Waarom zijn Thaise vrouwen zo slank?

Waarom zijn Thaise vrouwen zo slank? Thaise vrouwen zijn rank, slank en strak en blijven dat hun hele leven. Ze kunnen eten wat ze willen, zonder een grammetje aan te komen. Tenminste, zo lijkt het. En hoe oud ze ook zijn, het lijkt wel of ze eeuwig jong en slank blijven. Hoe doen ze dat? Wat is hun geheim? Ze zijn mooi, vriendelijk en lachen. In Thailand zie je (bijna) geen dikke Thaise. Komt het door de hitte in Thailand? Is het een kwestie van cultuur of goede genen? Komt het door hun eetgewoonte?

Dikke Thaise vrouwen

Om een fabel uit de wereld te helpen, er bestaan wel degelijk dikke(re) Thaise vrouwen! Zeker sinds er o.a. fastfoodketens aanwezig zijn in Thailand, wordt de gemiddelde Thai dikker. Vooral de jongeren verwesteren snel. Obesitas begint ook in Zuidoost-Azië een groot probleem te worden, vooral onder jongeren. Rijkdom, fastfood, minder lichamelijke arbeid zijn allemaal oorzaken dat ook de Thai dikker wordt. Er is meer hartfalen en diabetes onder de Thai dan voorheen. De ouderen blijven redelijk trouw aan hun eigen cultuur en verdikken niet zo snel als de jongere generatie. Toch blijft de gemiddelde Thaise vrouw slank, rank en gracieus.

Kokosmelk

Vrijwel dagelijks staat er kokosmelk op het menu van de Thaise vrouw. Kokosmelk bevat vet, maar het vet van kokosmelk is essentieel vet. Vet dat het lichaam nodig heeft om goed te kunnen functioneren. Kokosmelk is zeer voedend en gezond. Kokosmelk heeft 33 kilocalorieën per 100 gram.

Chilipepers

Heet eten heeft volgens de Thaise groot effect op de spijsvertering. Door het regelmatig eten van chilipepers versnelt het de spijsvertering.

Brood

Weinig Thaise vrouwen eten brood. Brood eten hoort niet tot de dagelijkse routine van de Thaise vrouw. In Nederland heerst een echt brood cultuur, iets wat ze niet kennen in Thailand. Gele kaas en vet vlees eet de Thaise vrouw niet. Laat staan een broodje met kaas. Ze eet wel veel garnalen, rijst en kip.

Ontbijt

De Thaise vrouw ontbijt heel licht. Ze beginnen in de ochtend vaak met rijst als ontbijt of met een pap van granen (congee) die de stofwisseling op gang zet.

Lunch

De lunch bestaat voor de Thaise vrouw vaak uit rijst met gewokte groente en met wat kip of varkensvlees.

Avond

In de avond eten de Thaise vrouw behoorlijk vroeg, vanaf 17.00 tot 19.00. Ze eten in de avond licht en kleine porties. De porties die de Thaise vrouw eet zijn veel kleiner dan wij hier in Nederland of in het westen gewend zijn. De Thaise vrouw kan de hele dag door eten, maar ze eten altijd kleine porties.

Dessert

Over het algemeen zijn Thaise vrouwen wel dol op zoet. Vooral hun dessert van ei, suiker en kokosmelk is favoriet.

Manier van leven

De manier van leven, hun eetgewoontes, het soort eten en het versnellen van de spijsvertering helpt allemaal om de Thaise vrouw blijvend slank te houden. Thaise vrouwen eten vaker dan in Nederland, maar ze eten kleinere porties, eten veel meer groente en heel weinig vlees, gebruiken veel limoen, ananas, galangal en chili.

Bouw

De bouw van de Thaise vrouw heeft er ook zeker mee te maken dat ze zo slank zijn. Ze zijn nu eenmaal veel fijner gebouwd dan de stevige Hollandse vrouwen.

Temperatuur

Er is nog iets waar we rekening mee moeten houden. Als het vriest in Nederland willen we graag stevige kost. In Thailand is de gemiddelde temperatuur het hele jaar door ongeveer 32 graden Celsius. In deze warmere omgeving is het gemakkelijker om lichte kost te eten dat licht verteerbaar is.

