Afvallen met kleine aanpassingen in je leven

Afvallen met kleine aanpassingen in je leven Afvallen hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn als sommige mensen denken. Met kleine aanpassingen in je leven kun je namelijk ook afvallen en deze kilo’s gaan er ook nog eens blijvend af. Wie zei dat afvallen moeilijk is? Je moet vooral weten waar je op moet letten en welke kleine aanpassingen al een groot verschil kunnen maken.

Afvallen zonder dieet

Veel mensen denken dat je een dieet nodig hebt om af te vallen. Dit is echter helemaal niet waar. Een dieet is zelfs niet goed voor je en zorgt doorgaans voor het bekende jojo-effect. Het is beter om een gezonde levensstijl aan te wennen. Hierdoor raak je blijvend kilo’s kwijt. Met kleine aanpassingen in je leven kun je al gemakkelijk extra kilo’s kwijtraken.

Je drinken

Let eens goed op wat je drinkt. Als je bijvoorbeeld veel cola drinkt, bekijk dan eens hoeveel glazen dit per dag zijn. Er kan best een glas cola minder per dag worden gedronken en dit merk je eigenlijk niet eens. Je zult amper wat missen. Of misschien kun je de cola door cola light vervangen. Ook dit scheelt al heel wat calorieën. Kijk ook eens naar de koffie en thee die je drinkt. Hoeveel suiker gaat hierin? Probeer dit geleidelijk aan eens te verminderen. Als je dit geleidelijk doet, heb je niet direct het idee dat je koffie of thee niet te zoet is.

Snoepen

Probeer ook je snoepgedrag te verminderen. En doe dit ook stap voor stap. Neem steeds iets minder, zodat het gemakkelijker vol te houden is. Ook kun je ervoor kiezen om ’s avonds kleinere borden te gebruiken. Je hebt dan niet door dat je minder opschept. Ook kun je net iets minder koken, zodat je ook minder eet. Snoep kun je vervangen door bijvoorbeeld een appel.

Beweging en afvallen

Genoeg bewegen is natuurlijk ook belangrijk wanneer je wilt afvallen. Een half uur tot een uur per dag bewegen is doorgaans voldoende. En dit hoeft helemaal niet zo moeilijk zijn om te realiseren. Steeds een beetje meer bewegen is een goede manier. Ook kun je bepaalde momenten zoeken om te bewegen: pak bijvoorbeeld de trap in plaats van de lift of ga op de fiets naar de winkel in plaats van met de auto. Dit soort kleine aanpassingen kunnen al een heel goed begin zijn van een andere levensstijl.

Afvallen met kleine aanpassingen

Begin klein en verander steeds meer in je leven. Natuurlijk is het logisch dat je met één aanpassing kilo’s afvalt, maar wanneer je dus meerdere aanpassingen doet, kun je dit zeker merken in je gewicht. Wist je bijvoorbeeld dat je in een jaar al tien kilo afvalt als je elke dag een kwartiertje gaat wandelen? En dit is natuurlijk iets dat je heel gemakkelijk kunt doen. Afvallen met kleine aanpassingen betekent ook dat je het beter vol kunt houden en hierdoor dus een blijvend resultaat kunt krijgen.

Bekijk je leven goed

Wat je kunt aanpassen zal per persoon verschillen. Kijk daarom eens goed naar je leven en oordeel wat je kunt aanpassen. Soms kan het helpen een eetdagboek bij te houden, zodat je precies op papier zet wat je eet en drinkt. Het is dan makkelijker om een goed beeld te krijgen van je eetpatroon. Wees creatief en zoek naar een manier die bij jou past. Alleen dan kun je het langer volhouden.

Lees verder

© 2012 - 2024 Writingsuus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Afvallen met knoflookKnoflook eten geeft je misschien wel een slechte adem, maar het heeft veel positieve eigenschappen. Afvallen met knofloo…
Meer calorieën in huis verbrandenMeer calorieën in huis verbrandenBij afvallen is het belangrijk dat je meer calorieën verbrandt dan dat je binnen krijgt. Het kan dus handig zijn om gedu…
Slapend afvallenAls je wilt afvallen dan kost dit extra energie. Afvallen gaat niet vanzelf. Een gezond eetpatroon is altijd een goede b…
Hoe kun je afvallen met afslankthee?Hoe kun je afvallen met afslankthee?Kun je afvallen met afslankthee? Is het echt zo’n wondermiddel als constant wordt beweerd? Hoe werkt het afvallen met af…

Afvallen met het 3D dieet / designerdieet Karl LagerfeldAfvallen met het 3D dieet / designerdieet Karl LagerfeldHet 3D dieet, bedacht en ontwikkeld door Karl Lagerfeld met behulp van zijn persoonlijke begeleider Jean-Claude Houdret…
Hoe werken afslankpleisters?Hoe werken afslankpleisters?Afslanken - bijna iedereen heeft er wel eens aan gedacht, een dieet gevolgd of zich voorgenomen meer te gaan sporten. De…
Bronnen en referenties
Writingsuus (705 artikelen)
Laatste update: 28-05-2015
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Dieet
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.