Test - Ben je een Gezelligheidsmens?

Test - Ben je een Gezelligheidsmens? Gezelligheid betekent voor velen: ontmoeting of contact met anderen. De één voelt zich prettig onder de mensen, zoekt voort-durend gezelschap op. De ander trekt zich terug, is liever alleen of met z’n tweetjes. Ook zijn er mensen voor wie gezelligheid niet hoeft of waarbij dit niet afhangt van contact met anderen. Doe de ´Ben je een gezelligheids-mens’ Test om erachter te komen hoe dit bij jou zit, je een gezelschapsmens bent of dat je misschien juist wel trekjes van een einzelgänger vertoont.

Ben je een Gezelligheidsmens Test

Het woord c.q. begrip Gezelligheidsmens (soms ook wel gezelligheidsdier genoemd) kan ook gelezen worden als Gezelschaps-mens. Is jouw behoefte aan gezelligheid, gezelschap sterk of niet? Vul de test met uitspraken in en kijk wat er bij jou uitkomt.

Omcirkel het antwoord dat op jou van toepassing is (a of b) bij onderstaande uitspraken. Het werkt het beste als je van dit testje een uitdraaitje maakt en het gewoon schriftelijk invult. Maak je het direct van beeldscherm, noteer dan in ieder geval telkens de optie a of b bij elke uitspraak.

Uitspraken Ben je een Gezelligheidsmens?


 

Hoeveel mensen mogen jou rond middernacht bellen zonder dat ze het gevoel hebben te storen?

a.   Minder dan 5
b.   Meer dan 5

Degenen die me als vriend willen

a.   Zijn veelal degenen die mij niet zo interesseren
b.   Zijn precies degenen die ik zoek

Als je al vijanden maakt, waardoor komt dit dan?

a.   Omdat ik verwachtingen wek, waaraan ik niet voldoe
b.   Omdat ik niet altijd eerlijk en rechtvaardig ben

Ben jij interessant?

a.   Niet interessanter of saaier dan de meeste mensen
b.   Interessanter dan de meesten

Zou je graag iemand anders willen zijn?

a.   Eigenlijk wel
b.   Toen ik een kind was, nu niet meer

Je bent in een restaurant. Aan welke kant van de tafel zit je het liefst?

a.   Daar waar ik de mensen in het restaurant het beste kan observeren
b.   Op de plaats waar ik alleen degene kan zien waarmee ik eet

Heb je iets met mode?

a.   Ik probeer modieus gekleed te gaan, het hangt van mijn financiële situatie af
b.   Ik heb een eigen stijl ontwikkeld; ik loop meestal jaren voor of achter op de mode

Wacht je altijd met antwoorden tot de ander is uitgesproken?

a.   Ik doe m`n best; meestal lukt het wel
b.   Alleen als ik verliefd ben of de ander me fascineert

Wat vindt je van jezelf?

a.   Ik houd me te veel op de achtergrond
b.   Ik ben te luidruchtig

Je bent uitgenodigd voor een diner en hoort dat je 3 uur naast je huisarts komt te zitten?

a.   Hopelijk blijft me dat bespaard
b.   Leuk om eens de persoon achter de huisarts te leren kennen

Weer een uitnodiging. Nu kom je naast een Nobelprijswinnaar te zitten?

a.   Interessant, ik ben een en al oor
b.   Saai, ik heb zo’n iemand niets te bieden in een gesprek

Kan jij goed namen onthouden?

a.   Helaas niet
b.   Ja, dat is mijn sterke kant

Heb je een vreemde wel eens bloot gezien?

a.   Nee...en in de toekomst zo goed als uitgesloten
b.   Ja...en het zou nog wel eens kunnen gebeuren

Als anderen zich in mijn bijzijn op de voorgrond willen dringen

a.   Erger ik me een beetje
b.   Staan ze voor een zware klus, omdat ik er ben

Vinden anderen jou zwaar op de hand?

a.   Ik denk van wel
b.   Misschien...maar iedereen weet hoe met mij om te gaanGezelligheidsmens? - Betekenis van de resultaten

