Het gebruik van steroïden: de werking van dianabol

Dianabol is een van de meest bekende anabolen steroïden in de wereld. Deze werd reeds al in het begin van de jaren 60 op de markt gebracht door Dr Ziegler. Dianabol staat bekend vanwege zijn werking om binnen een relatief korte tijd een enorme spiermassa op te bouwen. Deze anabool wordt wereldwijd geprezen door bodybuilders en topatleten vanwege de explosieve toenames in kracht en spiermassa.

Algemeen

Dianabol is een van de meest bekende anabolen steroïden op de markt. Een van de oorzaken hiervan is omdat het vroeger in veel landen legaal was. Hierdoor konden de mensen het makkelijk verkrijgen. Tegenwoordig is dianabol verboden omdat sommige stoffen in deze anabole steroïde op de zwarte lijst kwam te staan. Dianabol wordt ook wel methandienone genoemd. Voor wie deze anabole steroïde wil aankopen in België of Nederland zal dat op de zwarte markt moeten doen. Op deze markt zijn er erg veel valse pillen in omloop. Men kan het beste duidelijk onderzoek doen naar hoe deze pillen verpakt zijn. Het is ook verstandig te controleren of dat de verpakking ervan overeenkomt met die van de apotheker.

Dianabol werkt heel effectief. Resultaten zijn na gebruik soms al binnen 2 dagen duidelijk zichtbaar. Vooral omdat het een van de snelst werkende steroïden op de markt is, heeft dianabol wereldwijd beroemdheid verworven. Een van de beroemdste varianten van dianabol is naposim. Deze variant wordt vooral aangevoerd van Roemenïe, en heeft ook bewezen heel effectief te zijn. Ook de Russische versie van dianabol is beroemd en erg gewaardeerd door gebruikers en bodybuilders over de hele wereld.

Dianabol wordt meestal gebruikt in dosissen tussen de 15 en 60 mg, waarvan 15 mg meestal het minimum is en vanaf 50 mg de dosis erg hoog is. Toch zijn er bodybuilders die boven de 100 mg innemen. Het is bewezen dat het nemen van zo'n hoge dosissen niet effectief werkt. Een teveel van deze stof in het lichaam wordt namelijk gewoon uitgeplast. Daarnaast zijn er nog twee bijkomende nadelen verbonden aan het nemen van extreme hoge dosissen van dianabol. Het is duur en daarnaast ook nog extra giftig voor de lever. Dianabol heeft een halve-waarde tijd van 3 tot 4,5 uur. Dit komt omdat de helft van de stoffen die je hebt ingenomen worden afgebroken door de lever.

Voordelen

Dianabol, met name naposim heeft een groot aantal winstgevende voordelen tijdens het gebruik. Hou er wel rekening mee dat de belangrijkste voordelen na de kuur in het water vallen als je niet de juiste voorzorgmaatregelen neemt. Een goede nakuur voor het behoud van de gewonnen spiermassa is onontbeerlijk.
 • Enorme toename in massa.
 • Aanvaardbare winsten in kracht.
 • Vergroting van uithoudingsvermogen.
 • Een goed gevoel.
 • Meer zelfvertrouwen.
 • Een hongergevoel, wat zorgt dat je meer calorieën binnenkrijgt.
 • Een positieve stimulering op het immuunsysteem.

Nadelen

Dianabol is een van de sterkst werkende steroïden op de markt. Dit zorgt er wel voor dat de neveneffecten ook sterk naar voor kunnen treden. Na de kuur is het belangrijk een goeie nakuur te nemen zoals clomid. Dit is voor het stabiliseren van je testosteron niveau, het verdrijven van een teveel aan oestrogeen in je lichaam, en je leverwaardes te neutraliseren. De belangrijkste neveneffecten staan hieronder.
 • Het vasthouden van vocht, met name in het gezicht wat lijkt op een opgeblazen hoofd.
 • Het stilleggen van de natuurlijke testosteronproductie.
 • De lever wordt vergiftigd, met name dianabol is erg toxisch voor de lever.
 • Sommige mensen hebben last van ''roidfever'', waarvan verhoogde aggessie een van de meest voorkomende symptonen zijn.
 • Een verhoogde bloeddruk en een versnelde hartslag.
 • Gynecomastia, het krijgen van meer vet onder de tepels en het vormen van borsten bij een teveel aan oestrogeen in het lichaam.

Lees verder

© 2011 - 2024 Koningaap, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De voordelen, nadelen en gevaren van anabole steroïdenDe voordelen, nadelen en gevaren van anabole steroïdenAnabole steroïden zijn veelgebruikte supplementen in de sportwereld. Het zorgt voor verbeterde sportprestaties en het zi…
Anabole steroïden - gebruik en misbruikAnabole steroïden - gebruik en misbruikAndrogene anabole steroïden, of in het kort anabole steroïden, zijn in 1930 ontwikkeld om de groei van de skeletspieren…
Steroïde acne: Puistjes door gebruik van corticosteroïdenSteroïde acne: Puistjes door gebruik van corticosteroïdenSteroïde acne (acne steroidalis, steroid induced acne) is een vorm van acne, een aandoening waarbij de talgklieren ontst…

Wanneer een blinde weer kan zienWanneer een blinde weer kan zienIemand die blind is, heeft soms de mogelijkheid om weer te kunnen zien. Hoe ziet de (nieuwe) wereld voor een ex-blinde e…
De Herbergier voor kleinschalige ouderenzorgDe Herbergier voor kleinschalige ouderenzorgEr bestaat een steeds groter wordende behoefte aan kleinschalige ouderenzorg. Deze behoefte bestaat bij de ouderen zelf,…
Koningaap (118 artikelen)
Laatste update: 07-03-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.