Overgewicht? Afvallen? Drink groene thee!

Overgewicht? Afvallen? Drink groene thee! Groene thee blijkt een wapen tegen overgewicht te zijn! Volgens wetenschappers kan door het drinken van groene thee men zo´n 1,3 kilo afvallen vanaf 4 weken. Behalve dat groene thee helpt afvallen, kent de thee diverse andere gezondheid bevorderende eigenschappen. Hoeveel koppen groene thee moet je dagelijks drinken om gewicht te verliezen? Hoe moet je de groene thee bereiden om de gunstige afval effecten te krijgen?

Goed voor de gezondheid

Behalve dat groene thee een wapen is tegen overgewicht, is groene thee ook goed voor de gezondheid. Groene thee kent diverse eigenschappen die de gezondheid van de mens bevordert. Groene thee beschermt ons (o.a.) tegen:
  • Alzheimer,
  • Oogaandoeningen,
  • Ziekte van Parkinson,
  • Hart en vaatziekten.

Effect bij het afvallen

Zondermeer wordt de groene thee het meest gewaardeerd om de effecten die de thee heeft bij het afvallen. Biochemicus Rick Hursel van de Universiteit van Maastricht deed onderzoek naar de effecten van groene thee op het afvallen. De resultaten is dat mensen die groene thee drinken zo´n 1,3 kilo afvallen in 4 tot 12 weken zonder dat ze er iets extra´s voor hoeven te doen! De beste tips voor mensen die graag willen afvallen is dan ook: drink groene thee!

Voordeel

Heeft het drinken van groene thee nog een voordeel? Behalve dat je kan afvallen met groene thee, zorgt de thee dat je minder snel aankomt of dat de verloren kilo´s weer terugkomen.

Sneller verzadigd

Van het drinken van groene thee krijgt men sneller een verzadigingsgevoel. Dat is een groot pluspunt van de groene thee tijdens het afvallen!

Hoeveel

Hoeveel groene thee moet je drinken om de gunstige afval effecten te krijgen? Je valt af van het drinken van twee tot drie koppen groene thee per dag. Meer drinken heeft geen enkel extra effect op het afvallen.

Voorwaarde

Zijn er nog voorwaarden verbonden aan het drinken van groene thee om overgewicht te lijf te gaan? Uit onderzoek blijkt dat als je echt wilt afvallen door het drinken van groene thee dat een goede nachtrust met ruim voldoende slaap een voorwaarde is. Een goede nachtrust is van belang om gewicht te verliezen als je groene thee drinkt. Behalve dat, kwam tijdens het onderzoek nog iets merkwaardigs boven water: De combinatie groene thee drinken en het Dr. Frankdieet leidt niet tot extra gewichtsverlies!

Vetopslag voorkomen?

Helpt groene thee ook het vetopslag in het lichaam beter te verbranden? Kan door het drinken van groene thee de vetopslag in het lichaam worden voorkomen? Met deze vraagstukken zijn de onderzoekers aan de universiteit van Maastricht mee bezig te onderzoeken.

Bereiding

Hoe moet je de groene thee bereiden, zodat je kan afvallen? Breng 1 liter mineraal water aan de kook en laat het gekookte water afkoelen tot zo´n 70ºC. Doe 3 tot 5 afgestreken theelepels groene thee in de theepot. Giet het water bovenop de thee in de theepot en laat deze thee minimaal 1 tot maximaal 3 minuten trekken. Let op: als de groene thee te lang trekt, wordt de thee bitter en verliest de thee zijn werking!

Dit artikel is onderdeel van de special: Dieet volhouden moeilijk?
© 2011 - 2024 Roberta, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Hoe je kunt Afslanken met Groene TheeHoe je kunt Afslanken met Groene TheeAfslanken met groene thee is een gemakkelijke manier om gewicht te verliezen. Door vijf bekers groene thee per dag te dr…
Afvallen: Wat moet je drinken als je wilt afslanken?Afvallen: Wat moet je drinken als je wilt afslanken?Afvallen kan ook zonder dieet en zonder sporten. Water of ander vocht is heel effectief wanneer je wilt afslanken. Water…
Hoe kun je afvallen met afslankthee?Hoe kun je afvallen met afslankthee?Kun je afvallen met afslankthee? Is het echt zo’n wondermiddel als constant wordt beweerd? Hoe werkt het afvallen met af…
Afvallen met groene theeEr wordt vaak gezegd dat je kunt afvallen met groene thee. Het zou een positieve werking op je stofwisseling hebben. Klo…

Tips om af te vallen zonder dieet, zonder veel moeiteTips om af te vallen zonder dieet, zonder veel moeiteAfvallen kan zo makkelijk zijn. Gewicht verliezen hoeft geen drama te zijn. Enkele makkelijke tips die iedereen helpt ge…
Afvallen met pompoenDe pompoen is een vrucht die je vooral in de herfst en winter tegenkomt. Is de pompoen gezond en kan het helpen om af te…
Bronnen en referenties
  • http://www.nu.nl/lifestyle/2484818/groene-thee-goed-lijn.html
  • http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2672/Wetenschap-Gezondheid/article/detail/1870664/2011/04/05/Groene-thee-drinken-zorgt-voor-lager-gewicht.dhtml
  • Fit met voeding - nummer 6 2011 – Afvallen met groene thee warm wapen tegen overgewicht – Afvallen? Groene thee helpt! Volgens onderzoek uit Maastricht – Ivanka Kaus
Roberta (652 artikelen)
Gepubliceerd: 18-10-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Dieet
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.