Designermerken op een rijtje

Designermerken op een rijtje Benieuwt welke designermerken er nou allemaal bestaan in de modewereld? Dit artikel is erg handig! Ook nog eens met handige achtergrond informatie bij elk designermerk. Natuurlijk is er een selectie van designermerken, de bekendste staan hier weergeven.

Designermerken in de modewereld

Designermerken in de modewereld wie kent ze nou niet? Dit artikel gaat niet over de merken zoals diesel, replay en g-star maar om de echte grootte jongens. Want onder de echtte designermerken verstaan we toch wel onder andere: Louis Vuitton, Chanel en Versace. Bij designermerken zoals Dior, Chanel, Louis Vuitton betaal je al gauw voor een tas €1000, -. Normale mensen kunnen dit niet 1 2 3 betalen en vinden dit ook niet nodig. Iemand met een beetje normaal inkomen houdt ongeveer €1000, - per maand over. Toch blijf je stiekem op alle sites kijken en blijf je het prachtig vinden. Natuurlijk niet om zelf te kopen maar om naar te kijken. Wanneer er sale is staan de mensen ook in de wachtrij! Voor schoenen waar je normaal €600 voor betaald is nu de helft €300,-. Dit is geen koopje maar je hebt dan wel een echt designer paar!

De merken

Hier zie je een paar grootte designermerken op een rijtje uit de modewereld. Ze staan allemaal op alfabet en om het allemaal wat interessanter te maken, staat er ook wat informatie bij gegeven.

Burberry

De bekende ruit wie kent die nou niet? Je ziet deze bekende ruit tegenwoordig overal. Al is het niet de goedkope producten die dit allemaal nagemaakt hebben van het merk Burberry. Oorspronkelijk komt deze ruit dus van het designermerk Burberry. Burberry is afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk. Burberry heeft een lange geschiedenis die al begint in 1856, opgericht door een jongen genaamd Thomas Burberry van 21 jaar. Hij opende zo zijn eerste winkel in Engeland. De ruit werd echter pas bekend in 1920. Het heeft lang geduurd voor deze ruit de doorslag gaf. Pas in 1967 is deze ruit bekend geworden en in de handel opgenomen.

Calvin Klein

Calvin Klein een groot bedrijf die bekend staat om zijn geurtjes, kleding, horloges, zonnebrillen en sieraden. Het is een erg breed merk en bekend designermerk. Dit merk is ontworpen door de man Calvin Klein, het merk is dan ook naar deze Amerikaanse modeontwerper vernoemd. Calvin Klein staat bekend om zijn prachtige horloges, echter is hij hier niet bekend mee geworden. Calvin Klein is bekend geworden om zijn comfortabele ondergoed. Zijn ondergoed scoorde zo goed, dat hij wereld bekend werd. Nu kan het designermerk Calvin Klein je voorzien van prachtige horloges, sieraden, kleding, zonnebrillen etc.

Chanel

Chanel is een Frans haute couture merk en is gevestigd in de hoofdstad van Frankrijk genaamd Parijs. Chanel is zoals vele grote bedrijven begonnen als klein winkeltje. Het was een winkel met accessoires voor vrouwenhoeden. Deze winkel is opgericht in 1909 door Coco Chanel. Chanel stond bekend om haar mooie comfortabele mantelpakjes die helemaal hand gemaakt waren. Niets liet haar inspireren van de mode van tuin zoals korsetten. Bij al de ontwerpen van Coco Chanel kwamen de kleuren zwart, roze, grijs, wit en geel steeds weer terug. In 1921 werd Coco Chanel pas echt bekend door haar parfum Chanel No. 5. Dit maakte haar bekend over de hele wereld. Haar producten werden gekocht door de beau monde van Londen, natuurlijk Parijs, Rome en New York. Karl Lagerfield heeft sinds 1983 nieuw leven in het merk Chanel geblazen.

Christian Dior

Ook deze modeontwerper komt uit Frankrijk maar is oorspronkelijk van Normandische afkomst. Christian Dior werd geboren op 21 januari 1905, in Normandië. Hij verhuisde samen met zijn ouders naar het Franse Parijs. Ondanks dat Christian Dior Politieke Wetenschappen studeerde, interesseerde hij zich meer in het schetsen van kleding. Deze schetsen van kleding werden zo goed gevonden dat couturehuizen zijn ontwerpen kochten. Zo illustreerde hij ook de modebijlagen van Le Figaro. Christian Dior werd later in 1938 als modeontwerper aangenomen bij Robert Piguit. Daarnaast stapte hij nog een paar keer over. In 1946 begon hij aan zijn carrière en kocht het Dior modehuis in Parijs. 1947 Werd zijn collectie gelanceerd. Hierdoor werd Christian Dior bekend. In 1957 stierf hij en nam Yves Saint Laurant zijn assistent het designermerk over.

