Er mooi uitzien als vrouw op het strand

Er mooi uitzien als vrouw op het strand Eindelijk tijd voor vakantie! Maar hoe ga je er uitzien op het strand? Je hebt immers niet veel aan je figuur gewerkt tijdens het voorjaar waardoor je lichaam er niet echt tip top uitziet om te stralen op het strand. Toch hoef je niet bang te zijn van dat extra laagje of bandje. De schoonheid van een vrouw op het strand wordt immers gekenmerkt door haar natuurlijke elegantie en de manier van bewegen. Indien je toch twijfels hebt over je voorkomen, dan bestaan er uiteraard enkele hulpmiddeltjes of producten die je kunnen helpen.

Werk de jetlag weg

De jetlag kan je bijzonder vermoeien waardoor je er minder fit zal uitzien. Ook op het strand zal je niet die frisse, aantrekkelijke look hebben. Uiteraard moet je lichaam zich aanpassen aan het ritme en de tijd van je vakantiebestemming. Tijdens de eerste dagen op je bestemming vermijd je dan ook best koffie en alcohol. Ook een siësta tracht je te vermijden. Overdag eet je voedingsmiddelen die veel eiwitten bevatten. ’s Avonds kies je dan weer voor een avondmaaltijd met trage suikers. Geef je lichaam de tijd om zich aan te passen. Vlieg er de eerste dagen niet al te zwaar in, maar laat je lichaam wennen aan de nieuwe omgeving. Je zal merken dat je binnen enkele dagen echt straalt.

Een goed zonneproduct is van belang

Als je op het strand bent, wordt je lichaam blootgesteld aan de zon. De kans op verbranding van de huid is reëel. Om je huid te beschermen tegen de zonnestralen is een goede zonnecrème van groot belang. Wie sportief is blijft uiteraard niet de hele dag liggen op het strand. Je wandelt, loopt, surft of speelt beachvolleybal mee. Aangepaste zonnebescherming is voor deze actieve personen dus zeker nodig. Smeer je ook opnieuw in nadat je uit het water bent gekomen. Na een zonnige dag verzorg je je huid achteraf met een aftersunspray. Aftersun houdt de huid soepel en voorkomt uitdroging. Bovendien krijg je er nadien een mooi bruin kleurtje van.

Kijk voor een goed badpak

Een goed badpak is een badpak waarin je je zelfzeker en goed voelt. Voor het perfecte badpak laat je je best begeleiden door een specialist(e). Met hem of haar kan je dan verschillende modellen en kleuren passen. Je badpak kan je ook testen in je eigen bad. Op deze manier kan je op voorhand nabootsen hoe je er zal uitzien nadat je nat bent. Een nat badpak kan immers minder strak zitten of juist heel transparant zijn. Eén badpak is geen badpak op vakantie! Ondervind je toch iets storend, dan kan je snel nog van badpak wisselen.

Spierpijnen zorgvuldig aanpakken

Wie slechts af en toe sport, zal bij intensievere sportbeoefening op vakantie last kunnen hebben van spierpijnen. Tracht veel water te drinken en te stretchen na de sportbeoefening om geen stijve spieren te hebben. Het is echt geen zicht om als een kreupele dame over het strand rond te lopen. Bovendien is het ook helemaal niet elegant en aantrekkelijk voor je andere strandgenoten.

Gebruik al je zintuigen als vrouw op het strand

Luister met je oren naar de zee. Kijk met je ogen naar de prachtige horizon in de verte. Voel het zand aan je voeten en proef het zout van de zee aan je lippen. Laat je helemaal onderdompelen in de omgeving en geniet met volle teugen van elk moment. Een genietend persoon ziet er gelukkig uit. Een gelukkig persoon straalt schoonheid en elegantie uit. Indien je er dus mooi wil uitzien op het strand, dan laat je gewoon al je zintuigen ten volle werken.

Word één met de natuur

Laat je languit drijven op het water. Geniet van de aanraking met het water. Word gewoon één met de natuur. Op het moment dat de watertemperatuur de lichaamstemperatuur ongeveer benadert, dan ervaar je een fantastisch ontspannend en heerlijk gevoel. De sporenelementen en mineralen in het zeewater zullen nu je huid beter kunnen doordringen en je lichaamscellen nieuwe energie geven. Een ideaal kuureffect! Je huid straalt en je ziet er fantastisch uit. Echt genieten wordt het wanneer je na het watergenot nog even nageniet op een strandstoel in de schaduw.

Een elegante en functionele zonnebril

Een mooie zonnebril die bij je past is van groot belang om er mooi uit te zien op het strand. Er bestaan heel veel modellen en kleuren van zonnebrillen. Een zonnebril is er in eerste instantie om je ogen te beschermen tegen de zon. Op vakantie kunnen fietsers hun ogen ook beschermen tegen stof, steentjes en vliegjes. Een elegante zonnebril is uiteraard een must. Alle beroemde personen dragen er één op het strand en het is een hippe trend in de maatschappij. Tracht in elk geval een goede en functionele zonnebril te kopen. Hij mag er best hip uitzien maar hij moet uiteraard ook je ogen beschermen. Enkele tips als je een goede zonnebril wil kopen:
  • Kies voor brilglazen die donker zijn. Hoe donkerder de brilglazen, hoe meer ze je ogen gaan beschermen.
  • Zoek een bril die ruimte laat tussen het montuur en je gezicht. Door veel te zweten kunnen je glazen gaan bedampen.
  • De wind en de zon komen van alle kanten. Kies dus voor een omhullende bril met brede armpjes aan de slapen.

Het zijn dus slechts enkele kleine zaken die bijdragen tot een mooie verschijning op het strand. Voel je goed in je vel en straal dat dan ook uit. Het belangrijkste is dan ook om met volle overgave te genieten van de vakantie. Dit is al genoeg om je te doen stralen.
© 2015 - 2024 Auteurjr, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Paardrijden op het strand: toegankelijkheidPaardrijden op het strand is voor veel paardenliefhebbers het ultiem uitje, de wind in de haren en lekker door het water…
Stranden nabij LissabonLissabon biedt voor elk wat wils. Cultuur, lekker eten, een historische stad maar ook geweldige stranden nabij de hoofds…
Surf en kitesurf locatie Strand HorstSurf en kitesurf locatie Strand HorstWanneer je een locatie zoekt om te surfen of te kitesurfen, denk dan eens aan Strand Horst. Dit strand ligt vlak bij de…
Naaktstranden aan de Costa del SolLiefhebbers van naaktrecreatie kunnen aan de Costa del Sol heerlijk vakantie vieren. De “kust van de zon” met maar liefs…

Burn-out: wat je kunt doen om er zelf vanaf komenBurn-out: wat je kunt doen om er zelf vanaf komenVeel mensen denken bij een burn-out aan een overspannenheid. Toch is het niet hetzelfde. Beide aandoeningen ontstaan dan…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Giåm, Flickr (CC BY-2.0)
  • Wikihow.com, http://nl.wikihow.com/Zo-zie-je-er-goed-uit-op-het-strand, 16 juli 2015
  • Leerwiki, http://www.leerwiki.nl/Tips_om_er_goed_uit_te_zien_in_bikini_of_badpak, 16 juli 2015
  • Elsevier.nl, http://www.elsevier.nl/Stijl/nieuws/2012/8/Stijlvol-op-het-strand-wat-zijn-de-dos-en-donts-ELSEVIER346949W/, 16 juli 2015
Auteurjr (335 artikelen)
Laatste update: 03-03-2018
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Lifestyle
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.