Afvallen in de zomer

Afvallen in de zomer Wist je dat de zomer de perfecte periode is om af te vallen? Afvallen in de zomer gaat bij veel mensen een stuk makkelijker dan afvallen in de winter. Dit komt omdat de zon ons vitamine D geeft, waar we ons fijn door voelen. De zon schijnt? Mooi! Tijd om af te vallen! Hoe kun je afvallen in de zomer? Welke tips zijn er zoal?

Afvallen in de zomer

De winter is voor veel mensen een lastige periode om gezond bezig te zijn. Heel veel mensen hebben last van een winterdepressie en waarom zou je naar buiten gaan in de regen of sneeuw om flink te sporten? Het is vroeg donker, chagrijnig weer en het is dus best logisch dat niet iedereen zin heeft om lekker actief te zijn. De lente en zomer is voor velen dus een goede motivatie om weer lekker gezond bezig te zijn.

Genieten van het weer en bewegen

Als de zon schijnt is het natuurlijk heerlijk om lekker te gaan bewegen. Er zijn talloze sporten die je kunt doen met mooi weer:
  • Rolschaatsen
  • Wandelen
  • Fietsen
  • Joggen
  • Zwemmen
  • Volleyballen
  • Etc

Genieten van het weer kan dus heel erg goed terwijl je actief bezig bent. Voor je er erg in hebt ben je enkele kilo’s kwijt, omdat je een lekkere zomerse wandeling maakt, of bent gaan zwemmen in de buurt. Sporten kan in de zomer ook gemakkelijk in de avond, want het is dan nog licht en op echt warme dagen is het dan ook een beetje afgekoeld. En wat dacht je van sportieve activiteiten op vakantie? Een wandeltocht door de bergen maken is nog niet zo makkelijk. Ideaal dus om af te vallen!

Zomerse vruchten en afvallen

Er zijn enorm veel vruchten die heerlijk zijn in de zomer. Eet vruchten als tussendoortje of maak een lekkere vruchtensalade. Je kunt zelfs ijsjes maken van vers vruchtensap. Een heerlijke verkoeling en een gezond tussendoortje!

Een goede motivatie vinden

In de zomer kun je misschien een betere motivatie vinden om af te vallen. Misschien wil je over een paar maanden met een zelfverzekerd gevoel in je bikini lopen, wil je dat die ene spijkerbroek eindelijk eens past, of heb je een totaal andere motivatie. In de zomermaanden kunnen doorgaans meer mensen een motivatie vinden om gewicht kwijt te raken. Zoek ook een goede motivatie voor het afvallen.

Afvallen op vakantie

Op vakantie eten we vaak heel ongezond en hangen we de hele dag bij het zwembad. Zonde, want je kunt ook tijdens je vakantie afvallen. Ga eens wat zwemmen en schep niet meermaals op tijdens het buffet. Pas op met alcoholgebruik, want dat is een echte dikmaker. Of maak eens een prachtige wandeling in de omgeving. Je kunt zelfs kiezen voor een actieve vakantie, waarbij je lekker sportief bezig bent en tegelijkertijd ook nog eens iets van het land ziet. Het is immers doodzonde als je na je vakantie kilo's bent aangekomen, terwijl dat helemaal niet nodig was. Probeer een doel te stellen waar je je ook tijdens de vakantie aan kunt houden.

Ga ook na de zomer door

Hoewel het voor veel mensen niet gemakkelijk is, wordt toch aangeraden om ook na de zomer door te gaan met afvallen. Probeer het zo te zien: in de zomermaanden zit je in een gezonde flow. Waarom zou je dat niet vol blijven houden tijdens de wintermaanden?

Lees verder

© 2012 - 2024 Writingsuus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Hardlopen: loop je slank!Hardlopen: loop je slank!Hardlopen en joggen is een uitstekende vorm van sport om een paar kilo kwijt te raken. Vooral nu de zomer voor de deur s…
Afvallen met citroenAfvallen met citroenCitroen, of citroensap, is een prima manier om snel gewicht kwijt te raken. Citroen is namelijk een powerfruit en heeft…
Afvallen met aardbeienAfvallen met aardbeienAardbeien zijn heerlijke vruchten. Veel mensen zijn dol op deze rode, zoete vruchten en eten ze in de zomer maar wat gra…
Hoe kun je snel afvallen?Hoe kun je snel afvallen?Hoe kun je snel afvallen? Een vraag die veel mensen zich stellen. Wanneer je veel te zwaar bent of een paar kilo teveel…

Vijftien belangrijke foute feiten over afvallenVijftien belangrijke foute feiten over afvallenOvergewicht, het is een groeiend probleem en steeds meer mensen hebben er last van. Gelukkig hoef je niet alleen maar ca…
Afvallen hoeft niet moeilijk te zijnAfvallen hoeft niet moeilijk te zijnVeel mensen denken dat afvallen moeilijk is, maar het tegendeel is waar. Afvallen hoeft helemaal niet moeilijk te zijn.…
Bronnen en referenties
Writingsuus (705 artikelen)
Laatste update: 28-05-2015
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Dieet
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.