Slapend afvallen

Als je wilt afvallen dan kost dit extra energie. Afvallen gaat niet vanzelf. Een gezond eetpatroon is altijd een goede basis om mee af te vallen. Naast gezond eten, drie maaltijden per dag, kun je extra middelen gebruiken om het afvallen te bevorderen. Er bestaan diverse mogelijkheden om naast gezond eten de stofwisseling en de vet verbranding te bevorderen. Eén van die mogelijkheden is om dit tijdens je slaap te doen.

Afvallen tijdens slapen

Met voldoende nachtrust voelt je lichaam zich veel fitter. Bovendien heeft een goede nachtrust ook invloed op je gewicht. Tijdens je slaap verbrand je behoorlijk meer calorieën dan wanneer je wakker bent in een rust situatie. Daarnaast wordt je hormoonhuishouding gestimuleerd waardoor je minder trek krijgt in eten. Zo kun je op den duur gemakkelijk 5 tot 10 kilo afvallen. Je hoeft hiervoor alleen maar voor iedere maaltijd een middel in te nemen en je lichaam doet tijdens het slapen de rest.

Als je te weinig slaapt kan de hormoonhuishouding verstoord raken. Het evenwicht tussen Ghreline en Leptine is dan uit balans. Dit zijn twee hormonen die een behoorlijke invloed hebben op de eetlust. Als je niet goed slaapt ben je overdag meer vermoeid. Een lichaam dat niet honderd procent fit is kan minder goed verleidingen weerstaan als lekkere snacks voor tussendoor en de vaak wat ongezondere maaltijden.

Waarmee kun je slapend afvallen?

Er bestaan meerdere mogelijkheden in het gebruik van middelen om tijdens de slaap af te vallen. Bij de stofwisseling spelen eiwitten een belangrijke rol om het vet in het lichaam te verbranden. In de middelen die te koop zijn om in je slaap af te vallen zitten actieve bestanddelen die ervoor zorgen dat de vet verbranding een zetje krijgt. Ook wordt hierdoor de spijsvertering gestimuleerd waardoor je meer vet verbrand.

Hoe werkt slapend afvallen?

In feite neem je extra voedingsstoffen tot je met deze wijze van afvallen. Je volgt je normale eetpatroon, gezond en niet te veel, en neemt voor iedere maaltijd het middel in om af te vallen. Hierdoor wordt je stofwisseling en je spijsvertering gestimuleerd waardoor meer vetten worden afgevoerd. Onthoud wel de belangrijke regel dat een gezond voedingspatroon erg belangrijk is als basis. Wil je echt afvallen dan moet je het dagelijkse eetpatroon aanpassen. Je kunt daarnaast een kuur volgen om tijdens je slaap meer calorieën te verbranden.

Een goede nachtrust doet wonderen

Uit diverse onderzoeken blijkt dat een goede nachtrust zorgt voor een slanker lichaam. Ook kunnen mensen die van een goede nachtrust genieten gemakkelijker afvallen dan mensen die dit niet hebben. Dit komt doordat het slaapgebrek de hormonen beïnvloedt die de eetlust reguleren. Het hormoon waar het om gaat, Ghreline wordt afgescheiden in de maag en wekt de eetlust op. Het hormoon dat het hongergevoel verminderd is Leptine. Dit hormoon wordt geproduceerd door de vet cellen. Als het lichaam een goede nachtrust heeft gehad zijn beide hormonen in balans, en is er niets aan de hand.

Veel bewegen is gezond

Als je wilt afvallen moet je blijven bewegen. Een goede lichaamsbeweging zorgt voor een gezond lichaam. Dit zie je terugkomen in sterkere botten, stevigere spieren en een lager vetpercentage. Beweeg daarom ook als je slapend wil afvallen. Zorg ervoor dat je overdag minimaal twee keer een extra inspanning van minimaal 10 minuten doet. Tijdens deze extra inspanning moet je hartslag behoorlijk in frequentie toenemen, anders heeft het geen nut. Je zult merken dat wanneer je een langere periode deze extra beweging doet, je conditie verbeterd. Ook voelt je lichaam fitter en wordt je slanker.
© 2010 - 2024 Jozzie, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Hardlopen: loop je slank!Hardlopen: loop je slank!Hardlopen en joggen is een uitstekende vorm van sport om een paar kilo kwijt te raken. Vooral nu de zomer voor de deur s…
Snel afvallen in een weekSnel afvallen in een weekSnel afvallen in een week, wie wil dat nou niet? Misschien heb je over een week wel een belangrijk feest en wil je er op…
Hoe kun je snel afvallen?Hoe kun je snel afvallen?Hoe kun je snel afvallen? Een vraag die veel mensen zich stellen. Wanneer je veel te zwaar bent of een paar kilo teveel…
5 kilo in 1 week afvallen, is dat mogelijk?5 kilo in 1 week afvallen, is dat mogelijk?Wil jij snel 5 kilo in 1 week afvallen? Dan heb je waarschijnlijk allerlei dieettips gevonden die je hiermee kunnen help…

Het Mediterrane dieet kookboekHet Mediterrane dieet kookboekLekker eten en blijvend afvallen en gewicht verliezen? Het kan! Het mediterrane dieet kookboek staat vol met de heerlijk…
10 kilo afvallen in 1 maand10 kilo afvallen in 1 maandIn een maand tijd 10 kilo afvallen? Het kan echt. Het begin van ieder dieet is niet zo moeilijk, maar om het vol te houd…
Jozzie (244 artikelen)
Laatste update: 01-09-2010
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Dieet
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.