Thaise keuken

En, de Thaise keuken is heerlijk! Wie heeft er nog zin om te snoepen als je zo´n heerlijke keuken tot je beschikking hebt? Verse vis, veel kruiden en groente en alles even kleurrijk en watertandend lekker! Alhoewel ook de Thaise vrouw een zwak heeft voor chocola.

Sporten

Veel aan sport doet de Thaise vrouw niet. Thaise vrouwen in grote steden die niet op het land werken, doen meer aan sport. Maar, fysieke arbeid, zoals werken op de rijstvelden of het verzorgen van de rubberbomen is dagelijkse kost voor veel Thaise vrouwen in kleinere dorpjes. De Thaise vrouw maakt lange werkdagen, vaak meer dan 10 uur per dag. Veel gelegenheid tot snoepen heeft ze niet.

Evenwicht

De Thaise vrouw is over het algemeen beter in balans: ze is in evenwicht. Emotionele eters zijn er amper in Thailand. Ze hebben amper last van vreetbuien. Ze hebben amper last van schommelend gewicht. Ze lachen veel en zien graag de positieve kant van het leven. Ook al hebben de Thaise vrouwen zeker ook te maken met veel tegenslag (en armoede!) ze hebben altijd hoop. Hoop neemt niemand van ze af. Ze vertrouwen op een goede afloop. Iedere nieuwe dag is een nieuw begin. Iedere nieuwe dag beginnen ze met een glimlach. (Dit beeld zag je ook na de Tsunami.)

Maat houden

Maar, wat is nu het echte geheim dat de Thaise vrouw zo slank is? Maat houden. Geen grote borden opscheppen, maar regelmatig een kleine portie. Het is niet echt een eye-opener, maar het is wel hoopvol. Niet te veel eten, kleinere porties en vaker op een dag eten, veel wisselende en gekleurde groente, weinig vlees en geen brood of kaas. En niet te vergeten hun speciale ingrediënt: Veel lachen, moed houden en de hoop nooit opgegeven. Voor de Thaise vrouw werkt het, of het voor de Nederlandse vrouw werkt…?
© 2013 - 2024 Roberta, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Thaise groene curry, vegetarisch of met kipThaise groene curry is een onderdeel van de Thaise keuken. De Thaise keuken kent smaakexplosies die heel opvallend zijn.…
Thaise spicy viskoekjes Tod Man Plaa met komkommer relishThaise viskoekjes of Tod man pla is een favoriet gerecht in Thailand, maar het staat bijna nergens op het menu in Nederl…
Hete Thaise kipsalade en Thaise maiskoekjesHete Thaise kipsalade en Thaise maiskoekjesHete Thaise kipsalade en Thaise maiskoekjes. Ze vormen vaak het begin van een Thaise maaltijd of worden bij een diner ge…
Thaise Penang Curry Pasta en Thaise rundvleescurryDe Thaise keuken kent verschillende pasta’s voor curry. De Penang curry paste wordt gedeeltelijk gemaakt van gedroogde i…

Mediteren is accepteren wat er gebeurtMediteren is accepteren wat er gebeurtAls je geest rustig is, sta je open voor alle geluiden om je heen zonder daar enige gedachte aan te verbinden, laat staa…
Lekker in je vel zitten voor de zomerLekker in je vel zitten voor de zomerZodra de zomer er aan komt, willen we graag ons lichaam in vorm brengen. De overtollige winterkilo´s moeten weg, die ble…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Cuncon, Pixabay
  • http://www.thailandblog.nl/maatschappij/thaise-vrouwen-jeugdig-uiterlijk/
  • http://www.mijngeheim.nl/pagina/webspecials/item/1333/
  • Beau Monde in Shape - Het geheim van Thaise vrouwen – Ina Babbe – Winter 2012/2013
  • http://www.slimslank.net/een-lekker-gezond-pad-thai-recept/
  • http://www.smulweb.nl/recepten/1413969/Thaise-visgarnalencurry-pittig-en-slank
  • http://www.grotescheur.nl/wp6/category/slank-en-voldaan/
  • http://www.puurgezond.nl/column/column/article/thailand-thuis/
  • http://www.stoere.nl/Algemeen/Tips/eten_in_thailand.htm
Roberta (652 artikelen)
Gepubliceerd: 25-06-2013
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Lifestyle
Bronnen en referenties: 9
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.