Afvallen met afslankthee

Afslankthee: je hoort er geregeld over en verschillende merken hebben al een thee op de markt gebracht waarmee je kunt afvallen. Is afslankthee echter wel zo verstandig als men denkt? Kun je daadwerkelijk afvallen als je deze thee drinkt, of heeft het ook nadelige effecten? Waar moet je op letten als je afslankthee gebruikt?

Afslankthee en kruiden

Veel soorten afslankthee zitten vol kruiden en zijn op een natuurbasis gemaakt. Het is dus doorgaans een natuurproduct. Op de verpakking staat altijd vermeld hoeveel thee je mag drinken per dag en hoe lang de periode mag duren dat je de afslankthee drinkt. Houd je altijd aan de aanbevolen hoeveelheid. Minder van de afslankthee drinken dan vermeld is geen probleem, maar drink absoluut niet meer dan is toegestaan. Dit kan gevaarlijk zijn voor je darmen en je lichaam.

Is afslankthee wel zo gezond?

Hoewel afslankthee een natuurproduct is, betekent het echter niet dat het ook gezond voor je is. De meeste kruiden die in afslankthee zitten hebben een laxerende werking. De thee kan heel goed werken als detox, waarbij je ervoor zorgt dat verkeerde stoffen je lichaam uitgaan. Eens in de zoveel tijd kan het dus geen kwaad om de thee te drinken. Wel is het raadzaam om goed naar je lichaam te luisteren. Zodra je erge last krijgt van je darmen, of andere klachten, moet je per direct stoppen met de afslankthee. Drink de thee ook zeker niet te vaak, want je lichaam kan gaan wennen aan de laxerende middelen, waardoor je op een gegeven moment niet meer zonder kunt en je stoelgang niet goed meer werkt. Pas sowieso altijd op met het ingrediënt Senna. Je kunt beter geen afslankthee te kopen waar dit in zit, omdat het een hele zware laxerende werking heeft. Tevens werkt Senna niet tegen verstopping, maar kan het de verstopping juist verergeren.

Kun je echt afvallen met afslankthee?

De meningen over afvallen en afslankthee zijn erg verdeeld. De één zegt dat je inderdaad flink kunt afvallen, terwijl de ander eigenlijk alleen maar vage klachten heeft. Houdt er rekening mee dat je bij de meeste laxerende middelen doorgaans geen vet, maar vocht verliest. Of afslankthee voor jou werkt is iets wat je moet proberen, maar luister altijd goed naar je lichaam en de bijwerkingen die je krijgt.

Waar kun je de thee kopen?

Afslankthee kun je vrijwel overal krijgen. In de supermarkten, de drogisten en winkels met natuurproducten. Er zijn veel verschillende merken afslankthee, zoals bijvoorbeeld Kneipp, de Tuinen, Zonnatura en pu-erth thee.

Wondermidel?

Afslankthee is zeker geen wondermiddel. Om goed af te kunnen vallen zul je sowieso gezond moeten eten en heb je voldoende beweging nodig. Soms kunnen middelen wel helpen als hulpmiddel en afslankthee kan hier ook zeker een positieve bijdrage aan leveren.

Alternatieven voor afslankthee

Afslankthee hoeft niet eens zo nodig gedronken te worden. Er zijn talloze alternatieven die gezond zijn en waarbij je de stofwisseling kunt verhogen. Bijvoorbeeld bij groene thee. Groene thee is erg gezond en is verkrijgbaar in allerlei soorten varianten. Ook brandnetelthee is erg gezond en kan helpen bij het afvallen. Wat ook heel goed is, is om water te drinken. Water is reinigend en er zitten geen calorieën in. Drink elke dag voldoende water, dit zal zeker bijdragen aan een goede gezondheid.

Lees verder

© 2010 - 2024 Writingsuus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Hoe kun je afvallen met afslankthee?Hoe kun je afvallen met afslankthee?Kun je afvallen met afslankthee? Is het echt zon wondermiddel als constant wordt beweerd? Hoe werkt het afvallen met af…
Kun je afvallen met het drinken van groene thee?Kun je afvallen met het drinken van groene thee?Thee in het algemeen is een goede vervanger van dikmakers als frisdranken en sapjes. Groene thee is een wat bittere thee…
Overgewicht? Afvallen? Drink groene thee!Overgewicht? Afvallen? Drink groene thee!Groene thee blijkt een wapen tegen overgewicht te zijn! Volgens wetenschappers kan door het drinken van groene thee men…
Afvallen en drinkenAfvallen en drinkenAfvallen is niet gemakkelijk, dat weten we allemaal. Er is veel waar je rekening mee moet houden. Hoe zit het bijvoorbee…

Afvallen en alcoholAfvallen en alcoholMensen die willen afvallen krijgen altijd te horen dat ze beter geen alcohol kunnen drinken. Hoe zit dit nu eigenlijk? I…
Paleo dieet: eten wat men in de oertijd atPaleo dieet: eten wat men in de oertijd atHet modern dieet dat bekend staat als het Paleotische dieet (afgekort met paleo), staat ook wel bekend als het steentijd…
Bronnen en referenties
  • Opdieetforum.nl
  • Afvallen-gezond.nl
  • Gezondheidsplein.nl
Writingsuus (705 artikelen)
Laatste update: 28-05-2015
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Dieet
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.