Afvallen en drinken

Afvallen en drinken Afvallen is niet gemakkelijk, dat weten we allemaal. Er is veel waar je rekening mee moet houden. Hoe zit het bijvoorbeeld met drinken? Hoeveel mag je drinken en wát kun je het beste drinken? Dit is voor veel mensen nog best onduidelijk. Toch hoeft het helemaal niet zo en zijn er enkele handige tips die je kunt opvolgen.

Hoeveel drinken op een dag?

Hoeveel moet je nou eigenlijk per dag drinken? Voldoende vocht is erg belangrijk. Veel mensen drinken te weinig en in veel gevallen worden honger en dorst met elkaar verward. Voldoende vocht geeft je daarnaast een vol gevoel. Doorgaans is 1,5 liter per dag genoeg, maar dit is per persoon verschillend. Houd daarom je urine goed in de gaten. Als je urine bijna doorzichtig is van kleur, weet je dat je genoeg drinkt op een dag.

Frisdrank en suiker

Frisdrank bevat ontzettend veel suiker. De meeste mensen weten dit ondertussen wel. Als je een blikje cola hebt, dan zitten daar doorgaans minstens tien suikerklontjes in. Dit kan dus behoorlijk aantikken wanneer je dit met regelmaat drinkt. Het is dus beter om het drinken van frisdrank flink te beperken wanneer je wilt afvallen.

Hoe zit het met light frisdrank?

Van vrijwel elke frisdrank is er ook een light variant te verkrijgen. Dit lijkt een goed alternatief, maar schijn bedriegt. Light frisdrank bevat namelijk aspartaam. Dit is een kunstmatige zoetstof. Veel mensen ervaren dat ze door aspartaam veel sneller trek krijgen in iets lekkers. Ook zijn er mensen die juist vet en vocht opslaan wanneer ze geregeld aspartaam binnen krijgen. Het is dus af te raden om light frisdrank te drinken.

Vruchtensappen en afvallen

Frisdrank is helaas niet de enige slechte drank voor je wanneer je wilt afvallen. Vruchtendranken klinken erg gezond, maar meestal bevatten ze erg veel suiker. Er zijn wel wat uitzonderingen, dus je doet er verstandig aan om de lijst met ingrediënten altijd goed te lezen. Uitzondering is natuurlijk wanneer je je eigen vruchtensapjes maakt door vers fruit te blenden.

Alcohol

Alcohol gaat niet bepaald goed samen met een dieet en afvallen. Dit heeft meerdere oorzaken. Zo zitten er in alcohol aardig wat calorieën. Ook zorgt alcohol ervoor dat je trek krijgt: het is niet voor niets dat mensen vaak na het stappen nog een broodje shoarma willen. Wijn kan wel goed zijn voor je, maar beperk dit dan tot slechts enkele glazen per week.

Thee en water

Water en thee kun je zonder problemen drinken wanneer je wilt afvallen. Wanneer je thee drinkt, doe dit dan bij voorkeur zonder suiker. Qua thee zijn eigenlijk alle theesoorten goed. Pas alleen wel een beetje op met afslankthee, want deze kunnen laxerend werken. Een kruidenthee of groene thee is ook geen enkel probleem. Wanneer je snel vocht vasthoudt, zou je kunnen overwegen om brandnetelthee te drinken.

Mag je dan nooit iets ongezonds?

Het is natuurlijk onzin dat je helemaal nooit eens frisdrank, vruchtensap of alcohol mag. Ook wanneer je bezig bent met afvallen mag je best eens zondigen. Het is zelfs aan te raden om niet volledig te stoppen met iets dat je graag drinkt. Jezelf iets verbieden is best lastig en maakt het in de meeste gevallen juist moeilijker om echt af te vallen. Zorg dus dat je vooral mate houdt in het drinken van ongezondere drankjes.

Lees verder

© 2014 - 2020 Writingsuus, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.
Gerelateerde artikelen
Overgewicht? Afvallen? Drink groene thee!Overgewicht? Afvallen? Drink groene thee!Groene thee blijkt een wapen tegen overgewicht te zijn! Volgens wetenschappers kan door het drinken van groene thee men…
Afvallen: Wat moet je drinken als je wilt afslanken?Afvallen: Wat moet je drinken als je wilt afslanken?Afvallen kan ook zonder dieet en zonder sporten. Water of ander vocht is heel effectief wanneer je wilt afslanken. Water…
Afvallen: hoeveel suiker zit er in je drinken?Afvallen: hoeveel suiker zit er in je drinken?Iedereen weet dat het eten van suiker niet verstandig is wanneer je wilt afvallen. Suiker is een echte dikmaker. Toch zi…
Wil je afvallen? Let dan ook op wat je drinkt!Als je wilt afvallen moet je je calorie-inname verminderen, en/of je calorieverbranding verhogen door meer te bewegen en…

Het hapjesdilemma als je op dieet bentHet hapjesdilemma als je op dieet bentIedereen die wel eens op dieet is geweest kent het probleem: de vrijdagmiddag borrel, een verjaardagvisite of misschien…
Waarom aardappelen en brood goed voor je zijnBij veel methodieken om af te vallen wordt aangeraden om geen brood, aardappelen en andere koolhydraatrijke producten te…

Reageer op het artikel "Afvallen en drinken"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Writingsuus
Laatste update: 28-05-2015
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Dieet
Special: Afvallen
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.
Schrijf mee!