Hoe moet ik op hoge hakken lopen? Leer stappen als een diva!

Hoe moet ik op hoge hakken lopen? Leer stappen als een diva! Vele vrouwen krijgen een mooiere vorm wanneer ze op hoge hakken lopen. In tegenstelling tot wat velen beweren is het zelfs goed voor de kuitspieren en beenspieren. Hoge hakken zijn erg sexy onder een kort rokje of kleed. Pumps of hoge hakken zijn dus erg populair. Voor vele vrouwen vormt het echter een ware uitdaging om erop te leren lopen.

De juiste maat

Leren lopen met hoge hakken is in het begin niet makkelijk. Daarom is het erg belangrijk dat de schoenen de juiste maat hebben. Wanneer de schoenen te groot zijn zullen de voeten naar beneden zakken waardoor er een heleboel steun verloren gaat. Te kleine schoenen zijn echter ook niet aangeraden, dat kan iedereen wel raden. Te kleine schoenen drukken op de voeten en zijn in hun geheel gewoon erg oncomfortabel. Wanneer voor het eerst schoenen met een hoge hak kiest neem je best een paar dat extra steun biedt, bijvoorbeeld door middel van een extra riempje rond de enkels.

Oefen thuis

Het is niet omdat je de juiste schoenen hebt dat je meteen kan gaan met deze hoge hakken. Om niet in het publiek op te vallen door hevig gestuntel is het daarom aangeraden om thuis te oefenen vooraleer de deur uit te gaan. Je bent minder in evenwicht doordat je enkel op je tenen staat bij hoge hakken. Oefen daarom eerst om op blote tenen rond te lopen door het huis, probeer zo het juiste evenwicht te vinden. Gebruik ook een hoge spiegel om aan je houding te werken. Rechtop lopen is mooi, maar niet stijf als een plank.

De juiste houding

Boers lopen wanneer je die mooie pumps aanhebt kan toch gewoonweg niet? Daarom is een goed houding gewoonweg essentieel bij het dragen van hoge hakken. Ook om rugklachten en dergelijke te vermijden. Vorm de schouders naar achteren en de borst naar voren om een evenwichtige houding te vormen. Je zal merken dat in deze pose het staan op hoge hakken plots veel makkelijker wordt. Nogmaals, oefen eerst thuis voor de spiegel om te kijken wat de mooiste houding voor jouw figuur is.

Het betere heupenwerk

De techniek die je toepast voor het lopen op lage hakken of gewone platte schoenen telt niet voor hoge hakken. Voor een schoen met lage of geen hak zal je je voortbewegen door je benen te bewegen, deze beweging moet je nu waarmaken met je heupen. Wanneer je je dus wilt omdraaien mag je niet je ene been de andere kant op zwaaien, maar door je heupen te draaien. De benen volgen vanzelf wel. Zorg er echter niet voor dat de heupen gespannen zijn, alsook je knieën. Zodat je als een engel over de grond glijdt. Ook deze draaibewegingen kan je best thuis voor een hoge spiegel oefenen.

De erste stappen

Wanneer we de juiste houding onder de knie hebben is het tijd om de eerste stappen te zetten. Probeer dit in het begin op een vlakke en niet gladde vloer te doen. Uitglijden of het verliezen van je evenwicht is immers snel gebeurd. Hou steeds je benen recht en plooi je knieën niet de hard. In dit stadium zal alles nog wat stroef verlopen maar oefening baart kunst.

De balans zoeken

Vele vrouwen blijven het moeilijk hebben om de juiste balans te vinden. Daarom is het erg belangrijk om hierop te blijven letten, vooral wanneer je je omdraait of stilstaat. Zolang je wiebelt heb je je juiste balans niet gevonden. Hierdoor loop je het risico je enkel om te klinken. Blijven oefenen is dus de boodschap.

Probeer andere vloeren

We zijn begonnen met vlakke en niet gladde vloeren, de volgende stap is hellingen en andere vloeren verkennen. Het is echter pas aangeraden om tot deze stap over te gaan wanneer je je juiste balans gevonden hebt. Thuis kan je makkelijk oefenen op het tapijt, in de tuin of op de trap. Wanneer je een trap op- of afloopt is het erg belangrijk dat zowel je zool als je hak op de trede staan. Of je zal wel eens veel sneller dan gedacht beneden kunnen zijn.

Blijven oefenen

In het begin zal je wellicht veel last ondervinden van de nieuwe vorm van schoenen. Probeer daarom dagelijks minimaal een half uur op hoge hakken te lopen. Wanneer je dagelijks hoge hakken draagt zal je voetbed zich hier immers aan aanpassen waardoor het opeens de normaalste zaak van de wereld lijkt. Wanneer je de schoenen gewoon wil worden maar er nog niet op kan gaan kan je ook gewoon in de sofa gaan zitten met de schoenen aan. Ook zo zal je voetbed omhoog komen waardoor het zich zal aanpassen aan de schoen.

Voeten verzorgen

Tijdens deze oefenperiode moeten je voeten een enorme uitdaging aangaan, verzorg daarom je voeten optimaal. De druk op de bal van je voet kun je verlichten door ene gelkussen in de schoen te plaatsen, deze kun je kopen bij iedere drogist. Je voeten dagelijks insmeren met een hydraterende crème en regelmatig een zoutbadje nemen is ook erg aan te raden.

Stappen maar

Wanneer alle voorgaande puntjes in orde zijn kan je proberen om deze theorie om te zetten in de praktijk en erop uit te trekken. Zorg er in het begin wel steeds voor dat je ook platte schoenen bij hebt, het blijft immers een immense opgave voor je voet. Wanneer je het dragen van hoge hakken dagelijks zal doen, zal het op den duur zelfs even comfortabel aanvoelen als platte schoenen!
© 2011 - 2024 Harrys, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Schoenen en laarzen met hoge hakkenSchoenen en laarzen met hoge hakkenSchoenen met hoge hakken bestaan er in alle soorten en maten. Van pumps met een lage hak tot lakleren laarzen met een ze…
Waar of niet waar? Mythen over het dragen van hoge hakkenWaar of niet waar? Mythen over het dragen van hoge hakkenHoge hakken worden vaak verantwoordelijk gehouden voor kwalen aan de voet en een slechte houding. Anderen daarentegen zi…
Het 'wow' effect: Tips voor uw uitstralingSommige vrouwen hebben het gewoon. Zij zijn van top tot teen sexy. Met deze tips bent u, ook in de winter, onweerstaanba…
Je benen langer laten lijken doe je zoSommige vrouwen zijn gezegend met benen die niet op lijken te houden. Vervolgens kijk je naar beneden, naar je eigen ben…

BBB: de juiste jeans voor elk figuurGoed zittende jeans uitzoeken is moeilijk. Iedereen heeft een verschillend figuur: brede heupen, of juist smalle heupen,…
Verschillen tussen echt bont en nepbontEcht bont herkennen is niet moeilijk. Door een paar eenvoudige testjes te doen in de winkel kun je er achter komen of je…
Bronnen en referenties
Harrys (177 artikelen)
Gepubliceerd: 25-01-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Mode
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.