Lekker in je vel zitten voor de zomer

Lekker in je vel zitten voor de zomer Zodra de zomer er aan komt, willen we graag ons lichaam in vorm brengen. De overtollige winterkilo´s moeten weg, die bleke huid moet gezonder en bruiner worden en wat meer energie is wenselijk. Goed voor jezelf zorgen is een eerste belangrijke stap. Meer bewegen, gezonder eten, meer water drinken een goede nachtrust en een goede huidverzorging zijn allen belangrijk om je goed te voelen tijdens de zomer!

Sporten en bewegen

Om de extra kilo´s van afgelopen winter weg te krijgen, moeten we gaan bewegen. De een heeft baat bij een korte intensieve training, de ander presteert beter door een krachttraining, de ander zweert bij iedere dag 45 stevig wandelen. Doe waar jij je lekker bij voelt en laat je niets opdringen. Dans jij liever of jog je liever een paar rondjes in het park? Zolang je maar regelmatig beweegt.

Spieren

Door te beginnen met bewegen, stimuleer je de aanmaak van spieren. Spieren zijn bijzonder gunstig om die extra kilo´s van afgelopen winter weg te werken: elke kilo spier verbrandt honderd kilocalorieën per dag. Met meer spieren ga je meer vet verbranden, ook in rust. Door te bewegen betekent het niet dat je een grotere spiermassa krijgt, maar een betere spiertonus.

Krachttraining

Hoe ontwikkel je meer spieren? Door om de dag krachttraining te doen. Met extra weerstand, zoals extra gewichten, ontwikkel je meer spieren, krijg je een betere houding, je krijgt meer energie en je krijgt kracht. Door krachttraining verstevig je het lichaam.

Hydrateer je lichaam

Het is belangrijk om je lichaam altijd goed te hydrateren, zeker als de warme zomer er aan komt! Het vochtwaterpeil moet in balans zijn en door het drinken van mineraalwater reinig je het lichaam. Het is het best om te voorkomen dat je dorst krijgt. Zodra je dorst hebt, is dat al een teken dat je lichaam bezig is met uitdrogen: dat kost je lichaam energie! Begin de dag met twee glazen mineraalwater, drink voor iedere maaltijd een glas mineraalwater en zorg dat je altijd water bij de hand hebt. Tijdens en na lichamelijke activiteiten heeft het lichaam een grotere behoefte aan water. Als het warmer wordt en de temperatuur stijgt heeft het lichaam meer water nodig. Drink anderhalf a twee liter mineraalwater per dag.

Gezonde voeding

Van gezonde voeding krijgen we energie: gezonde voeding is onze brandstof. We presteren beter, we zien er beter uit en ons lichaam functioneert beter door het eten van gezonde voeding. Gezonde voeding bestaat uit voeding dat dicht bij de natuur is, zo min mogelijk bewerkt en komt niet uit blik, pak of uit zakjes. Gezonde voeding bevat veel groente en donkergroene groente, fruit, citrusvruchten, salades, noten, vette vis, zaden, peulvruchten, granen, olijfolie en is voornamelijk plantaardig.

Nachtrust

Iedere nacht ruim voldoende slapen is een wondermiddel waar weinig mensen gebruik van maken. Beeldschermverslaving of uitgaan zijn meestal de boosdoener dat mensen te weinig slapen. Vermoeid zijn kost energie en de vermoeidheid is je aan te zien!

Huidverzorging

Na de winter snakt de huid naar goede huidverzorging. Scrub de huid, hydrateer de huid met een olie, gebruik een haarmasker, verwijder overtollig haar en eelt, lak de nagels in een vrolijk kleurtje en gebruik bruiningsmiddelen of ga naar de zonnebank als je daar behoefte aan hebt. Ga naar de kapper en knip je haar. Een extra bezoekje aan de schoonheidsspecialist kan nooit kwaad zo vlak voor de zomer! Gebruik iedere dag een goede zonnebrand om je huid te beschermen tegen kwalijke zonnestralen!
© 2013 - 2023 Roberta, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Drie tips voor een goede huidverzorgingDe schoonheid begint met een mooie huid, en als u de rest van uw leven een mooie en gezonde huid wilt hebben, zijn er dr…
Sport jezelf gelukkig en stressvrij!Sport jezelf gelukkig en stressvrij!Een goede manier tegen stress is sporten en bewegen. Iedereen die regelmatig met te veel stress in zijn leven te maken k…
Genoeg drinken!Je lichaam bestaat voor het grootste deel uit water, dus het is belangrijk om genoeg te drinken. Maar hoeveel moet je no…
Scrubs en crèmes voor een goede lichaamsverzorgingEen goedverzorgde huid is een stralende huid. Dit artikel bevat enkele tips voor een goede lichaamsverzorging, voor dive…

Waarom zijn Thaise vrouwen zo slank?Waarom zijn Thaise vrouwen zo slank?Thaise vrouwen zijn rank, slank en strak en blijven dat hun hele leven. Ze kunnen eten wat ze willen, zonder een grammet…
Gezondheid en lifestyle: masserenGezondheid en lifestyle: masserenMasseren van het lichaam is al eeuwenoud, waarbij sommige culturen het naar een hoger plan geheven hebben en er ook een…
Bronnen en referenties
  • http://nl.wikipedia.org/wiki/Krachttraining
  • http://www.gezondheidsnet.nl/bewegen/artikelen/572/wat-krachttraining-voor-je-doet
  • http://www.vrouwonline.nl/in-balans/lekker-in-je-lijf/hydrateer-je-lichaam.html
  • http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/leven/67502-water-drinken-is-noodzakelijk.html
  • http://sochicken.nl/lekker_gezond_de_zomer_tegemoet
  • http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/gezonde-voeding/51736-wat-is-gezond-voedsel.html
  • http://www.telegraaf.nl/vrouw/gezond/gezondlijf/21627211/__Gezond_de_zomer_in_met_superfoods__.html
  • http://www.avogel.nl/webwinkel/producten/dormeasan-nachtrust-extra-sterk.php
  • http://huidverzorging.startpagina.nl/
  • http://www.etos.nl/verzorging/huidverzorging
Roberta (652 artikelen)
Gepubliceerd: 14-06-2013
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Lifestyle
Bronnen en referenties: 10
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.