Klein fitnessartikelen op een rijtje

Klein fitnessartikelen op een rijtje Wanneer je nadenkt over de aanschaf van een of meerdere klein fitness artikelen is het handig om een overzicht te hebben van de verschillende mogelijkheden. Er zijn een heleboel mogelijkheden voor het trainen van bepaalde spiergroepen, maar welke accessoires zijn nu het meest geschikt? Wat is de prijs ervan en hoe is het te gebruiken?

Klein fitness

Balance board

Een balance board wordt gebruikt om de evenwicht, balans en coördinatie te oefenen. Het is een relatief klein fitnessapparaat dat makkelijk op te bergen is. Ook is de prijs van een balance board relatief laag, deze ligt vaak tussen de 15 en 30 euro.

Buig en trekveren

Een buigveer is bedoeld voor het trainen van de buik en borstspieren, het is een stang die je door middel van armkracht om moet zien te buigen. De buigveer is er in vele soorten en maten en is een relatief goedkoop fitnessapparaat. De prijzen van een buigveer schommelen vaak tussen de 10 en 20 euro. Een trekveer is bedoeld voor dezelfde spieren als de buigveer, het enige logische verschil is dat je je spieren nu traint door een stalen veer uit elkaar te trekken in plaats van te buigen. De prijzen zijn ook ongeveer gelijk aan die van een buigveer.

Excersice wheel

Het exercise wheel is een van goedkoopste fitnessapparaten, vaak zijn ze al te koop voor 10 euro. Een exercise wheel is een ideaal fitnessapparaat voor het trainen van buikspieren. Het exercise wheel is in feite niets anders dan een wiel met handvatten eraan, wel wordt aangeraden om eerst wat informatie te zoeken over hoe je het wiel het beste kan gebruiken, dit kan je eenvoudig opzoeken door een filmpje te kijken via YouTube.

Ab shaper basic

De ab shaper basic is een simpel apparaat waarmee je heel effectief je buikspieren kan trainen. De ab shaper is het meest gebruikte thuis fitnessapparaat voor de buikspieren. De prijs van aan ab shaper schommelt vaak tussen de 25 en 50 euro.

Gymbal

Deze grote gymballen hebben als voordeel dat ze erg goedkoop zijn en je er tevens vrijwel alle spieren mee kan trainen. Wel is aan te raden om eerst wat meer informatie op te zoeken over wat je precies kan doen met een gymbal, dit om blessures te voorkomen. De prijs van een gymbal schommelt vaak tussen de 5 en 15 euro.

Handtrainers

Handtrainers zijn ideaal om de knijpkracht te verbeteren, de meeste handtrainers zijn uitgerust met handige soft grip handvatten waardoor ze fijn in de hand liggen. De prijs van handtrainers zijn erg laag, vaak kosten ze niet meer dan 10 euro. Een echte aanrader dus om lekker thuis af en toe mee te oefenen.

Deurtrainer

De deurtrainer is een erg handig fitnessapparaat wat je makkelijk op kunt bergen en aan uw deur kunt bevestigen. Met een handig kliksysteem is het niet nodig om het apparaat definitief vast te maken aan een deur maar kun je het op elk moment makkelijk bevestigen en opbergen. Met de deurtrainer kan je een heleboel verschillende oefeningen doen en zo verschillende spiergroepen trainen zoals borst, buik en armspieren. Een deurtrainer kost vaak tussen de 30 en 60 euro.

Opdruksteunen

Een goedkope manier om je opdruk oefeningen net wat effectiever te maken is door middel van opdruksteunen. Dit zijn goedkope push-up bars en zijn ideaal voor thuistraining. De prijs van de opdruksteunen varieert vaak tussen de 5 en 20 euro.

Pilatesring

Binnen de zogenaamde pilatestraining wordt ongetwijfeld het meest gebruik gemaakt van de pilatesring. Een pilatesring kan gebruikt worden voor het trainen van onder andere been en arm spieren. De ring wordt gebruikt als weerstand om zo de spieren extra aan te spannen. Een bijkomend voordeel van de pilatesring is dat deze erg goedkoop is, vaak is een pilatesring al te koop voor 20 euro.

Stepbank

Een stepbank wordt veel gebruikt binnen scholen en fitnessscholen, toch kan het ook een ideaal thuisapparaat zijn. Het bankje is vaak ongeveer een meter lang en kan gebruikt worden om vooral je beenspieren en conditie mee te trainen. Het wordt ook vaak gebruikt in combinatie met dans. Een stepbank kost vaak al snel 100 euro.

Springtouw

Het springtouw mag niet ontbreken in het lijstje met klein fitness artikelen. Een spingtouw blijft een erg leuke en effectieve manier voor het trainen van de beenspieren, tevens is het erg goed voor de conditie. Een springtouw kost vaak ook niet meer dan 10 euro, dus voor de prijs hoef je het niet te laten.

Halters en gewichten

Halters en gewichten vallen officieel niet onder de categorie klein fitness maar mag toch niet ontbreken in dit lijstje. Er zijn een heleboel mogelijkheden voor halters en gewichten in veel verschillende maten en gewichten. Wanneer je net begint met fitness zijn lichte 'dumbbells' aan te raden, deze zijn niet te duur en hiermee kan je toch effectief je armspieren trainen. Vervolgens kan je overstappen op duurdere en zwaardere halters, zorg er in ieder geval voor dat je niet te zwaar begint, dit is niet effectief. Kies voor hetgeen wat jij denk dat het beste bij je past.
© 2014 - 2023 Writerkas, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Trend: Barre FitnessEen vrouwelijke fitnesstrend mag het zeker genoemd worden, de barre fitness. Doutzen Kroes doet aan barre fitness en hee…
Afvallen met Wii spellenAfvallen met Wii spellenDe Wii is een spelcomputer waarbij je op een actieve manier aan het gamen bent. De Wii richt zich ook op het gezond leve…
Afvallen door te gamen?Afvallen door te gamen?De laatste jaren zijn games steeds populairder geworden als echt afvalmethodes. Wil jij afvallen? Dan is het helemaal ni…
Surfset FitnessSurfset Fitness is een fitness concept waarbij je op een intensieve, speelse manier naar het lichaam toe werkt van een s…

Betere nachtrust: 10 slimme tips om beter te slapenBetere nachtrust: 10 slimme tips om beter te slapenEen betere nachtrust betekent sneller inslapen, effectiever slapen, makkelijker opstaan en beter uitgerust zijn overdag.…
Bronnen en referenties
  • www.fitnessshop4u.nl
Writerkas (43 artikelen)
Gepubliceerd: 15-12-2014
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Lifestyle
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.