Lichaamstaal: overduidelijk sprekende voeten

Lichaamstaal: overduidelijk sprekende voeten Lichaamstaal vertelt veel over iemand; maar zijn/haar voeten verklappen alles! Onze voeten verraden onze gedachten waarschijnlijk vaak, omdat het gaat om een lichaamsdeel waar we nauwelijks feedback van krijgen. De meeste mensen zijn zich nauwelijks bewust van de bewegingen die ze met hun voeten maken.

Lichaamstaal

Mensen zijn sociale wezens die de hele dag door communiceren. Dit doen ze niet alleen door te praten; met lichaamstaal zeggen ze evenzoveel. Lichaamstaal gebeurt deels bewust en deels onbewust. Denk maar iemand die je begroet met een knikje; dit is bewust. Wat betreft onbewuste lichaamstaal zijn onze voeten kampioen. We hebben namelijk het minst controle over dit lichaamsdeel. Terwijl we onszelf dus zeer bewust proberen te gedragen, kan het zijn dat onze voeten een heel eigen verhaal vertellen.

Verliefde vrouwen

Een Britse onderzoeker bestuurdeerde tientallen onderzoeken naar de bewegingen die mensen met hun voeten maken tijdens interacties met anderen. Zijn conclusie was dat vooral vrouwen vaak met hun voeten verraden of ze zich aangetrokken voelen tot degene met wie ze praten. Hij beweert dat het volgende waarschijnlijk is:
  • Voelt de vrouw zicht aangetrokken tot haar gesprekspartner? Dan wijzen haar voeten in zijn richting en wipt ze met haar voeten.
  • Vindt de vrouw degene met wie ze praat (seksueel gezien) niet interessant? Dan kruist ze haar benen of stopt ze haar voeten weg onder haar lichtaam.

Bovenstaande vuistregels gelden niet voor mannen. Aan hun voeten is niet te zien of ze zich seksueel aangetrokken voelen tot degene met wie ze praten.

Groep

Als mensen in een groep bij elkaar staan, kun je vaak aan hun voeten zien waar ze heen willen gaan. Mensen die met één of beide voeten naar de uitgang wijzen, willen het liefst weg. Wijzen ze naar een bepaald persoon, dan vinden ze die persoon interessant of misschien wel heel erg leuk.

Weetjes

Nog enkele leuke weetjes over mensen en hun voeten:
  • Alfamannenen bewegen weinig met hun benen, voeten en lichaam omdat ze graag het gesprek domineren en controleren.
  • Extraverte mensen bewegen ook weinig maar om andere redenen.
  • Verlegen mensen bewegen veel.
  • Arrogante mensen bewegen weinig met hun lichaam en voeten.
  • Als een man nerveus is beweegt hij ze meer.
  • Als een vrouw nerveus is houdt zij haar voeten juist stil.
  • Mannen én vrouwen houden hun voeten stil als ze liegen.

Conclusie

Ben je benieuwd wat iemand van je denkt of probeer je tijdens een vergadering te polsen wat een ondoorgrondelijk persoon nu echt denkt? Let dan eens op het gedrag van de voeten. Ook leuk om te zien of je eigen voeten inderdaad weerspiegelen wat je voelt.
© 2009 - 2020 Mgirly, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.
Gerelateerde artikelen
Kenmerken verliefdheidKenmerken verliefdheidBen jij verliefd? Wil je zeker weten dat je inderdaad verliefd bent? Welk effect hebben de verliefde emoties van zowel d…
Last van opgezette, dikke voetenLast van opgezette, dikke voetenVeel mensen hebben wel eens last van opgezette, dikke voeten, de voeten zijn erg dik en de schoenen passen niet goed. Ho…
Hoe zend je de juiste signalen uit met lichaamstaal?Hoe zend je de juiste signalen uit met lichaamstaal?Lichaamstaal vormt een belangrijk onderdeel van communicatie. Lees hier hoe je daar tijdens bijvoorbeeld sollicitatieges…
Vreemdgaan: is je partner verliefd op een ander?Vreemdgaan: is je partner verliefd op een ander?Vermoeden dat je partner vreemd gaat is al erg genoeg. Maar wat als je vermoed dat je vaste (huwelijks) partner verliefd…

Cortisone: gebruik, dosis, bijwerkingen & neveneffectenCortisone: gebruik, dosis, bijwerkingen & neveneffectenHet geneesmiddel cortisone is een variant van het lichaamseigen bijnierschorshormoon. Dat is een stresshormoon dat het l…
Bronnen en referenties
  • www.nu.nl

Reageer op het artikel "Lichaamstaal: overduidelijk sprekende voeten"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Mgirly
Gepubliceerd: 22-12-2009
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 1
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.
Schrijf mee!