OppoSuits maatpak. Pakken met gekke prints

OppoSuits maatpak. Pakken met gekke prints In 2015 zijn de pakken van OppoSuits een trend. Pakken met waanzinnig leuke print. Jasjes en broeken bedrukt met het logo van bijvoorbeeld Superman of Batman, of met prints van dollarbiljetten, tulpen uit Amsterdam, stippels, strepen, ballen of blokken, enzovoorts. De herenpakken van OppoSuits vallen altijd op. Vaak door de prints maar ook door de felle kleuren. De pakken zijn voor mannen, maar worden ook door vrouwen gedragen. Wie heeft de OppoSuits bedacht en waar kan je een OppoSuits maatpak kopen? De eerste OppoSuit werd in 2012 ontworpen door drie Nederlanders, Jelle van der Zwet, Guus Bakker en Jasper Castelein. De eerste OppoSuit was knaloranje. Ze lieten vanwege het EK, 2000 pakken maken in China. Die gingen rap over de toonbank. Het idee van gekke maatpakken was geboren en OppoSuits was een feit. In 2015 sluit OppoSuits een contract af met warenhuis Macy's in Amerika. De pakken worden wereldberoemd. Het gaat om maatpakken met gekke prints in felle kleuren. De pasvorm van de pakken wordt ook wel omschreven als 'ze zitten als gegoten.' De pasvorm is dus goed. Als je wilt opvallen met een cool herenpak, dan is OppoSuits een absolute aanrader. De gedachte achter de kledingstijl is 'worn to be wild.' Dit wordt uitgelegd als: 'Geniet van het leven en maak je nergens druk om.' De pakken worden niet alleen gedragen in het uitgaansleven, maar ook bij feestelijkheden in het algemeen, en ze zijn bijvoorbeeld ook heel geschikt om te dragen tijdens carnaval.

OppoSuits kleding

OppoSuits heeft maatpakken bestaande uit een jasje met lange mouwen, een gewone pantalon en een bijpassende stropdas, maar ze leveren voor de zomer ook jasjes met halflange mouwen en daaronder shorts. Ze verkopen kleding met enorm veel verschillende prints, en er komen er steeds meer bij, maar bekend zijn bijvoorbeeld:
  • Batman, een zwart pak met gele Batman logo's en bijpassende Batman stropdas.
  • Summer Orange, oranje tweedelig pak met oranje stropdas.
  • Summer Mr. Pink, roze pak met short en roze stropdas.
  • Badaboom, stripteksten en bijpassende stropdas.
  • Braveheart, geblokt met bijpassende stropdas.
  • Canaboss, pak met cannabis afdruk en stropdas, om je 'the boss' te voelen.
  • Superman, blauw maatpak met Superman logo's en bijpassende stropdas.
  • Tulips from Amsterdam, hemelsblauw pak met tulpen print en stropdas.
  • The Jag, een pak met jaguar vacht print en stropdas.

Verder zijn er nog maatpakken met hartjes, ruiten, speelkaarten, sterren, strepen, smileys... Er komt geen einde aan, en er zullen ook steeds nieuwe prints bijkomen omdat de OppoSuits een enorm succes zijn geworden.

Is het een carnavalskostuum?

Door de drukke vrolijke prints denken mensen soms dat het om kleding voor speciale feesten gaat, en daarvoor zijn ze zeker geschikt. Maar ook in het dagelijks leven is het leuk om op te vallen met een mooi en grappig kostuum. Het zijn dus niet uitsluitend leuke carnavalskostuums, hoewel ze daar wel geschikt voor zijn.

OppoSuits kleding wassen of stomen?

Een pak van OppoSuits kan gewoon in de wasmachine, je hoeft het dus niet te laten stomen of chemisch te laten reinigen. Dit is een groot voordeel ten opzichte van andere pakken. Vaak moeten herenpakken gestoomd worden. OppoSuits maakt bewust pakken die het 'Oppsite' (tegenovergestelde) van gewone zakelijke herenpakken zijn. Herenpakken zijn normaal gesproken zakelijk van uiterlijk, moeten gestoomd worden, en zijn duur. OppoSuits zien er zeker niet zakelijk uit maar juist hip en speels en ze zijn goedkoop in verhouding tot andere herenpakken.