DKNY

DKNY ook wel bekent als Donna Karan New York. Je leest het al van de naam af, DKNY is een Amerikaans merk en opgericht door Donna Karan. Donna Karan heeft bij verschillende Mode ontwerpsters gewerkt maar niet voor lang. Anne Klein was er één van. Hier werd ze al gauw ontslagen om de reden dat zij te goed was. Later gaf Patti Capalli haar de kans, hier werkte zij 1 en half jaar mee samen. Toch kwam in 1970 Donna Karan weer terug bij Anna Klein. Hier werkte zij 4 jaar voor, nadat Anna Klein stierf aan kanker. Donna Karan maakte al gauw de keuze om voor zichzelf te beginnen. In 1985 startte zij haar eigen kledinglabel op ‘Donna Karan Collection’. Al gauw kwam er weer een nieuwe collectie in 1988: ‘DKNY’ of terwijl Donna Karan New York. Een jaar later sleepte zij al een prijs in de wacht. Nu nog steeds is DKNY belangrijk in de modewereld.

Dolce & Gabbana

Dolce & Gabbana is opgericht door twee mannen Domenci Dolce en Stefano Gabbana. Het is een Italiaans merk. In 1980 leerde Dolce en Gabbana elkaar kennen. Al gauw gingen ze samenwerken en in 1982 startte ze hun eigen modehuis op. In 1985 lanceerde zij al een vrouwenlijn, deze collectie werd gepresenteerd in Milaan. Zo wonnen zij de nationale bekendheid. In 1989 opende zij hun eerste winkel in Japan. Zij wilde namelijk ook bekendheid in Japan creëren. Dit lukte en 2 jaar later presenteerde zij al hun mannenlijn. Dolce & Gabanna hebben vele awards gewonnen voor ‘Best Fragrance of the Year’ in 1993 en in 1991 voor de ‘Wollmark Award’. Ze zijn nu één van de succesvolste designers.

Giorgio Armani

Giorgio Armani is de oprichter van het merk Armani. Giorgio Armani is een Italiaanse modeontwerper. Ook Giorgio Armani studeerde eerst iets anders. Hij studeerde namelijk medicijnen. Later ging Giorgio Armani fotografie studeren. Hij werkte ook als een etaleur bij een groot warenhuis in Milaan. In 1970 opende Armani al zijn eerste bedrijf. Zijn handelsmerk was de gestileerde adelaar. Al gauw volgde er een vestiging in de VS. Giorgio Armani zette ook een lijn op, genaamd Emporio Armani. Dit werd ook een bekend merk. In zijn creaties zie je terug dat hij streeft naar een tijdloos en elegantie.

Gucci

Gucci is een Italiaans merk opgericht door Guccio Gucci. Guccio Gucci verhuisde naar Parijs, hierna verhuisde Guccio Gucci naar Londen. In Londen was Guccio Gucci werkzaam in een exclusief hotel. Hij vond de bagage heel erg inspirerend, die hij bij de gasten moest brengen en ophalen. Dit bracht hem op ideeën en zo verhuisde hij naar zijn geboorte plaats in Italië ‘Florence’. In 1920 zette Guccio Gucci een winkel op met leren tassen in een klassieke stijl. Hij kreeg al gauw medewerkers en een machine om de producten te naaien. Ook kreeg hij drie zoons Aldo, Vasco en Rodolfo. Hij werkte samen met zijn drie zoons en opende winkels in Milaan en Rome en een paar winkels in Florence. Zo kreeg hij nationale bekendheid met zijn prachtige producten van leer.

Hermès

Hermès kent al een hele lange weg van historie. Het merk is een Frans designermerk. In 1937 werd Hermès opgericht door de Franse man Thierry Hermès. Het begon allemaal met het creëren van harnassen met het beste materiaal wat er was ook begon hij met het maken van hutkoffers en tassen. Deze tassen werden gemaakt van zadelleer. Zijn zoon Charles-Émile Hermès nam het bedrijf van zijn vader over. Hij opende een winkel in Parijs. Hij vergrootte het assortiment met stropdassen, geuren en de tot nu toe bekende sjaaltjes. De sjaaltjes zijn al vanaf 1937. Alle producten kregen zo naamsbekendheid. Hermès is vooral bekend om zijn prachtige tassen en hun zijden sjaaltjes. Nu staat Jean-Paul Gaultier bekend als modeontwerper van Hermès. In 2011 neemt Christophe Lemaire het van hem over.

