Tips die afvallen makkelijker maken

Tips die afvallen makkelijker maken Afvallen kost veel energie en vergt veel motivatie. Gelukkig zijn er methoden die afvallen makkelijker maken. Deze zorgen er niet voor dat je heel snel op je streefgewicht bent, maar ze helpen wel om stap voor stap gewicht te verliezen. Water drinken, kleine porties, meer wandelen en fietsen, en elke dag ontbijten helpen om je overtollige vet kwijt te raken en je streefgewicht te bereiken. Afvallen is niet eenvoudig, maar misschien wel makkelijker dan je denkt! Afvallen is moeilijk. Soms zijn mensen jaren bezig om hun streefgewicht te bereiken. Diëten kosten veel energie en vergen ook veel tijd; pas als je ze langdurig volgt hebben ze het gewenste effect. Extra bewegen is vaak ook moeilijk vol te houden. Na een aantal weken wordt het baak lastig om de motivatie op te brengen. Gelukkig zijn er ook een aantal tips die je toe kunt passen, en die juist weinig moeite kosten. Het zijn kleine aanpassingen in je dagelijkse bezigheden. Afvallen wordt hierdoor een stukje makkelijker.

Water drinken voor elke maaltijd

Door water te drinken voor elke maaltijd ga je een hongergevoel tegen. Het water geeft je een vol gevoel. Hierdoor is het makkelijker om minder te eten. Ook is vocht nodig om de vetverbranding op gang te brengen. Ook water drinken buiten de maaltijden om helpt bij het afvallen.

Afvallen door kleinere borden te gebruiken

Als je minder wilt eten, helpt het wanneer je kleinere borden gebruikt. Daar past minder op, dus schep je automatisch kleinere porties op. Hiermee kun je jezelf voor de gek houden, maar op een positieve manier. Twee keer opscheppen op een klein bord heeft namelijk een heel ander psychologisch effect dan één keer opscheppen op een groot bord; ook als de totale hoeveelheid eten hetzelfde is. Je maakt het jezelf zo een stuk makkelijker om minder te eten.

Naar je streefgewicht door lekkere gezonde snacks

Afvallen doe je niet voor een week: het is iets dat je weten of maanden achter elkaar vol moet houden om werkelijk resultaat te zien. Het kan een grote opgave zijn om de hoeveelheid snoep, chocola en chips die je eet drastisch te verminderen. Als er een hongergevoel op komt zetten, zullen je lievelingssnacks snel in je hoofd verschijnen. Daar is weinig aan te doen. Wel kun je het jezelf makkelijker maken en de verleiding kleiner maken. Ga op zoek naar gezonde snacks die jij lekker vindt. Er is vast groente of fruit te vinden dat jij lekker vindt, of probeer verschillende light producten uit. Wanneer je dan de neiging krijgt om te gaan snoepen, hoef je jezelf niet te plagen door niets te nemen, maar kun je een gezonde snack eten.

Afvallen door meer te fietsen en te wandelen

Veel mensen die willen afvallen gaan daarvoor naar de sportschool en beulen zichzelf af door cardiotraining en krachttraining. Dat is erg effectief om op je streefgewicht te komen, maar tegelijkertijd is het vaak erg moeilijk vol te houden. Gelukkig helpen ook minder intensieve vormen van bewegen bij het afvallen. Sterker nog, voor een optimale vetverbranding kun je het best een wat minder intensieve activiteit uitkiezen.

Of je nu wel of niet naar de sportschool gaat, het is aan te raden om meer te gaan wandelen en fietsen. Het voordeel van beide activiteiten is dat je ze heel makkelijk kunt doen. Je hoeft er geen sportkleding voor aan, je hoeft niet naar een specifieke locatie, en je kunt het zowel alleen als samen met anderen doen. Tijd maken voor wandelen of fietsen is vaak eenvoudiger dan tijd maken voor andere manieren van bewegen. Je kunt bijvoorbeeld lopend of fietsend naar je wek gaan, of naar de supermarkt.

Gewicht verliezen door te ontbijten

Mensen die aan het afvallen zijn, zijn vaak vooral bezig met minder eten. Op zich is dat goed, maar afvallen is ook een kwestie van anders eten. Daarbij is het vooral heel belangrijk om elke dag te ontbijten. Door goed te ontbijten met voldoende vocht en voldoende vezels komt je spijsvertering goed op gang. Daardoor stimuleer je je lichaam om ook opgeslagen vet te verbranden. Daarnaast voorkomt een goed ontbijt een hongergevoel in de loop van de ochtend.

Lees verder

© 2014 - 2024 Brempie, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Gewicht verliezen? Zes tips om gemotiveerd te blijvenGewicht verliezen? Zes tips om gemotiveerd te blijvenVeel mensen die willen afvallen houden het meestal niet lang vol. Gewicht verliezen gaat gemakkelijker als je gemotiveer…
Afvallen in de zomerAfvallen in de zomerWist je dat de zomer de perfecte periode is om af te vallen? Afvallen in de zomer gaat bij veel mensen een stuk makkelij…
Op dieet en toch zoveel eten als je wiltOp dieet en toch zoveel eten als je wiltAfvallen met een dieet is niet makkelijk. Het kan dan enorm helpen om één dag in de week zoveel te eten als je wilt. Die…
Afvallen: motivatie en doelen voor afslankenAfvallen: motivatie en doelen voor afslankenAfvallen of afslanken begint met persoonlijke motivatie: waarom wil je afvallen? Door concrete en realistische doelen te…

Afvallen door lightproductenAfvallen door lightproductenLightproducten kunnen enorm helpen als je wilt afvallen. Ze bevatten namelijk minder energie (calorieën), suiker of vet…
Afvallen in één week: Hoe doe je dat?Afvallen in één week: Hoe doe je dat?Afvallen in één week betekent dat je drastische veranderingen moet aanbrengen in je manier van eten en bewegen. Je moet…
Brempie (229 artikelen)
Laatste update: 26-01-2015
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Dieet
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.