17 tips om je dromen waar te maken

17 tips om je dromen waar te maken Iedereen heeft bepaalde dromen. En toch zijn er helaas maar weinig mensen die echt hun dromen naleven, dit heeft met een heleboel oorzaken te maken. Indien je meer inzicht krijgt in hoe je je dromen waar kunt maken dan krijg je als het goed is veel meer zelfvertrouwen om ook echt je dromen na te leven. Het belangrijkste is dat je in jezelf geloofd!

Tips om je dromen waar te maken

Heb jij bepaalde dromen die je waar wilt maken terwijl er toch ergens iets blokkeert? Probeer voor jezelf eens na te gaan waar deze blokkade ligt. Iedereen kan namelijk veranderen en zo zijn/haar dromen verwezenlijken. Het is namelijk zo dat als anderen iets kunnen bereiken dan kan jij dat ook. Geloof daarin! Hieronder enkele tips om jezelf ervan te overtuigen dat jij je dromen kan naleven.

Inspiratie door andere personen

Laat je inspireren door personen die een soortgelijke droom naleven. Verdiep je in deze personen, waarom is het hen gelukt? Zoek zoveel mogelijk informatie over deze personen en laat je inspireren door de manier waarop zij hun dromen bereikt hebben.

Voorbereiden op tegenslagen

Natuurlijk ga je tegenslagen tegenkomen onderweg naar jouw nieuwe droom of nieuw doel. Daarom is het belangrijk dat je probeert te bedenken wat voor mogelijke tegenslagen je tegen gaat komen en ga je je hierop voorbereiden met mogelijke oplossingen. Zo ben je veel beter voorbereid, en is de kans op succes veel hoger.

Maak een plan

Zorg ervoor dat je een plan maakt om je droom te gaan verwezenlijken. Doe dit in stapjes, schrijf alle stappen op die jouw een stukje dichter bij je einddoel brengen.

Verdiep jezelf in je droom/doel

Het is erg belangrijk dat je je gaat verdiepen in je droom. Wat komt er allemaal bij kijken, wat houdt mijn droom nu werkelijk precies in? Zoek zoveel mogelijk informatie over je doel/droom. Hoe meer jij je verdiept in je droom hoe beter, word dus een echte expert op het gebied waarop je wilt veranderen.

Test jezelf

Tijdens het verwezenlijken van je droom is het belangrijk dat je jezelf af en toe test. Ga voor jezelf af en toe na, in hoeverre je al veranderd bent. In hoeverre ben je dichterbij je droom gekomen?

Praat met anderen over je droom/doel

Praten werkt. Ga daarom eens praten met mensen die dezelfde droom of hetzelfde doel verwezenlijkt hebben, vaak krijg je hierdoor een veel beter inzicht in hoe je alles het beste aan kan pakken. Ook is het indien mogelijk fijn om mensen om je heen te zoeken die hetzelfde proces ingeslagen zijn, hoe vergaat het hun. Zoek lotgenoten.

Lijst met tegenslagen

Maak een lijst met alle tegenslagen die je onderweg tegenkomt, dus ook al je angsten waar je niet overheen komt. Dit zijn de enige punten die jou ervan weerhouden om jouw droom of doel te verwezenlijken. Zorg ervoor dat deze punten uitgeschakeld worden. Verdiep je in je eigen tegenslagen, verken je eigen minpunten en angsten en ga daarmee aan de slag. Indien je al deze punten overwonnen hebt ben je een heel stuk dichter bij je doel.

Zorg voor genoeg tijd

Gun jezelf genoeg tijd. Zeker in het geval van tegenslagen is het belangrijk om eerst de tegenslagen uit de weg te gaan alvorens verder te gaan. Neem genoeg tijd om je eigen tegenslagen te verwerken en te overwinnen.

Houdt de moed erin

Probeer jezelf elke keer moed in te praten wanneer je denkt dat het je niet gaat lukken. Wanneer je ergens tegenaan loopt en je voelt je even down probeer dan eens te kijken naar de positieve dingen die je tot op heden bereikt hebt, en bedenk waarvoor je het allemaal doet. Namelijk een betere toekomst.

Geniet

Probeer te genieten van het hele proces naar je doel / droom toe. Blijf altijd positief over je droom en laat je niet meetrekken in negatieve gedachten.

