Afvallen tijdens je vakantie

Afvallen tijdens je vakantie Op vakantie letten we vaak een stuk minder op onze gezondheid. We eten vaak veel ongezonder en nemen sneller wat alcohol. Het dieet wordt vaak vergeten als we op onze vakantiebestemming zijn. Dit is zonde en ook nergens voor nodig. Je kunt namelijk nog steeds genieten, maar wel op je lijn letten als je op vakantie bent.

Vakantie is genieten

Veel mensen die een poging doen tot afvallen, hebben hier tijdens de vakantie opeens minder zin in. Volgens hen is vakantie genieten en is het dus zonde om telkens op de lijn te letten. Het is natuurlijk ook waar dat de vakantie om te genieten is, en het is onzin om volledig bezig te zijn met je gewicht en de lijn. Je kunt echter wel verstandige keuzes maken, zodat je tenminste niet aankomt tijdens je vakantie. Er zijn veel gezonde opties op je vakantiebestemming, dus waarom alleen voor het ongezonde gaan?

Ontbijten op vakantie

Je kunt op vakantie op verschillende manieren ontbijten. Je kunt zelf een ontbijt maken, bijvoorbeeld in een appartement of op een camping. Je kunt ook een ontbijtbuffet hebben in je hotel of ergens op locatie gaan eten. Het zelf maken van een ontbijt is vaak wel redelijk verantwoord, maar bij het ontbijtbuffet of het ontbijten op locatie maken mensen vaak fouten. Zij gaan voor de lekkere zoete broodjes, de gebakken eieren en bacon of de lekkere taartjes en gebakjes. Dit is erg lekker, maar je kunt ook kiezen voor een broodje met beleg of lekkere yoghurt met cereal erin. Natuurlijk mag je ook best eens wat zondigen tijdens je ontbijt op vakantie, maar kies hier bijvoorbeeld een paar dagen voor uit. Doe het niet iedere dag.

Verstandige keuzes om af te vallen

Als je wilt afvallen tijdens je vakantie kun je veel verstandige keuzes maken. Wil je een ijsje? Neem dan een waterijsje of hoorntje in plaats van een coupe. Drink sowieso de hele dag veel water, wat niet moeilijk is met de temperaturen waar je vaak mee te maken hebt. Lekkere tussendoortjes op vakantie kunnen vers fruit zijn of bijvoorbeeld noten (denk aan kokos of walnoten). Het verse fruit is in veel landen vaak veel lekkerder dan bij ons en je kunt geregeld stands vinden met vers fruit.

Avondeten tijdens je vakantie

Je kunt tijdens je avondeten ook heel goede keuzes maken. Salades zijn vaak erg lekker en bevatten weinig calorieën. Je kunt ook kiezen voor gerechten met mager vlees en vis. Als toetje kun je kiezen voor een fruitsalade. Wil je toch ijs na, dan kun je ervoor kiezen om buiten het restaurant ijs te nemen. Daar zijn de porties vaak kleiner dan bij het restaurant zelf. Wil je een keer wat meer of vetter eten, dan is dat geen probleem.

Bewegen tijdens je vakantie

Als je een beetje actief op vakantie bent, kun je aardig wat calorieën verbranden. Zeker met hogere temperaturen gaat het heel hard met het verbranden van calorieën. Wie met warm weer een uur wandelt kan gemiddeld tussen de 300 en 500 calorieën verbranden. Dit is natuurlijk afhankelijk van het tempo dat je hebt en hoe de weg is waarop je loopt. Als je bijvoorbeeld omhoog gaat kost dat doorgaans al meer energie dan een rechte weg. Ook zwemmen doen we vaak op vakantie. Je gebruikt hiermee al je spieren en je krijgt het niet al te warm, vanwege het verkoelende water. Als je aan het zwembad of op het strand ligt kun je dus af en toe een lekker stukje zwemmen.

Wees niet teleurgesteld

Als het niet lukt om af te vallen tijdens je vakantie, wees dan niet teleurgesteld. Zie je vakantie inderdaad als een moment waarop je kunt genieten. Soms bouw je tijdens je vakantie ook meer spieren op en deze wegen sowieso meer dan vet. En zelfs als je wat bent aangekomen tijdens je vakantie: daarna heb je weer genoeg mogelijkheden om wel af te vallen.

Lees verder

© 2010 - 2024 Writingsuus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Afvallen hoeft niet moeilijk te zijnAfvallen hoeft niet moeilijk te zijnVeel mensen denken dat afvallen moeilijk is, maar het tegendeel is waar. Afvallen hoeft helemaal niet moeilijk te zijn.…
Snel afvallen in een weekSnel afvallen in een weekSnel afvallen in een week, wie wil dat nou niet? Misschien heb je over een week wel een belangrijk feest en wil je er op…
Calorieën tellen als je wilt afvallen verstandig?Calorieën tellen als je wilt afvallen verstandig?Afvallen is iets waar veel mensen mee bezig zijn. We willen graag de extra kilo’s kwijt en hiervoor zijn al veel verschi…
Wil je afvallen? Gebruik geen dieet!Wil je afvallen? Gebruik geen dieet!Veel mensen willen afvallen en proberen dit met een dieet. Niet alleen vinden veel mensen dit dieet vervelend, vaak kome…

Diëten met AtkinsAfvallen is een moeilijke opgave die vaak zo lang mogelijk uitgesteld wordt. Nu met de zomer naast de deur waarbij de bi…
Afvallen: tips voor mensen met een zittend beroepAfvallen: tips voor mensen met een zittend beroepAfvallen is vaak niet gemakkelijk. Het is extra lastig als je ook nog eens een zittend beroep hebt. Iedere dag zo'n 8 uu…
Bronnen en referenties
Writingsuus (705 artikelen)
Laatste update: 28-05-2015
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Dieet
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.