Schoenen en laarzen met hoge hakken

Schoenen en laarzen met hoge hakken Schoenen met hoge hakken bestaan er in alle soorten en maten. Van pumps met een lage hak tot lakleren laarzen met een zeer hoge naaldhak. Hoge hakken zijn stijlvol, en geliefd bij veel mensen. Zowel vrouwen als mannen kunnen hoge hakken erg mooi vinden. Sommige mensen hebben zelfs een fetisj voor hoge hakken. Hoge hakken worden meestal gedragen door vrouwen, maar er bestaan ook hoge hakken in grote maten voor mannen die de behoefte voelen om schoenen met een lange hak te dragen. Hoge hakken zijn ooit ontworpen om langer te lijken, maar uitgegroeid tot een blijvend populair modeverschijnsel. Traditionele hoge damesschoenen met hoge hakken geven de voet een mooie vorm, en de benen lijken langer als je hoge hakken draagt. Pumps met hoge hakken associëren we met klasse, schoonheid, en met sexy zijn. Meestal zijn het vrouwen die graag hoge hakken dragen en vaak onder een mooi jurkje. Pumps met stilettohakken kunnen goed gecombineerd worden met nylonkousen en een rokje. Er zijn echter ook veel mannen die naaldhakken opwindend vinden, en sommigen hebben een fetisj voor de hoge hak. Een dergelijke voorkeur kan zich uiten in het verlangen dat een vrouw hoge hakken draagt tijdens de seks, en de hoge hakken kunnen dan actief betrokken worden bij het liefdesspel. Soms willen mannen ook zelf hoge hakken dragen. Dit hoeft niet altijd voor te komen uit een seksuele behoefte. Het kan ook een aanvulling zijn op het verlangen om vrouwenkleren te dragen. Weer andere mannen treden op in vrouwenkleren, de zogenaamde drag queens. Dit kan ook puur voor de show zijn en hoeft niet per se te maken te hebben met travestie. Traditionele hoge hakken bij damesschoenen kunnen dus om meerdere redenen worden gedragen.

Wat zijn high heel mules?

High heel mules zijn een soort muiltjes met hoge hakken met een open teen. De voorvoet van de high heel glog (klomp) doet wel denken aan een leren Zweedse klomp, maar de hak en de vorm maken het een sierlijker model dan een Zweedse klomp. Ook zijn de tenen van dit type schoen vaak open. High heel mules zijn te verkrijgen in allerlei kleuren en materialen, zowel van stof, leer, lak als plastic. De meer zogenaamde kinky modellen zijn vaak zwart, eventueel met noppen, en gemaakt van leer of lak. Er zijn ook legio hoge muiltjes met een band om de voorvoet en enkel.

Wat zijn high heel platforms?

High heel platforms hebben vaak hoge naaldhakken en aan de voorvoet een plateau- of platform zool. De dikke verhoogde zool geeft de voet veel steun, en het heeft een apart uiterlijk. Om de enkels zit vaak een (fijn) enkelbandje met een gesp. De plateauzool kan versierd zijn met glinsterende diamantjes of bijvoorbeeld met zilveren noppen.

Wat zijn high heel sandals?

High heel sandals zijn sandalen met hoge hakken. De hakken kunnen dun en lang zijn, bijvoorbeeld naaldhakken, maar het kunnen ook stevige blokhakken zijn. High heel sandals lijken vaak nog steeds een beetje op de oorspronkelijke platte sandaal met banden en gespen, maar niet altijd. Ze zijn te vergelijken met elke andere hoge hak, maar vaak uitgedost met veel banden, rijgveters en elastieken banden.

Wat zijn peep toe pumps?

Peep toe pumps zijn pumps waarin de tenen duidelijk te zien zijn in de punt van de schoen. Vaak zijn ze erg hoog, met een klein gaatje in de neus van de schoen, waar de toppen van een paar tenen doorheen steken.

Hoge laarzen, tot over de knie of tot op de dijbenen

Hoge laarzen met hoge hakken worden ook wel als een beetje kinky beschouwd. In de zeventiger jaren waren hoge laarzen van lakleer echter volop in de mode en liep menige vrouw met hoge glimmende sexy laarzen, tot over de dijbenen. De laarzen met hoge hakken werden vaak onder een zogenaamde hotpants gedragen.

