Afvallen met een goed ontbijt

Afvallen met een goed ontbijt Het klinkt vreemd: eten en daardoor afvallen. Veel mensen die graag willen afvallen, zijn geneigd om hun ontbijt over te slaan. Daarnaast zijn er veel mensen die zeggen dat ze ís ochtends niets door hun keel kunnen krijgen. Toch is het ontbijt dé manier om kiloís kwijt te raken en zorgt het ervoor dat je je de hele dag goed voelt.

Waarom ontbijten?

Ontbijt is de eerste maaltijd voor de dag. Je pompt jezelf met een goed ontbijt weer vol met energie. Je hebt immers de hele nacht niets binnengekregen en bent dus veel energie kwijt geraakt. Zie het als je auto. Na een lange autorit heb je geen brandstof meer, dus moet je opnieuw tanken. Zo geldt het voor ons eigenlijk ook. Met een goed ontbijt zul je merken dat je de dag met meer energie zult beginnen. Daarnaast is een goed ontbijt de perfecte manier om te voorkomen dat je lekkere en ongezonde snacks gaat eten overdag. Als je de dag begint met een goed ontbijt, zul je betere prestaties halen op school of op je werk. Je kunt je doorgaans beter concentreren dan iemand die niet heeft ontbeten.

Wat als je ís ochtends niets kunt eten?

Veel mensen zeggen dat ze ís ochtends niets kunnen eten. Dit komt vaak omdat ze het niet gewend zijn. Het beste is om het daarom op te bouwen. Begin met een kleine maaltijd, bijvoorbeeld een kiwi of een stukje peperkoek. Als je dit na een tijdje kunt eten zonder er misselijk van te worden probeer je een boterham of breid je het fruit uit met een glas melk. Het is vooral een kwestie van jezelf aanleren om goed te eten in de ochtend. Als je echt geen brood kunt eten in de ochtend, kun je proberen om een fruitmaaltijd te nemen of bijvoorbeeld havermout of cornflakes. Tevens zijn er speciale ochtenddrankjes te verkrijgen in de winkel. Deze bevatten vaak de stoffen die je nodig hebt voor een goed ontbijt. Let wel op: echt goed ontbijten is natuurlijk altijd beter dan alleen zoín drankje. Sommige mensen kunnen niet eten al ze direct wakker zijn, maar wel een uurtje later. Neem in dat geval wat te eten voor het ontbijt mee naar je werk en eet het daar. Iets later aan je ontbijt beginnen is niet zo heel erg, zolang je maar eet.

Hoe ziet een goed ontbijt eruit?

Een goed ontbijt bevat sowieso granen, zuivel en fruit. Je kunt dus bijvoorbeeld twee boterhammen met aardbeien eten samen met een glas melk. Ook kun je kiezen voor een schaaltje cornflakes of havermout met melk erdoor en een glas versgeperste sinaasappelsap. Of neem twee boterhammen met kaas, een kom thee en een appel. Er zijn talloze combinaties te bedenken voor een goed ontbijt. Mocht je het teveel vinden, dan kun je ook een paar uur na het ontbijt een stuk fruit nemen en het in de ochtend overslaan. Zo verdeel je je maaltijden sowieso ook goed op een dag. Als je graag zoetigheid op brood hebt in plaats van kaas of vleeswaren, dan zijn er verschillende opties waar je uit kunt kiezen. Sowieso kun je voor fruit op brood gaan, maar niet al het fruit is even lekker op brood. Je kunt ook gaan voor beleg zoals vruchtenhagel, jam en honing. Dit is veel minder vet dan bijvoorbeeld chocoladepasta.

Een goed ontbijt voorkomt lekkere trek

Wie goed ontbijt zat minder snel last hebben van lekkere trek en die chocoladerepen of andere ongezonde hapjes sneller laten liggen. En dat ga je merken in de kiloís als je wilt afvallen. Door af te vallen zul je dus vooral goed moeten gaan ontbijten! Later op de dag eet je veel minder snel ongezonde lekkernijen.

Vergeet niet te sporten

Je voeding is natuurlijk ontzettend belangrijk wanneer je wilt afvallen, maar dat geldt ook voor beweging. Let er daarom goed op dat je iedere dag tenminste een halfuur tot een uur beweegt. Zoek een leuke sport waar je met plezier heen zult gaan en blijf jezelf motiveren. Zo val je gemakkelijker én blijvend af.
© 2010 - 2024 Writingsuus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Afvallen: wat moet je kiezen als ontbijt?Afvallen: wat moet je kiezen als ontbijt?Het ontbijt wordt vaak gezien als de belangrijkste maaltijd van de dag. Vooral wanneer je probeert af te vallen kan het…
Ontbijt overslaanOntbijt overslaanIndien men 's ochtends niet ontbijt, heeft men alles behalve concentratie. Er zijn verschillende redenen te bedenken waa…
Gewicht verliezen? Het belang van een gezond ontbijtGewicht verliezen? Het belang van een gezond ontbijtEen gezond ontbijt zorgt voor gewichtsverlies. Lees hier hoe je gewicht gaat verliezen door gezond te ontbijten. Naast g…
Afvallen door goed te ontbijtenAfvallen door goed te ontbijtenJe dag beginnen met een goed ontbijt is zeer belangrijk. Het kenmerkt je verdere verloop van je dag, het geeft je extra…

Afvallen met Kellogg's Special KAfvallen met Kellogg's Special KWanneer je wilt afvallen, zijn er diverse methodes om dit te doen. Je kunt gewoon minder eten, je kunt gaan sporten of j…
Tips om minder te eten tijdens het afvallenTips om minder te eten tijdens het afvallenEén van de voornaamste redenen waarom we last hebben van overgewicht, is omdat we te veel eten. Hoe kun je ervoor zorgen…
Bronnen en referenties
  • Lekker-in-je-vel.nl
  • Gezondheid.be
Writingsuus (705 artikelen)
Laatste update: 30-09-2015
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Dieet
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.