Wil je afvallen? Gebruik geen dieet!

Wil je afvallen? Gebruik geen dieet! Veel mensen willen afvallen en proberen dit met een dieet. Niet alleen vinden veel mensen dit dieet vervelend, vaak komen deze mensen na een dieet snel weer aan. Er zijn ook andere manieren om af te vallen, zoals gezonder eten en meer bewegen. Deze manieren zijn vaak veel effectiever.

Geen dieet

Afvallen zonder gebruikt te maken van een dieet. Het lijkt een droom voor veel mensen, maar ook te mooi om waard te zijn. Bij veel mensen bestaat het idee dat ze alleen maar af kunnen vallen met behulp van een dieet. Wat hier vaak het probleem mee is, is dat na het dieet het oude eetpatroon weer wordt opgepakt en komen de kilo’s er zo weer aan. Door af te vallen zonder dieet is de kans groter dat je niet terug valt in het oude eetpatroon.

Pas je trek aan

Een man heeft per dag 2500 calorieën nodig en een vrouw maar 2000 calorieën per dag. Zorg dat je hier niet te ver boven zit. Wat vaak het probleem is bij mensen die willen afvallen, is dat ze te veel eten. Hierdoor zet je maag uit, waardoor je gewent raakt aan een te grote hoeveelheid voedsel. Hierdoor zul je ook weer eerder trek krijgen in voedsel. Om dit tegen te gaan moet je je maag laten krimpen. Dit hoeft niet met een operatie, maar doe je zelf. Zorg dat je gezond eet en hou je aan de 2500 of 2000 calorieën per dag.

Veel drinken

Als je toch honger krijgt en je hebt je dagelijkse portie calorieën al op dan is het verstandig om in plaats van jezelf uit te hongeren, veel te drinken. Hierdoor vul je je maag, zonder dat je veel calorieën binnen krijgt. Drink zoveel mogelijk water, omdat hier amper calorieën in zitten. Vermijd zoveel mogelijk dranken waar veel suiker in zit.


Meer bewegen

Veel mensen die willen afvallen kunnen dit stimuleren door meer te gaan bewegen. Plan bijvoorbeeld drie keer in de weer een halfuur in om te gaan hardlopen. Door veel te bewegen zul je veel calorieën verbranden. Als je echter te heftig gaat trainen zul je door de aangemaakte spiermassa minder afvallen. Het resultaat op de weegschaal zal hierdoor minder zijn, maar je figuur zal wel flink veranderen.

Meet niet in kilo’s, maar in centimeters

Zoals ik al eerder noemde kan het zijn dat je weinig afvalt, omdat je veel spiermassa kweekt als je veel sport. Hierdoor is een doel als ‘5 kilo afvallen’ een doel dat meerdere resultaten kan hebben. Zo kan je door alleen minder te eten 5 kilo afvallen, maar ook door veel te sporten 7 kilo afvallen en 2 kilo nieuwe spieren aanmaken. Op de weegschaal zul je hetzelfde resultaat zien, maar in werkelijkheid zullen veel mensen liever de tweede variant hebben (met de extra spieren). Hierdoor kun je beter een andere maatstaaf nemen. Je kunt dan het beste kiezen voor de omtrek van je buik. Deze geeft goed aan hoeveel je echt bent afgevallen.

Eetstoornissen

Let er wel op dat je eetstoornissen niet in de hand gaat werken. Zorg dat je voldoende eet en weet wanneer je genoeg bent afgevallen. Door af te vallen voel je je lekkerder. Dit moet ook een doel zijn. Pas dus op met eetstoornissen en als je denkt dat je last hebt van een eetstoornis, praat er dan met iemand over. Er zijn veel specialisten op dit gebied die je graag advies geven.
© 2008 - 2024 Dribbel, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Hardlopen: loop je slank!Hardlopen: loop je slank!Hardlopen en joggen is een uitstekende vorm van sport om een paar kilo kwijt te raken. Vooral nu de zomer voor de deur s…
Hoe kun je 5 kilo afvallen?Hoe kun je 5 kilo afvallen?5 kilo afvallen klinkt gemakkelijk: het is niet zo veel. Toch kan het wel erg lastig zijn, juist omdat je onderschat hoe…
Snel afvallen, snel vet verbranden, hoe lukt dat?Snel afvallen, snel vet verbranden, hoe lukt dat?Snel afvallen met een dieet en daarna slank blijven, dat kan. Om snel enkele kilo’s af te vallen kunt u het beste een ei…
Afvallen met kleine aanpassingen in je levenAfvallen met kleine aanpassingen in je levenAfvallen hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn als sommige mensen denken. Met kleine aanpassingen in je leven kun je n…

Veranderingen van de hersenen bij verouderingVeranderingen van de hersenen bij verouderingNa je 25e levensjaar gaan de hersenen krimpen. Dit betekent niet per definitie dat je IQ omlaag gaat, zelfs niet als de…
Veel voorkomende vragen bij een tatoeageVeel voorkomende vragen bij een tatoeageVeel mensen willen graag een tatoeage of in de volksmond een tattoo laten zetten. Maar tegelijkertijd zitten ze met een…
Dribbel (56 artikelen)
Gepubliceerd: 22-06-2008
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.