Mode voor grote maten bestellen

Mode voor grote maten bestellen Wie een beetje flinker is, heeft het vaak niet gemakkelijk om geschikte kleding in de rekken van de kledingwinkels te vinden. Mode voor grote maten bestellen op internet kan dan uitkomst bieden.

Grotematenkleding heeft vaak een slechte pasvorm

In traditionele kledingwinkels wordt kleding voor grote maten vaak niet te koop aangeboden of is er slechts een zeer beperkte collectie. Voor mollige mensen is het vaak niet mogelijk om zich modieus te kleden maar ook zij willen er graag stijlvol uitzien en niet alleen in een grijze of zwarte slobberlook door het leven gaan.

En als men dan eindelijk een winkel heeft gevonden die grotere maten aanbiedt, dan komt men meestal weer teleurgesteld naar buiten omdat de aangeboden kledingstukken vaak zo slecht van pasvorm zijn dat dikke mensen ze niet kunnen dragen.

Elke vrouw kan modieuze kleren dragen

Ook met overgewicht kan je tegenwoordig in modieuze kleren gekleed gaan, die niet alleen gekocht worden omdat ze nu eenmaal overeenkomen met je eigen confectiematen, maar omdat ze je bevallen. Materialen en snit moeten van goede kwaliteit zijn en voldoen aan de bijzondere eisen voor draagcomfort.

Wie dan ook nog een kledingstuk weet te vinden dat optisch een slanke look tevoorschijn tovert, komt met een stralend gezicht weer buiten. Anderen, die minder gelukkig zijn in hun zoektocht naar een geschikt kledingstuk, gaan vaak zeer gefrustreerd naar huis.

Winkels voor grote maten op internet zijn een gat in de markt

En heb je na lang zoeken een passend kledingstuk gevonden, dan is er vaak een volgend probleem. In veel winkels moet je voor deze grote maten vaak dieper in de buidel tasten, omdat bij veel fabrikanten het surplus aan stof wordt weerspiegeld in de prijs. Inmiddels hebben veel modeleveranciers dit gat in de markt ontdekt, zodat er tegenwoordig tal van winkels speciaal voor grote maten zijn. Vooral wat winkels op internet betreft is de keuze momenteel erg groot, zodat de wereld van de mode ook voor mollige klanten opengaat.

Veel flinke mensen kopen alleen zwarte kleding

Het bestellen van kleding via internet is voor velen een zegen. Er zijn immers heel wat mollige mensen die zich daar enigszins ongemakkelijk bij voelen en niet graag kleren passen in de kleedhokjes van de gangbare boetieks. Men ziet ertegen op, bang om raar bekeken te worden als ze met een kledingstuk uit de cabine komen dat hen niet goed past. Velen ontbreekt bovendien de moed om fleurige kleren te kopen omdat ze denken dat zwart de enige kleur is die dikke mensen kunnen dragen.

Vrouwelijke rondingen zijn weer in

Maar er is verandering merkbaar bij de doelgroep. Blijkbaar is er een tendens ontstaan dat vetrollen niet per se weggewerkt hoeven te worden. Een paar kilo's te veel is geen reden om je achter wijde kleren te verbergen. Te mager is uit en veel vrouwen gaan momenteel weer prat op hun vrouwelijke rondingen. Een paar kilo's meer stoort de meeste vrouwen niet meer, het wordt op dit moment zelfs als zeer sexy gezien.

Maar zelfs met een paar kilo's meer op de weegschaal, hoef je niet te kiezen voor de wijde look. Integendeel, want te ruime kleren kunnen juist lomper doen lijken. Wie de beste snit, kleuren en materialen combineert, kan veel modetrends ook met een mollig figuur dragen.

Niemand hoeft zich modieuze kleren te ontzeggen

Veel kledingontwerpers hebben de tekortkoming herkend en ontwerpen op dit ogenblik ook zeer modieuze kleding in grote maten, zodat ook flinkere dames zich geen vlotte, trendy kleding hoeven te ontzeggen. Want niet alleen zwarte of sombere kleren zijn geschikt voor mollige mensen. Ook zij kunnen vrolijke kleuren en vormen combineren. In veel gevallen is het zelfs mogelijk enkele kilootjes weg te moffelen. En dat werkt met gekleurde kledingstukken soms veel beter dan met slobberkleding.

Kleding die in grote maten in is, is ook steeds sneller te verkrijgen in de grote maten. Niet alleen qua modellen, maar ook qua stoffen, prints en kleuren. Bijna alles uit de normale confectie is verkrijgbaar in grote maten: jeans, shirts, leggings, noem maar op. Alleen bij sportkleding moet je wel eens wat langer zoeken. Joggingpakken zijn er wel, maar als het gaat om bijvoorbeeld zeilkleding, een golfoutfit of een skipak, dan wordt het wat moeilijker.

Welke merken leveren grote maten?

Helaas wagen de bekende merken zich nog niet echt aan de mode voor grote maten. Het is ook niet zo dat je een patroon voor maat 36 zonder meer kunt vergroten naar maat 56 bijvoorbeeld. Je hebt bij de grotere maten te maken met een heel andere pasvorm die niet iedereen kan en wil maken.

Gelukkig komen er wél steeds meer grotematenmerken bij die zich vooral richten op jongere, vlottere en goedkopere mode. Neem eenvoudig eens een kijkje op het internet. Je kan gemakkelijk thuis vanachter de PC bestellen en de waren thuis laten sturen om ze te proberen.

En ook in “gewone” winkels zoals Miss Etam, C&A en M&S mode, kan je zeker tot maat 54 terecht, al moet je dan wel een gangbare lengtemaat hebben.
© 2011 - 2024 Serkozy, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Maattabel schoenen: Europese, Engelse en Amerikaanse matenMaattabel schoenen: Europese, Engelse en Amerikaanse matenWanneer je schoenen wilt aanschaffen via internet, maar deze hebben andere maten, is het handig om te weten welke schoen…
Amerikaanse (US) dameskledingmaten omrekenenAmerikaanse (US) dameskledingmaten omrekenenIn Amerika worden er verschillende maatvoeringen gehanteerd voor dameskleding. De ene fabrikant kiest voor een numerieke…
Sport-bh tijdens het hardlopenSport-bh tijdens het hardlopenIedere vrouw die sport of hardloopt, kan niet zonder een goede sport-bh. Een goede sport-bh biedt voldoende steun en ond…
Verkoopt de Primark grote maten?De Primark is een megapopulaire winkelketen, die is overgewaaid uit Engeland. Je kunt er hele goedkope kleding kopen die…

Designermerken op een rijtjeDesignermerken op een rijtjeBenieuwt welke designermerken er nou allemaal bestaan in de modewereld? Dit artikel is erg handig! Ook nog eens met hand…
Topshop, FlopshopTopshop, FlopshopIedereen kent de grote modeketens wel; Topshop, Zara, Primark, H&M, zijn allemaal voorbeelden van grote ketens. Wat veel…
Bronnen en referenties
Serkozy (1.241 artikelen)
Laatste update: 28-06-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Mode
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.