Vlinders in het modebeeld

Vlinders in het modebeeld Vlinders doen het goed in het modebeeld, maar niet alleen in het modebeeld. De vlinder staat voor een aantal zaken, welke we als prettig ervaren en dat levert een kleurrijk spel op. In ieder geval tijdens de warmere seizoenen.

Waar staat de vlinder voor?

De vlinder is vrijheid en de vlinder is ‘licht en luchtig’. Maar de vlinder is ook het dier wat van bloem naar bloem fladdert en geniet van wat ze overal vindt. De gebondenheid van veel mensen en hun draag om daar uit te breken, kan door de vlinder worden belichaamd. Niet voor niets dat zoveel tatoeages een vlinder of iets vlinderachtigs in het ontwerp hebben.

De wintermaanden leveren nog wel eens een cocon gevoel op (wat ook weer gezien kan worden als de pop), maar de zomermaanden niet. De zomermaanden staan meer voor buitenleven en zaken ondernemen. Niet zo vreemd dus, dat de warmere maanden de vlinder hoog in het vaandel hebben staan.

Wat is er zoal in het modebeeld?

Kleding

De kleding is in de warmere maanden meestal soepel vallend en in meer luchtige stoffen, daar staat de vlinder uiteraard perfect op als print. Jurkjes met een lichte ondergrond en een veelkleurige print op het onderste gedeelte van de jurk of kleine vlinders mooi verdeeld over het hele model. Maar ook de lange zwierige rok kent vele drukke prints met vlinders. Heel veel geel, maar ook groen en zelfs de zachtere roze tinten. Gecombineerd met een bijpassend shirt in één kleur of heel subtiel een vlindertje bij de schouderpartij. De vlinder moet niet te veel vlinders bevatten, want met een drukke print in de rok kan het een overkill opleveren en dan is het effect weg. Kies je voor een shirt met drukke print (er zijn zelfs modellen met geborduurde vlinders), draag dit dan in een felle kleur op een traditionele spijkerbroek of een witte spijkerbroek.

Schoenen

De schoenen zijn, zoals zo vaak in het zomerseizoen, veelal plat. De traditionele ballerina is er weer en deze zijn nu voorzien van een vlinder op de wreef of aan de buitenkant van het schoentje. Een pump, wel met hoge hak en open teentje, mag ook voorzien zijn van een vlinder.

Accessoires

De accessoires met vlinders zijn breed uitgemeten, want als we alleen al naar de tassen kijken dan zijn er al velen te vinden. Leuke stoffen tassen met vlinders er min of meer op geborduurd of gewoon linnen tassen met een print. Variërend van nette handtassen tot grote flodderige standtassen. En voor de zakenvrouw is de laptoptas met vlinderprint zelfs een item om aan te schaffen.

Sieraden met name in de vorm van oorbellen (hangertjes) met zilveren vlinders of wat subtieler, knopjes met een gegraveerde vlinder. De ketting en de armband zijn grof van structuur en gecombineerd met een onyx steen of andere halve edelsteen. Ringen zijn erg groot van structuur en de vlinder op de ring is soms van gekleurd glas. Een eyecatcher als je verder rustige kleding en sieraden draagt. Natuurlijk mag de broche niet ontbreken. Verschillende kristallen modellen, maar ook gecombineerd met de ring in glas.

Om het beeld af te maken, zijn er ook haarsieraden met vlinders. De traditionele diadeem met een subtiele vlinder links of rechts is er al lang. Meestal voor jonge meisjes, maar de volwassen versie is er nu ook. Soms van kant en soms van zijde, maar in allerlei kleuren en dus prima met iedere outfit te combineren. De haarklem leent zich bij uitstek voor de vlinder. Kunststof of metaal, in alle soorten en maten te koop. Hoewel mooi, kunnen de metalen versies erg zwaar zijn. Probeer altijd eerst uit, voordat een dergelijke haarklem aangeschaft wordt. Niet alle haarsoorten lenen zich voor dit type haarklem.

Tenslotte is de zonnebril met de oplopende uiteinden in de vorm van de vlinder weer overal te koop. Een beetje nostalgie, want we moeten richting de jaren 50 om deze brillen te zien.

Tot slot

Teveel is nooit goed, maar hier en daar een vlinder in de outfit maakt het geheel, naast mooi, ook trendy. Probeer eens wat uit.
© 2011 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Meer vlinders in de tuinMeer vlinders in de tuinVlinders geven tuinbezitters extra plezier in de tuin. Het is een vrolijk gezicht om vlinders van allerlei soorten en kl…
Kinderfeestje: vlinderthemaKinderfeestje: vlinderthemaEen vlinderthema doet het bijna altijd goed bij meisjes. Kleuren, vrolijkheid en het zomergevoel. Vooral voor jonge meis…
Wat is een vlinderkast?Wat is een vlinderkast?Een vlinderkast doet in eerste instantie denken aan een nestkastje voor vogels. Vlinders zoeken graag een beschermd plek…
Vlinders met mooie kleuren maar met veel vijandenVlinders met mooie kleuren maar met veel vijandenVlinders zijn bij zeer velen geliefd vanwege hun prachtige kleuren. Ze worden vaak gebruikt als een thema in de kunst. I…

Anti-bont, het hoe en waarommijn kijk opAnti-bont, het hoe en waaromWie tegenwoordig nog bont draagt is letterlijk van gisteren, zo vinden veel mensen. Al decennia wordt het dragen van bon…
Balletkostuum: kleding voor balletBalletkostuum: kleding voor balletWie aan ballet gaat doen moet speciale kleding kopen. Zo hebben balletdansers- en danseressen speciale schoenen. Deze sc…
Bronnen en referenties
Annastaal (2.955 artikelen)
Gepubliceerd: 29-03-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Mode
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.