de warmte van het water is het mogelijk om zelfs bij zeer lage temperaturen (bijvoorbeeld wanneer het vriest) te badderen in de Tünni en dat is een hele belevenis! De houten tobbe is van Scandinavische komaf waar houten baden zeer in trek zijn.

Milieuvriendelijk

Doordat de Tünni hot tub helemaal gemaakt is van hout en gebruik maakt van een houtkachel, is de hot tub uiterst milieuvriendelijk. Het bad is gemaakt van eikenhout, Nordic Pine of larikshout. Deze houtsoorten staan bekend om hun kwaliteit en duurzaamheid, maar ook om hun geur. De houten tobbe kan jaren meegaan, zeker wanneer het hout wordt behandeld met een speciale lak voor in de buitenlucht. Daarnaast kan de Tünni geverfd worden in een kleur naar keuze. Ook de roestvrijstalen houtkachel draagt bij aan het milieuvriendelijke karakter Tünni hot tub. Want elektriciteit komt er niet aan te pas, alleen maar een vuurtje.

Water in de tobbe

De Tünni kan gevuld worden met kraanwater. Het water in de hot tub kan meerdere malen gebruikt worden vanwege een filter in combinatie met een ionisator. De ionisator in de houten tobbe zorgt ervoor dat er geen chloor in het bad gebruikt hoeft te worden en er echt sprake is van 'natuurlijk badderen'. Groei van bacteriën wordt op microbiologisch niveau door de ionisator tegengegaan en de waterfilter zorgt ervoor dat het water voortdurend gezuiverd wordt.

Formaat

Het houten buitenbad is in verschillende maten verkrijgbaar, beginnend bij 1 meter 60 bij 1 meter 80 voor eenpersoons hot tubs. Grotere baden hebben een afmeting van maximaal 1 meter 60 bij 1 meter 80, en zijn geschikt voor maximaal 6 personen. Overigens kunnen de vormen van de baden verschillen; de kleinere varianten zijn meer ovaal dan rond van vorm. Rond de Tünni hot tubs zitten hoepels, zoals bijvoorbeeld ook te zien zijn bij houten regentonnen. De hoepels zijn verstelbaar zodat de baden niet krom kunnen trekken en hun waterdichtheid behouden. Tünni hot tubs zijn niet alleen geschikt voor mensen met grote tuinen, ze kunnen ook prima gebruikt worden op bijvoorbeeld een dakterras. Enige voorwaarde om de hot tub te kunnen plaatsen is het leggen van een houten vlonder op de ondergrond.

Prijzen

Voor een kleiner formaat Tünni betaal je gemiddeld zo'n 3 à 4000 euro. De kosten voor een Tünni zijn mede afhankelijk van de kosten voor de houtkachel en accessoires als een trapje en vonkenvanger. Voor een grotere variant van de Tünni betaal je algauw 6000 euro.

Waar te koop?

Een leverancier van de Tünni is Herman van Vliet (Baden van hout). Zijn bedrijf is in het noorden van Nederland gevestigd. Via de website www.badenvanhout.nl is meer informatie te verkrijgen over o.a. de Tünni. Overigens verkoopt Herman van Vliet ook nog allerlei andere baden (en douches) van hout, maar de Tünni doet het voornamelijk erg goed. Via www.storvatt.com kun je ook houten buitenbaden (Storvatt, variant op de Tünni) kopen. De Tünni wordt in de toekomst ook verkocht bij (grotere) tuinmeubelzaken.
© 2009 - 2023 Jolene1984, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Waarom houten kinderspeelgoed kopenLoop een speelgoedwinkel binnen en je wordt als het ware overvallen door een assortiment dat bijna geheel uit plastic be…
Het buigen van houtHet buigen van houtHet buigen van hout is lastig, maar niet onmogelijk voor diegene die de moeite neemt om zich de techniek eigen te maken.…
Houten kozijnen herstellen en reparerenHouten kozijnen herstellen en reparerenHet vervangen van aangetaste houten kozijnen kan een dure en intensieve klus zijn. Gelukkig hoeven houten kozijnen met h…
Houten of kunststof dakkapelEr komt veel kijken bij het laten plaatsen van een dakkapel. Een grote beslissing die gemaakt moet worden is het kiezen…

Het belang en toepassing van hygiëneHet belang en toepassing van hygiëneNaast het gegeven dat we er allemaal fris uit willen zien en willen ruiken, heeft hygiëne nog een belangrijke rol, nl. z…
Jolene1984 (221 artikelen)
Gepubliceerd: 09-10-2009
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.