Materiaal

Schoenen met hoge hakken kunnen van allerlei materiaal gemaakt zijn, zoals van leer, lakleer, textiel, plastic, of soms zelfs van rubber. Hoge hakken zijn er voor zowel vrouwen als mannen.

Grote maten hoge hakken, ook voor mannen

Hoge hakken zijn ook te verkrijgen in grote maten. Zowel pumps met naaldhakken als laarzen met hoge hakken zijn te verkrijgen vanaf maat 36-37 tot zelfs maat 47 of soms nog groter.

Waarom hoge hakken?

Hoge hakken zijn bij veel mensen geliefd. Ze staan mooi en ze laten je langer lijken. Ze zitten echter niet altijd even lekker. Je moet er op leren lopen. Dat gaat vrij snel. Aan het begin kan je wat wankel op je benen staan, maar na een half uurtje ben je er meestal wel aan gewend. Hoge hakken kunnen na een tijdje pijn in je voorvoet veroorzaken, omdat de druk van je lichaamsgewicht voornamelijk op de voorvoet steunt. Maar het gezegde 'wie mooi wil zijn moet pijn lijden,' is hier misschien op zijn plaats. Veel vrouwen dragen hoge hakken ondanks de ongemakken, omdat ze sierlijk staan, omdat hun benen langer lijken, en omdat ze er sowieso langer door lijken. Mensen dragen soms hoge hakken voor het spelen van een rollenspel, of mannen dragen hoge hakken voor een drag queen show, of omdat zij travestiet of transgender zijn.

Fetisj voor hoge hakken

Hoge hakken zijn bij veel mensen populair, maar soms gaat het verder dan een voorkeur hebben voor schoenen met hoge hakken. Sommige mensen hebben zelfs een fetisj voor hoge hakken. Als je echter je je partner inlicht over je fetisj hoeft het geen probleem te zijn maar dan kan het een verrijking van je liefdesleven betekenen.

Wat zijn de hoogste hakken ter wereld?

De Sky Heel wordt in 2010 gepresenteerd als de schoen met de hoogste hak ter wereld. Het gaat om schoenen met hakken van 22 centimeter. Christian Louboutin ontwierp de Ballerina Pumps, met hakken die zo hoog zijn dat de voet bijna rechtop komt te staan, als de spietsen van een ballerina, maar dan met een kaarsrechte naaldhak.
© 2015 - 2024 Kisses, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Shick* schoenen: high fashion, low budgetShick* schoenen: high fashion, low budgetIn februari 2010 is er een nieuw schoenenmerk gelanceerd in Nederland. Shick* is een schoenenmerk wat high fashion shoes…
Hoe moet ik op hoge hakken lopen? Leer stappen als een diva!Hoe moet ik op hoge hakken lopen? Leer stappen als een diva!Vele vrouwen krijgen een mooiere vorm wanneer ze op hoge hakken lopen. In tegenstelling tot wat velen beweren is het zel…
Goed op hakken lopenHet staat vrouwelijk, elegant en je krijgt er langere benen van; hoge hakken. Helaas loopt niet iedere vrouw zomaar weg…
Waar of niet waar? Mythen over het dragen van hoge hakkenWaar of niet waar? Mythen over het dragen van hoge hakkenHoge hakken worden vaak verantwoordelijk gehouden voor kwalen aan de voet en een slechte houding. Anderen daarentegen zi…

OppoSuits maatpak. Pakken met gekke printsOppoSuits maatpak. Pakken met gekke printsIn 2015 zijn de pakken van OppoSuits een trend. Pakken met waanzinnig leuke print. Jasjes en broeken bedrukt met het log…
Katoen van kwaliteit: pima katoenKatoen van kwaliteit: pima katoenZoals er van andere stoffen veel variaties zijn, zijn er ook veel variaties van katoen. Pima katoen is zo’n variatie. Pi…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: ClkerFreeVectorImages, Pixabay
  • http://hogehakken.startpagina.nl/forum/topic/1601773/schaamte-voor-hakken-fetish/
  • http://www.nu.nl/overig/2379189/schoenenfabriek-komt-met-hoogste-hak-wereld.html
  • http://www.dailymail.co.uk/femail/article-1328839/NINE-inches-New-Sky-Heel-tallest-shoe-hit-stores.html
Kisses (665 artikelen)
Laatste update: 01-08-2015
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Mode
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.