Met fitnessapparaten en thuis oefeningen afvallen

Met fitnessapparaten en thuis oefeningen afvallen Het is algemeen bekend dat bewegen een groot onderdeel is van afvallen, maar niet iedereen heeft tijd elke dag veel tijd te steken in oefeningen, we willen allemaal snel afvallen. Maar wat zijn nou de snelste manieren om af te vallen? Je hebt oefeningen om je kracht te trainen en oefeningen om puur vet te verliezen. Het is belangrijk te onthouden dat als je veel krachtoefeningen doet, de getallen op de weegschaal niet perse lager worden, spieren wegen namelijk meer dan vet.

5 tips voor oefeningen thuis

Hier zijn vijf oefeningen die je thuis kan uitvoeren en je zullen helpen snel gewicht te verliezen.

Tip 1: Squats

Je bil- en beenspieren zijn de grootste spieren in je lichaam en suqats, ofwel kniebuigingen, zijn daarom erg belangrijke oefeningen. Doe deze oefeningen elke dag voor de spiegel. Zorg dat je goed recht staat, voeten recht onder je heupen en zag 10 tot 20 keer door je knieën, doe dit 2 of 3 keer met korte pauzes tussendoor. Dit zal deze spieren goed versterken. Als je sterke spieren hebt kun je het proberen met gewichten in je hand. Zorg dat je goed opgewarmd bent voordat je deze oefeningen doet en doe dit niet met pijn in de knieën.

Tip 2: Opdrukken

Opdrukken is een goede vorm van krachttraining. Als je opdrukt tillen je armen 70% van je lichaamsgewicht, je traint je armen dus enorm. Probeer ongeveer 20 keer op te drukken en dan telkens 2 of 3 keer. Later kun je dit uiteraard vaker doen.

Tip 3: Springen

Springen is een goede oefening waarbij je het hele lichaam gebruikt. Spring in de lucht en spreid je armen en benen tegelijk. Spring ongeveer 20 keer en doe dit 4 of 5 keer.

Tip 4: Snel wandelen

Wandelen is een goede manier om af te vallen, maar snel wandelen is nog beter. Dit is geheel aan je zelf hoe lang je het volhoudt. Het is wederom belangrijk dit goed op te bouwen en tempo te behouden. Je kan uiteraard wandelen waar je zelf wilt, het maakt niet uit of je rondjes in de tuin loopt of een lang stuk in het bos.

Tip 5: 'Stappen'

Stappen klinkt vreemd, maar hiermee wordt bedoeld de beweging van het traplopen. Hier worden speciale apparaten voor verkocht, maar het kan uiteraard gewoon op de trap. Loop ongeveer 20 trappen en doe dit 3 keer achter elkaar. Het voelt misschien niet als een echte oefening, maar dat is het wel degelijk. Het is goed voor je been spieren en om vet te verbranden.

3 tips voor fitnessapparaten

Hier zijn drie tips voor goede fitnessapparaten die je kan aanschaffen voor thuis.

Tip 1: De loopband

De loopband is een fitnessapparaat waar je op kan rennen of lopen terwijl je op één plaats blijft. Je kan zelf instellen hoe hard je wil lopen en hoe lang. Het is een gemakkelijke manier om veel vet te verbranden thuis. Doe dit alleen niet te vaak, niet alleen zul je dan snel je interesse verliezen, maar ook is het niet heel goed voor je enkels. Let hier dus op.

Tip 2: De fiets

En dan niet de gewone fiets, maar de hometrainer. Een uitstekend fitnessapparaat waar op je hard kan fietsen. Het is erg vermoeiend als je snel fietst, dus je zult snel vet gaan verbranden. Een nadeel aan dit apparaat is dat het snel kan vervelen. Misschien kan muziek helpen om het leuker te maken. Bij dit apparaat kan je goed bepalen hoe lang je het doet.

Tip 3: De buikspierplank

De buikspierplank is uitstekend voor de buikspieren. Deze is niet zo zeer om vet te verbranden, maar om een strakke buik te krijgen. De buikspierplank neemt ook niet veel ruimte in thuis en is ook niet duur om aan te schaffen. Doe er ongeveer 20 en doe het 2 of 3 keer.
© 2011 - 2024 Sfinx, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Klassieke vormen van fitnessKlassieke vormen van fitnessDe klassieke vormen van fitness bestaan uit spinning, cardiotraining, step aerobics, zumba, aquagym en striding. Iedere…
Gewicht verliezen? Zes tips om gemotiveerd te blijvenGewicht verliezen? Zes tips om gemotiveerd te blijvenVeel mensen die willen afvallen houden het meestal niet lang vol. Gewicht verliezen gaat gemakkelijker als je gemotiveer…
Start to Fitness: Begin met fitnessenStart to Fitness: Begin met fitnessenFitnessen is een populaire sport. Je kan er een mooi afgetraind lichaam door krijgen en je kan het in alle weersomstandi…
Fitnessschema afvallen: Cardio, krachttraining en voedingFitnessschema afvallen: Cardio, krachttraining en voedingAfvallen kan op verschillende manieren. Een heel belangrijk onderdeel is voeding. Naast voeding is sporten een belangrij…

Goede gezonde nachtrustGoede gezonde nachtrustIeder mens heeft een goede gezonde nachtrust nodig, dit is erg belangrijk voor uw lichaam. Een goede nachtrust zorgt erv…
Tatoeage laten weghalenTatoeage laten weghalenEen tatoeage heb je meestal voor eeuwig, dat is in ieder geval de gedachte die je hebt als je hem laat zetten. Maar wat…
Sfinx (51 artikelen)
Gepubliceerd: 09-01-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.