Afvallen met groene thee

Er wordt vaak gezegd dat je kunt afvallen met groene thee. Het zou een positieve werking op je stofwisseling hebben. Klopt deze bewering eigenlijk wel? Wat zijn de positieve eigenschappen van groene thee? Is het werkelijk zo verstandig om regelmatig groene thee te drinken? Kun je afvallen met groene thee?

Afvallen met groene thee

Groene thee bevat talloze goede stoffen, zoals antioxidanten en fenolen. Hierdoor is het inderdaad waar dat je goed kunt afvallen door groene thee te drinken en groene thee is ook een stuk gezonder dan zwarte thee. Uit een onderzoek van de universiteit in Maastricht is gebleken dat je sneller af kunt vallen wanneer je regelmatig groene thee drinkt. Ook blijven de kilo’s er langer af wanneer je regelmatig groene thee drinkt als je eenmaal afgevallen bent. Groene thee is dus een ideaal middel om extra gewicht kwijt te raken.

Hoeveel per dag?

Om de positieve eigenschappen van groene thee te kunnen ervaren, wordt er toch wel aangeraden om rond de drie/vier koppen groene thee per dag te drinken. Het is ook beter om dit zonder suiker te drinken. Suiker bevat immers calorieën. Wil je toch een zoetstof in je suiker doen? Kies dan bijvoorbeeld voor Stevia of honing.

Welke groene thee?

Je kunt kiezen uit allerlei soorten groene thee. Er zijn enorm veel varianten en het maakt eigenlijk niet uit welke je kiest. Ook is het zo dat het weinig verschil maakt of je losse thee kiest of theezakjes. Echte theeliefhebbers kiezen wel vaker voor losse thee. Voor hen is dit echt genieten. Maar je kunt ook kiezen voor het goedkope huismerk van de supermarkt. Ook hier zitten de positieve eigenschappen in. Tevens kun je best groene thee met een smaakje drinken.

Groene thee bitter?

Veel mensen houden niet van de smaak van groene thee. Ze vinden het bitter. De smaak van groene thee is inderdaad wel even wennen. Toch zijn er ook soorten die een stuk minder bitter zijn. Denk bijvoorbeeld aan Jasmijnthee. Probeer eens verschillende dingen uit als je wilt afvallen met groene thee en begin eventueel met een beetje suiker of Stevia. Dit kun je dan langzaam afbouwen naar geen suiker.

Recept voor gezonde groene ijsthee

IJsthee bevat doorgaans erg veel suikers en is daardoor niet bepaald gezond. Het kan ook anders, door zelf je ijsthee te maken. Dit kan van groene thee. Het recept is geschikt voor een grote kan waar je zeker acht tot tien glazen uit kunt halen. Heerlijk voor de zomerse dagen!

Benodigdheden

  • Twee á drie verschillende groene theesoorten
  • Een zakje pepermuntthee
  • Een biologische citroen
  • Honing
  • Een schepje bruine suiker

Bereiding

Kook warm water en doe dit in een grote kan. Doe vervolgens de thee in het water. Als je losse thee hebt doe je dit in een thee-ei, anders doe je de zakjes in het water. Spoel nu de citroen goed schoon, snijd deze doormidden en doe hem ook in het water. Vervolgens doe je de suiker en flink wat honing bij het water. Dit alles laat je goed trekken. De thee en citroen haal je er weer uit (pas vooral met de thee goed op, dat je deze niet te lang laat trekken, dan wordt het bitter). Je laat het geheel nu goed afkoelen door het in de koelkast te zetten.

Groene thee of afslankthee?

Behalve groene thee bestaat er ook afslankthee. Vaak is afslankthee een mix van verschillende kruiden die een goede werking op je gewicht kunnen hebben. Maakt het nog wat uit of je wilt afvallen met groene thee of afslankthee? Afslankthee kan bij mensen een verkeerde werking op de darmen hebben. Ook is afslankthee veel duurder dan groene thee. Je kunt dus prima voor groene thee kiezen.

Een wondermiddel?

Afvallen met groene thee kan heel erg goed en eigenlijk mag dit dan ook niet ontbreken in je dieet. Toch moet je er rekening mee houden dat groene thee geen wondermiddel is. Je moet het vooral zien als een hulpmiddel om gewicht kwijt te raken. Je zult dus ook gezond moeten eten en voldoende beweging moeten krijgen. Zorg voor drie hoofdmaaltijden en drie tussendoortjes per dag en beweeg zeker een half uur per dag. Een gezonde levensstijl werkt doorgaans veel beter dan een dieet, omdat je echt een blijvend resultaat ziet.

Lees verder

© 2012 - 2024 Writingsuus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Overgewicht? Afvallen? Drink groene thee!Overgewicht? Afvallen? Drink groene thee!Groene thee blijkt een wapen tegen overgewicht te zijn! Volgens wetenschappers kan door het drinken van groene thee men…
Hoe kun je afvallen met afslankthee?Hoe kun je afvallen met afslankthee?Kun je afvallen met afslankthee? Is het echt zo’n wondermiddel als constant wordt beweerd? Hoe werkt het afvallen met af…
Groene thee goed voor je gezondheid en voor de lijnGroene thee goed voor je gezondheid en voor de lijnGroene thee heeft vele voordelen voor je gezondheid en is ook nog een goed voor de lijn. Bovendien is het ook nog eens h…
Kun je afvallen met het drinken van groene thee?Kun je afvallen met het drinken van groene thee?Thee in het algemeen is een goede vervanger van dikmakers als frisdranken en sapjes. Groene thee is een wat bittere thee…
Kinderen met overgewicht minder gezondKinderen met overgewicht minder gezondDat het aantal te dikke kinderen toeneemt, is geen nieuws. Wat wel nieuws is, is dat kinderen met overgewicht minder gez…
Bronnen en referenties
  • Sochicken.nl
  • Afvallen-weblog.nl
Writingsuus (705 artikelen)
Laatste update: 28-05-2015
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Dieet
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.