10 kilo afvallen in 1 maand

10 kilo afvallen in 1 maand In een maand tijd 10 kilo afvallen? Het kan echt. Het begin van ieder dieet is niet zo moeilijk, maar om het vol te houden wel. Daarom moet je van te voren bedenken welke strategie je wilt toepassen om 10 kilo kwijt te raken. Denk hierom goed na over je eetpatroon en je beweging.

De onderdelen die je aanpakt om af te vallen

Op 3 aandachtgebieden moet je actie ondernemen om 10 kilo af te vallen in een maand. De combinatie van deze 3 gebieden zorgt ervoor dat het ook daadwerkelijk gaat lukken. Je kunt ze niet los van elkaar zien. De zaken waar het om gaat zijn:
  • stofwisseling
  • calorie inname
  • beweging

Verandering van stofwisseling en calorie inname

Om te bereiken dat je echt gaat afvallen moet je in je dagelijkse gewoonten behoorlijke ingrepen doen. Eén van die veranderingen is het aanpassen van je eetpatroon. Ga eten volgens een vast patroon. Gebruik hiervoor dagmenuís of weekmenuís en plan dus al je eetmomenten vooraf. Omdat alles van te voren vaststaat hoef je hier niet meer over na te denken. Je kunt gemakkelijker toeleven van het ene eetmoment naar het andere.

Pas ook de 6 keer 3 regel toe. Deze manier van eten verbetert de stofwisseling waardoor je lichaam meer calorieën gaat verbranden. Eet daarbij veel vezelrijke producten, bijvoorbeeld volkoren brood en volkoren pasta. Ook veel stevige groente eten is erg goed om mee af te vallen.

De hele dag door moet je voldoende drinken: water. Water helpt bij het bevorderen van de spijsvertering en het voorkomen van een hongerig gevoel.

Bewegen en 10 kilo afvallen in 1 maand

Als je snel 10 kilo wilt afvallen dan moet je extra bewegen. Zet je er toe om 2 keer per dag 20 minuten extra te bewegen. ís Ochtends vlak na het opstaan en ís avonds enkele tijd na het avondeten. De extra beweging moet bestaan uit een krachtdeel en een cardiodeel.

De krachttraining doe je eens in de 2 dagen om extra spierweefsel op te bouwen. Door spierweefsel op te bouwen verbrand je meer vet dan normaal. Push-ups en crunches zijn een goed voorbeeld van krachttraining waarbij je veel calorieën verbrand.

Het cardiodeel van de beweging bestaat uit 20 minuten extra bewegen waarbij je hartslag aanzienlijk toeneemt in frequentie. Bijvoorbeeld hardlopen, stevig traplopen, roeien, et ce tera. Ook dit doe je eens in de 2 dagen.

Bouw voldoende rustmomenten in tussen deze oefeningen zodat je lichaam volledig kan herstellen na deze zware inspanningen.

Volhouden en afvallen maar

Het belangrijkste om echt af te vallen is het volhouden van de veranderingen in je dagelijkse eetpatroon en beweging. Om echt af te vallen moet je jezelf een nieuw vast patroon aanleren. Als je te vaak wisselt van patroon heeft dit een negatief effect op je lichaamsgewicht. Je lichaam raakt dan min of meer van slag. En dit is gelijk het moeilijkste bij afvallen: het volhouden van het nieuwe patroon. Enkele tips om het gemakkelijker te maken zijn:
  • gebruik vaste eetmenuís
  • plan alle eetmomenten
  • zie koken als iets leuks
  • plan 2 keer per dag een sportmoment in
  • maak tijd vrij om te sporten
  • neem voldoende rust overdag en ís nachts

Zoals je leest moet je behoorlijk ingrijpende veranderingen doen in je dagelijkse gewoonten. Dit is dan ook waar het om gaat als je echt 10 kilo in een maand wilt gaan afvallen. Misschien dat je niet precies 10 kilo haalt, maar je moet een heel eind in de buurt kunnen komen door je gewoonten te veranderen. En als je ook voor langere tijd slanker wilt blijven zul je in iets minder intensieve vorm als hier is beschreven het moeten volhouden. De richtlijn daarvoor is ongeveer 3 maanden. Dit is de tijd die je lichaam en geest nodig hebben om van de veranderingen weer vaste gewoonten te maken zodat alles op de automatische piloot gaat.
© 2010 - 2024 Jozzie, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Afvallen in enkele weken met een weekmenu en dagmenuEen mooier en strakker lichaam in enkele weken tijd. Dat wil iedereen! Maar hoe doe je dit zonder op een houtje te hoeve…
Snel afvallen, snel vet verbranden, hoe lukt dat?Snel afvallen, snel vet verbranden, hoe lukt dat?Snel afvallen met een dieet en daarna slank blijven, dat kan. Om snel enkele kiloís af te vallen kunt u het beste een ei…
Snel afvallen in een weekSnel afvallen in een weekSnel afvallen in een week, wie wil dat nou niet? Misschien heb je over een week wel een belangrijk feest en wil je er op…
Hoe kun je snel afvallen?Hoe kun je snel afvallen?Hoe kun je snel afvallen? Een vraag die veel mensen zich stellen. Wanneer je veel te zwaar bent of een paar kilo teveel…

Slapend afvallenAls je wilt afvallen dan kost dit extra energie. Afvallen gaat niet vanzelf. Een gezond eetpatroon is altijd een goede b…
Snel afvallen - 6 gouden tips om slank te blijven!Snel afvallen kan iedereen. Maar hoe zorg je ervoor dat er geen jojo-effect ontstaat? De meeste methodes om heel erg sne…
Jozzie (244 artikelen)
Laatste update: 01-04-2016
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Dieet
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.