Hoe je kunt Afslanken met Groene Thee

Hoe je kunt Afslanken met Groene Thee Afslanken met groene thee is een gemakkelijke manier om gewicht te verliezen. Door vijf bekers groene thee per dag te drinken zul je al afslanken. Het drinken van groene thee is echter niet het enige wat je moet doen om jouw streefgewicht te bereiken. Lees hier hoe ook jij kunt afslanken met groene thee.

Afslanken met Groene Thee

Tegenwoordig zijn obesitas en overgewicht een ernstig probleem in grote delen van de wereld. Het is één van de gevaarlijkste epidemieën die zijn tol eist bij zowel volwassenen als bij kinderen. Met deze enorme risico’s gaan mensen zoeken naar oplossingen om af te vallen. Het drinken van groene thee is één manier om je te helpen om af te slanken. Afslanken met groene thee is een gemakkelijke manier om toe te voegen aan jouw overige acties om gewicht te verliezen.

Hoe Gezond is Groene Thee

Wetenschappelijk onderzoek heeft bewezen dat groene thee positieve reacties geeft op jouw gezondheid. Door het drinken van groene thee verminder je de kans op kanker, op hartproblemen, op reumatische aandoeningen aan de gewrichten en door groene thee te drinken verlaag je het cholesterolgehalte in jouw bloed. Onlangs hebben wetenschappers ook aangetoond dat groene thee jou kan helpen bij het afslanken.

Afslanken met Groene Thee

Het belangrijkste bij afslanken is dat je minder calorieën binnen krijgt en meer energie verbruikt. Groene thee is rijk aan substanties die de stofwisseling in jouw lichaam doet toenemen. Door groene thee toe te voegen aan jouw dagelijkse drinkpatroon zul je meer energie verbruiken dan normaal en zul je afslanken. Natuurlijk zul je jouw streefgewicht niet bereiken door het drinken van een beetje groene thee. Daarom moet je weten hoe je kunt afslanken met groene thee.

Hoe ga jij Afslanken met Groene Thee

Vele onderzoeken hebben het positieve effect van groene thee op gewichtsverlies bewezen. Door het drinken van vijf bekers groene thee verdeeld over de dag kun je wel 80 calorieën extra verbranden. Het proces dat dit mogelijk maakt wordt thermogenisis genoemd en heeft te maken met de warmteontwikkeling in het lichaam.

Belangrijke bestanddelen in Groene Thee

Groene Thee en Cafeïne

Groene thee bevat cafeïne. Cafeïne stimuleert het thermogenisis proces waardoor je meer calorieën zult verbranden.

Groene Thee en EGCG

EGCG (Epigallocatechin Gallaat) wordt als het belangrijkste bestanddeel in groene thee gezien. EGCG is een zeer sterke antioxidant en er worden vele gezondheidsbevorderende eigenschappen aan toegeschreven. Verder stimuleert ook EGCG het thermogenisis proces.

Groene Thee drinken is slechts een onderdeel om Jouw Streefgewicht te bereiken

Door alleen het drinken van vijf bekers groene thee verdeeld over de dag zul je afslanken, maar je zult hierdoor niet jouw streefgewicht bereiken. Doordat je zult afslanken met groene thee en door de vele gezonde eigenschappen die groene thee heeft zal het je moeten stimuleren om dagelijks die vijf bekers te drinken. Door dit te combineren met gezonde voeding en meer beweging zul je een gezondere levensstijl creëren waardoor je jouw streefgewicht kunt bereiken.

Groene Thee en Smaak

Veel mensen vinden het moeilijk om vijf bekers groene thee te drinken omdat ze het niet lekker vinden. Deze mensen zouden gebruik kunnen maken van pillen die gemaakt zijn van groene thee extracten. Ik vond het zelf in het begin ook erg vies maar ik ben het toch blijven drinken. Nu drink ik zelfs met plezier mijn vijf bekers groene thee per dag. Afslanken vraagt om motivatie en zo is het hier ook, met een beetje wil kun je groene thee leren drinken.
© 2008 - 2024 Wubbo, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Overgewicht? Afvallen? Drink groene thee!Overgewicht? Afvallen? Drink groene thee!Groene thee blijkt een wapen tegen overgewicht te zijn! Volgens wetenschappers kan door het drinken van groene thee men…
Afvallen: Wat moet je drinken als je wilt afslanken?Afvallen: Wat moet je drinken als je wilt afslanken?Afvallen kan ook zonder dieet en zonder sporten. Water of ander vocht is heel effectief wanneer je wilt afslanken. Water…
Groene thee goed voor je gezondheid en voor de lijnGroene thee goed voor je gezondheid en voor de lijnGroene thee heeft vele voordelen voor je gezondheid en is ook nog een goed voor de lijn. Bovendien is het ook nog eens h…
Hoe gezond is groene thee?Hoe gezond is groene thee?Hoe gezond is groene thee? Groene thee wordt vaak als gezond gezien, je ziet het overal in terug; niet alleen in thee, m…

Gezond afslanken: sapvastenSapvasten vermindert niet enkel en alleen allerlei lichamelijke klachten, maar men ervaart ook een hernieuwde energie. B…
Afvallen met Rauw VoedselAfvallen met Rauw VoedselAfvallen met rauw voedsel is een zeer gezonde manier om gewicht te verliezen. De enzymen in rauw voedsel zullen meer vet…
Reacties

Rojda, 14-05-2013
Hallo mijn vraag is mag je ook meer dan 5 bekers per dag groene thee drinken om meer calorieën te verbranden? Reactie infoteur, 15-05-2013
Hallo Rojda,

Het is niet verstandig om meer dan vijf bekers groene thee per dag te drinken. Groen thee bevat namelijk ook stoffen waar je teveel van kunt krijgen.

Veel Succes,
Wubbo

Aferdita, 23-01-2013
Mogen kinderen van 12 jaar groene thee drinken? Reactie infoteur, 24-01-2013
Er zijn veel jonge kinderen die groene thee drinken zonder dat zij hier enige bijwerkingen van ondervinden. Er zijn wat bijwerkingen mogelijk, maar die gelden voor jong en oud.

Wanneer je het niet vertrouwt dan kun je altijd informeren bij je dokter of zijn assistent.

Wubbo (61 artikelen)
Laatste update: 21-10-2008
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Dieet
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.