Geef elk b antwoord 1 punt en tel vervolgens alle punten bij elkaar op

Meer dan 12 punten:  Gezelligheidsmens

Je bent een gezelligheidsmens en gezelschapsmens Je voelt je prettig onder de mensen, wat echter niet betekent dat iedereen je op handen draagt of vice versa. Iets wat je overigens ook niet belangrijk vindt. Je zoekt een interessant leven en daar heb jij nu eenmaal andere mensen voor nodig. Dus ook de minder sympathieke mensen. Contacten leggen gaat je makkelijk af. Niet alleen een oppervlakkig ´hallo´ en ´hoe gaat het`, maar ook wat verdergaande gesprekken ga je aan. Met mensen die aan je plakken, maak je korte metten. Hoewel sommigen je soms aanmatigend, arrogant of opdringerig kunnen vinden, is iedereen ook wel blij dat je tot hun kennissenkring behoort.

Je hebt 8 - 12 punten:  Gedoseerd gezelschap

Je bent wel een gezelligheidsmens en in zekere mate gezelschapsmens, maar gaat niet graag naar alle feestjes, zo van: ‘als er maar mensen zijn’. Je kiest je vrienden en kennissen zorgvuldig. Bij de man of vrouw naar je keuze praat je veel. Maar oh wee als je iemand ontmoet die jou niet meteen ligt. Dan heb je een houding van ‘afkappen die hap’. Dat is natuurlijk je goed recht, maar mensen zullen niet zo snel meer op je afkomen en je eventuele vriendenkring wordt of blijft door deze houding wellicht kleiner.

Minder dan 8 punten:   Kieskeurig gezellig

Je legt redelijk makkelijk contacten, houdt van gezelligheid maar bent hier erg kieskeurig in. Mensenmassa’s vind je doorgaans iets verschrikkelijks. Kletspraatjes, gebabbel, gesprekjes over ditjes en datjes is niet jouw pakkie an. Jij bent het adres voor de interessante, diepgravende conversaties. Wellicht zie je over het hoofd dat mensen die grapjes vertellen, over het weer praten etc. lang niet altijd oninteressant zijn. Het kan ook simpelweg zo zijn dat ze de spelregels volgen van een gezelschapsspel of beleefdheid. Ook sluit een ´oppervlakkig´ contact niet uit dat je er plots achterkomt toch op dezelfde golflengte te zitten en dus toch een interessant gesprek kan hebben.

Lees verder

© 2007 - 2024 Jvd, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
ICE-contacten instellen op je telefoon voor noodgevallenICE-contacten instellen op je telefoon voor noodgevallenWat als u terechtkomt in een noodsituatie en u bent buiten bewustzijn? Hulpdiensten willen contact opnemen met uw famili…
Tips voor een professioneel LinkedIn profielTips voor een professioneel LinkedIn profielEen LinkedIn account aanmaken is eenvoudig, maar wil je er zoveel mogelijk uithalen als er in zit en jezelf een professi…
Vermijdende of Ontwijkende Persoonlijkheidsstoornis (OPS)OPS wordt gekenmerkt door extreme verlegenheid en buitensporige angst voor afwijzing, vernedering of kritiek. Veel mense…
Sociale contacten voorkomen isolatieSociale contacten voorkomen isolatieMensen hebben sociale contacten nodig om zichzelf te kunnen ontwikkelen. Correcties maar ook bevestigingen door vrienden…

Hoeveel stress kunt u aan: stresstest Holmes & Rahe en scoreHoeveel stress kunt u aan: stresstest Holmes & Rahe en scoreStress, stress, stress. Stress hoeft niet slecht te zijn. Te veel en te langdurig stress is wel slecht. De mate waarin i…
Test - Vertrouw je je Partner?Test - Vertrouw je je Partner?Je vertrouwen wordt in elke relatie - of dit nu liefde of vriendschap is- wel eens op de proef gesteld. Een vertrouwensb…
Jvd (613 artikelen)
Laatste update: 31-07-2007
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Leven
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.