Gewicht verliezen? Zes tips om gemotiveerd te blijven

Gewicht verliezen? Zes tips om gemotiveerd te blijven Veel mensen die willen afvallen houden het meestal niet lang vol. Gewicht verliezen gaat gemakkelijker als je gemotiveerd bent en blijft. Ik geef hier zes tips die je gemotiveerd zullen houden tijdens het afvallen waardoor je gemakkelijker jouw streefgewicht zult bereiken. Gewicht verliezen wordt leuker door deze tips op te volgen.

Gewicht verliezen en motivatie

Als je met succes wilt afvallen is het heel belangrijk om gemotiveerd te blijven. Dit is zeker zo als je veel wilt afvallen. Door deze tips toe te passen zul je gemotiveerd blijven tijdens het gewicht verliezen. Je zult eerder en gemakkelijker jouw streefgewicht bereiken.

1) Voorkom de verleiding

Als je wilt afvallen kun je het jezelf een stuk gemakkelijker maken door geen ongezonde tussendoortjes zoals koekjes, snoep, snacks etc. in huis te halen. Als je het niet in huis hebt hoef je de verleiding ook niet te weerstaan. Als er andere gezinsleden zijn die geen gewicht hoeven te verliezen, maak dan duidelijke afspraken met hen dat zij deze producten niet thuis gebruiken.

2) Stel realistische doelen

Er zijn vele ongezonde en gevaarlijke diëten die jou beloven zeer snel, veel gewicht te verliezen. Doe hier niet aan mee en schep geen te hoge verwachtingen. Gezond afvallen wil zeggen ongeveer 1 kilo per week afvallen. Dit klinkt misschien niet veel, zeker niet als je veel wilt afvallen, maar als je blijvend gewicht wilt verliezen zul je het langzaam moeten doen.

3) Beloon jezelf

Beloon jezelf wekelijks of maandelijks voor de doelen die je hebt gehaald. Stel deze doelen dus niet te hoog. Door jezelf te belonen zul je nog meer vastberaden zijn om jouw streefgewicht te halen. Op deze manier zul je meer plezier beleven aan het gewicht verliezen. Je kunt vast wel iets leuks bedenken om jezelf te belonen, als het maar geen ongezonde voeding is.

4) Wees niet te hard voor jezelf

Het is geen ramp als je jouw doel in een bepaalde week of maand niet haalt. Het is heel gebruikelijk dat je gedurende een lange tijd van gewicht verliezen, periodes wat minder kilo’s of zelfs geen kilo’s zult afvallen. Ga jezelf hiervoor niet “straffen” en word ook zeker niet moedeloos. Ga door op de ingeslagen weg en je zult gewicht blijven verliezen.

5) Voorkom hongergevoel

Door meerdere kleine maaltijden per dag te gebruiken zijn de periodes tussen de maaltijden korter. Hierdoor ben je minder geneigd om tussen de maaltijden door te gaan snoepen. Eiwitrijk voedsel en gezonde vetten zullen tevens minder hongergevoel geven tussen de maaltijden door.

6) Doe oefeningen die je leuk vind

Zorg voor genoeg lichaamsbeweging. Om gemotiveerd te blijven is het belangrijk dat je oefeningen doet die je leuk vindt. Als je van dansen houdt, ga dansen. Als je van zwemmen houdt, ga zwemmen of als je van wandelen houdt, ga wandelen. Er zijn vast meerdere oefeningen te bedenken die je leuk vind. Kies één of meerdere van deze oefeningen en doe deze regelmatig. Je vindt de oefeningen leuk en ze helpen jou om gewicht te verliezen. Zeer goed voor de motivatie dus.
© 2008 - 2024 Wubbo, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Wat is Gezond Afvallen?Wat is Gezond Afvallen?Veel mensen willen gezond afvallen maar weten niet precies wat dit inhoudt. Hier lees je meer over op een gezonde manier…
De vier sleutelwoorden voor permanent gewichtsverliesDe vier sleutelwoorden voor permanent gewichtsverliesPermanent gewichtsverlies wil zeggen: gewicht verliezen totdat je jouw streefgewicht hebt bereikt om daarna op dit stree…
Tips die afvallen makkelijker makenTips die afvallen makkelijker makenAfvallen kost veel energie en vergt veel motivatie. Gelukkig zijn er methoden die afvallen makkelijker maken. Deze zorge…
Afvallen als je ouder wordtAfvallen als je ouder wordtAls je ouder wordt heb je minder calorieën nodig. Daardoor wordt het moeilijker afvallen als je ouder bent. Gelukkig zij…

Overgewicht, stofwisseling, bloedsuikerspiegelOvergewicht, stofwisseling, bloedsuikerspiegelBij overgewicht spelen spelen vet, stofwisseling, beweging, hormonen, psyche, schildklier en erfelijkheid een rol. Bij o…
Afvallen: waarom val ik niet meer af?Afvallen: waarom val ik niet meer af?Over afvallen en diëten wordt veel geschreven en gesproken. Afvallers die een afslankproduct gebruiken hebben dit vaak g…
Wubbo (61 artikelen)
Gepubliceerd: 29-10-2008
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Dieet
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.