De vier sleutelwoorden voor permanent gewichtsverlies

De vier sleutelwoorden voor permanent gewichtsverlies Permanent gewichtsverlies wil zeggen: gewicht verliezen totdat je jouw streefgewicht hebt bereikt om daarna op dit streefgewicht te blijven. Bij permanent gewichtsverlies is het van zeer groot belang dat je de juiste instelling hebt. Gewicht verliezen betekent dat je ook mentaal alles op orde moet hebben.

Je kunt gewicht verliezen als de wil er maar is

Gewicht verliezen gebeurt in het lichaam maar gewicht verliezen begint in de hersenen. Permanent gewichtsverlies zul je nooit bereiken als de wil er niet is om dit ook daadwerkelijk te bereiken. Dit is ook de reden dat er wereldwijd miljarden wordt uitgegeven aan de lichamelijke kant om gewicht te verliezen, maar dat toch steeds meer volwassenen en kinderen last krijgen van overgewicht.

Jouw streefgewicht bereiken en behouden is ook een mentale kwestie

Je kunt net zoveel geld uitgeven aan diëten en sportscholen als je wilt, maar je zult geen permanent gewichtsverlies bereiken als je niet mentaal de juiste instelling hebt om af te vallen en om op gewicht te blijven.

De vier sleutelwoorden voor permanent gewichtsverlies

  • planning
  • geduld
  • doorzettingsvermogen
  • positief denken

Planning

Gewicht verliezen is niet iets dat je zomaar overkomt. Ieder onderdeel van jouw manier om af te vallen zul je vooraf goed moeten plannen. Zoek de manieren waarop je gewicht wilt verliezen die het beste bij jou passen zoals de keuze van de gezonde voeding, op welke manier je meer wilt gaan bewegen etc. Maak een duidelijke planning van hoe jij jouw streefgewicht wilt bereiken en dit gewicht ook wilt behouden. Als je eenmaal een duidelijke planning hebt, doe dan je uiterste best om deze planning uit te voeren.

Geduld

Bedenk dat het een hele tijd heeft geduurd voordat je op jouw huidige gewicht bent gekomen. Verwacht dan ook zeker niet dat je snel jouw streefgewicht zult bereiken en tevens zult behouden. Door jouw levensstijl drastisch te veranderen kun je redelijk snel gewicht verliezen maar de kans is groot dat je dit niet lang vol gaat houden. Door langzamerhand jouw levensstijl te veranderen duurt het wat langer voordat je jouw streefgewicht gaat bereiken maar op deze manier is de kans veel groter dat je wel op dit streefgewicht blijft.

Doorzettingsvermogen

Je bent een mens en geen enkel mens is perfect. Als je wilt afvallen dan zal dat ook bij jou gaan met vallen en opstaan. Wees je hier van bewust en accepteer dit ook. Hierdoor zul je het minder moeilijk hebben in de moeilijke periodes. Met de juiste instelling en met doorzettingsvermogen zul je gewicht verliezen en op jouw streefgewicht blijven.

Positief denken

Als je er niet voor 100% in gelooft om jouw streefgewicht te bereiken en te behouden, dan zul je dit ook nooit bereiken. Zo simpel is het echt. Je moet optimistisch zijn om jouw doel te kunnen bereiken. Als je positief denkt en in jezelf gelooft dan kun je echt jouw streefgewicht bereiken en behouden.
© 2008 - 2024 Wubbo, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Hoe je kunt Afslanken met Groene TheeHoe je kunt Afslanken met Groene TheeAfslanken met groene thee is een gemakkelijke manier om gewicht te verliezen. Door vijf bekers groene thee per dag te dr…
Wat is Gezond Afvallen?Wat is Gezond Afvallen?Veel mensen willen gezond afvallen maar weten niet precies wat dit inhoudt. Hier lees je meer over op een gezonde manier…
Waarom Lichaamsbeweging essentieel is als je wilt AfslankenWaarom Lichaamsbeweging essentieel is als je wilt AfslankenLichaamsbeweging is enorm belangrijk als je wilt afslanken. Door regelmatig oefeningen te doen zul je afslanken en zul j…
Gewicht verliezen? Het belang van een gezond ontbijtGewicht verliezen? Het belang van een gezond ontbijtEen gezond ontbijt zorgt voor gewichtsverlies. Lees hier hoe je gewicht gaat verliezen door gezond te ontbijten. Naast g…

Vijf tips om Buikvet te verbrandenVijf tips om Buikvet te verbrandenBuikvet is iets waar veel mensen mee te kampen hebben. Door het doen van buikspieroefeningen kun je buikvet verbranden.…
Wie of wat is een Dietist?Wie of wat is een Dietist?De diëtist: de deskundige als het gaat over voeding en gezondheid! Eten moeten we allemaal. Maar het is niet altijd vanz…
Wubbo (61 artikelen)
Gepubliceerd: 04-11-2008
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Dieet
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.