Tips voor meer zelfvertrouwen

Zonder zelfvertrouwen of met weinig zelfvertrouwen wordt het erg lastig om je dromen/doelen te verwezenlijken. Gelukkig zijn er tips om ervoor te zorgen dat je zelfvertrouwen stijgt. Hoe meer zelfvertrouwen je hebt hoe makkelijker het wordt om je doelen/dromen na te leven.

Draag kleding waarbij je je prettig voelt

Zorg ervoor dat je je kleed waar jij je het prettigst bij voelt. Wanneer je namelijk het gevoel hebt dat je er goed uitziet dan vergroot dat je zelfvertrouwen en daardoor kijk je positiever naar bepaalde zaken.

Ga gezonder leven

Zorg ervoor dat je gezonder gaat leven. Misschien leef je al erg gezond maar indien dit niet het geval is ga dan eens wat meer sporten, eet gezonder etc. Je zult merken dat dit je veel meer zelfvertrouwen geeft.

Goede houding

Je houding is erg belangrijk, als jij zelfvertrouwen uitstraalt met je houding dan geeft dat je automatisch ook meer zelfvertrouwen. Zorg er dus voor dat je rechtop loopt, dat je oogcontact maakt met anderen, vriendelijk kijkt en loop met je hoofd omhoog.

Loop zelfverzekerd

Je manier van lopen straalt uit hoe zelfverzekerd je bent. En ook hier geld, hoe zelfverzekerder je loopt hoe zelfverzekerder je je zult voelen. Een snel loopje straalt zelfvertrouwen uit, probeer het maar eens uit. Ook al heb je helemaal geen haast toch zul je merken dat je je zelfverzekerder voelt.

Wees aardig

Wees aardig voor anderen. Hiermee wordt bedoelt dat je anderen zoveel mogelijk complimenten geeft, en aardig reageert op anderen. Zodra jij aardig overkomt gaan anderen namelijk ook aardig tegen jouw doen waardoor je zelfvertrouwen groeit.

Blijf positief over jezelf

Focus jezelf op de dingen die je wel kunt en dus niet op de dingen die je niet kunt. Veel mensen zijn onzeker omdat ze denken dat ze iets niet kunnen, terwijl het dus veel beter is om te denken in de dingen die je juist wel kunt.

Durf te praten

Veel onzekere mensen durven niet zo goed iets te zeggen wanneer er meerdere personen bij zijn omdat ze denken dat ze iets stoms zeggen. Probeer van deze gedachten af te stappen, de meeste mensen vinden het namelijk juist fijn als je iets zegt. Laat dus meer van jezelf horen, je krijgt hierdoor veel meer zelfvertrouwen en ook krijg je meer waardering van anderen.
© 2014 - 2022 Writerkas, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Inspiratie voor een onderwerp van je artikelMis je de inspiratie om een nieuw onderwerp voor een artikel te vinden? Het is niet altijd makkelijk om een onderwerp te…
Schrijven: elf manieren om inspiratie op te doenSchrijven: elf manieren om inspiratie op te doenSoms gebeurt het je als schrijver dat de ideeën zo maar opborrelen zodat je opgewekt begint te schrijven. Maar op een an…
Inspiratie opdoen voor de inrichting van je huisInspiratie opdoen voor de inrichting van je huisWil jij de inrichting van je huis volledig aanpassen? Dan kun je inspiratie opdoen op veel verschillende manieren. Maak…
Inspiratieloos: tipsInspiratieloos: tipsOf het nu gaat om een tekst schrijven, schilderen, knutselen, of wat dan ook, soms is het moeilijk om inspiratie te krij…

Kinderachtig gedragen - dat zouden meer mensen moeten doen!Kinderachtig gedragen - dat zouden meer mensen moeten doen!"Doe niet zo kinderachtig" is normaal gesproken niet een erg positieve uitspraak. We bedoelen daarmee dat iemand zich ni…
Voordelen van sporten voor seniorenSporten is niet alleen gezond voor het lichaam, maar ook voor het geestelijk welbevinden. Door de coördinatie te trainen…
Writerkas (43 artikelen)
Laatste update: 18-10-2016
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Lifestyle
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.