Kwaliteit OppoSuits

De kwaliteit van een OppoSuit is goed, maar niet uitmuntend zoals bij zakelijke kostuums. Ook de pasvorm is eenvoudiger. Toch zit een pak van OppoSuits over het algemeen lekker en werden ze door o.a. BN'er Albert Verlinden in een aflevering van RTL Boulevard juli 2015 de hemel in geprezen. De pakken zijn licht, en blijven mooi in de was, en een strijkbout hebben ze niet nodig. Het is echter geen wegwerp kostuum. Je kunt het kostuum vaker wassen en dragen. En als je er een beetje zuinig op bent, gaat het pak dus even lang mee als andere wasbare kleding. Ze zijn gemaakt van 100% polyester en kreuken nauwelijks.

Heeft een OppoSuit zakken, voering en lussen voor een riem?

Een OppoSuits pak heeft gewoon zakken zoals elk ander kostuum. Zowel de jas als de pantalon zijn qua model te vergelijken met een gewoon zakelijk kostuum. De jas en broek bevatten zakken, en zijn gevoerd. Er wordt altijd een bijpassende stropdas bij geleverd. De broek bevat lussen in de tailleband om eventueel een riem door te steken, en een rits in de gulp. De pakken zijn verder afgezet met knopen als sluiting.

Hoeveel kost een OppoSuits kostuum?

Een OppoSuits kostuum is niet duur. Het pak is in principe voor iedereen betaalbaar. De pakken worden geleverd in drie delen: een jasje, een lange of korte broek en een bijpassende stropdas. De pakken zijn te koop vanaf ongeveer € 69,95 tot ongeveer € 100,-.

Welke maat OppoSuits heb je nodig?

OppoSuits bestaan in negen maten, van smal tot zeer ruim. Als je je maten opmeet weet je precies welk maat het beste bij jouw lichaam past. Als je met je afmeting precies tussen twee maten invalt en daarom niet zeker weet welke maat voor jou het beste is, dan kan je het beste een maat groter nemen dan je gewend bent. De pakken zijn verkrijgbaar vanaf maat 46 tot maat 62.
© 2015 - 2024 Kisses, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Superman, de man van staal!Superman, de man van staal!Superman, iedereen kent hem wel, het Amerikaanse icoon. Maar wie is nu eigenlijk die man met zijn rode onderbroek?
Carnavalskleding kopen om carnaval te vieren of te larpenCarnavalskleding kopen om carnaval te vieren of te larpenCarnavalskleding kan je volop vinden en hoeft niet duur te zijn. Als het carnaval is, verkleden feestvierders zich uitbu…
De gids tot het kopen van een kostuumKleren maken de man. Vooral bij het dragen van een pak kunt u zich onderscheiden van de massa door een aantal punten na…
Christelijke feestdagen: CarnavalChristelijke feestdagen: CarnavalCarnaval, een van de gezelligste feesten in Nederland, zeker in het zuiden van het land. Lees hier meer over het ontstaa…

Maten kledingstukken en accessoiresMaten kledingstukken en accessoiresKleding en accessoires kopen we al eeuwenlang. Niet iedereen vindt het leuk om naar de winkel te gaan om kleding te kope…
Schoenen en laarzen met hoge hakkenSchoenen en laarzen met hoge hakkenSchoenen met hoge hakken bestaan er in alle soorten en maten. Van pumps met een lage hak tot lakleren laarzen met een ze…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: OpenClipartVectors, Pixabay
  • http://www.opposuits.nl/pakken.html
  • http://www.opposuits.com/
  • http://www.bol.com/nl/p/opposuits-mr-lover-lover-kostuum-maat-46/9200000038486773/
Kisses (665 artikelen)
Laatste update: 03-02-2016
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Mode
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.