Louis Vuitton

Louis Vuitton is de oprichter van het merk Louis Vuitton. Het is een bekend Frans designermerk beter bekend van zijn prachtige tassen, koffers, kleding en accessoires. Het designermerk is opgericht in 1854 in Parijs. Louis Vuitton specialiseerde zich in het maken van koffers, handtassen en accessoires. Jaren later in 1986 introduceerde Louis Vuitton zijn L V monogram. Overal zie je dit monogram weer terug. In 1971 werd Louis Vuitton overgenomen en werd het holdingroep Louis Vuitton Moët Hennessy. Marc Jacobs een bekend modeontwerper lanceerde in 1997 een collectie voor vrouwen. In 2000 lanceerde het merk ook een mannenlijn. Ook weer door de modeontwerper Marc Jacobs. Marc Jacobs heeft vele samen werkingen op zijn naam staan met het merk Louis Vuitton.

Prada

Mario Prada is de oprichter van het modehuis Prada. Het is een Italiaans merk en opgericht in het jaartal 1913. Mario Prada verkocht vooral lederwaren. In 1978 werd het merk Prada geërfd door Miuccia Prada. Zij maakte het merk beter bekend als een modehuis dat gespecialiseerd is in haute couture. Dit designermerk heeft veel invloed gehad op de mode-industrie. Prada staat bekend om hun kleding, lederen accessoires en bagage.

Roberto Cavalli

Roberto Cavalli is een designermerk dat beter bekend staat als Just Cavalli. Roberto Cavalli is oprichter van dit merk en is een Italiaans merk. Roberto Cavalli is geboren in Florence. In 1970 vond Roberto Cavalli de print op de leer uit. Hij begon met deze nieuwe uitvinding verschillende materialen te creëren. In 1970 presenteerde hij zijn eerste gemaakte collectie in Parijs. Het kwam zelfs op de catwalks terecht in Florence van Sala Bianca of Palazzo Pitti. Later creëerde Roberto Cavalli de Milano Collezioni jeans van denim met een print. Ook creëerde hij prints zoals dieren prints. In 1972 opende hij zijn eerste winkelketen in Saint-Tropez. Eva Düringer is zijn business partner waar hij ook in 1980 mee trouwde. 1994 Presenteerde hij weer een jeans dit keer de sandblasted jeans. Roberto Cavalli had de smaak te pakken en opende zo nog meer winkels. Ook ontwierp hij een mannenlijn en een vrouwenlijn, accessoires, zonnebrillen, horloges, parfums ondergoed en badkleding dit allemaal in 1998. Tot de dag van vandaag is Just Cavalli een bekend designermerk.

Versace

Giannia Versace is de oprichter van het merk Versace. Het is een Italiaans merk en opgericht in 1978. Gianni Versace begon al op jonge leeftijd aan ontwerpen en werden zelfs verkocht in het modehuis van zijn moeder. Later in 1972 ontwierp hij een breiwerkcollectie. Donatella Girombelli besloot door zijn prachtige breiwerkcollectie hem aan te nemen als huisontwerper. Tot 1974 ontwierp Gianni Versace verschillende leer en suède collecties voor verschillende labels. Samen met zijn jongere broer Santo Versace opende hij een zaak en presenteerde zijn eigen collectie in 1978. Al in het jaartal 1979 had Gianni Versace bekende klanten zoals Bruce Springsteen. Gianni Versace had al veel winkelketens geopend over de hele wereld. Tot op 1997 Gianni Versace vermoord werd door de een seriemoordenaar genaamd Andrew Cunanan. Zijn zus Donatella Versace nam het modehuis over samen met haar broer Santo Versace van haar grotere broer.
© 2011 - 2024 Lisateamo, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Winkelen in MadridAls je een stedentrip maakt naar Madrid mag shoppen niet ontbreken op je lijstje. Naast de mooie bezienswaardigheden en…
Hoe herken je een echte Louis Vuitton?Het designermerk Louis Vuitton is erg geliefd over de hele wereld. Veel vrouwen hebben er veel meer voor over dan hun ma…
Verschil tussen Eau de cologne, toilette en parfumVerschil tussen Eau de cologne, toilette en parfumEau de parfum, Eau de toilette en Eau de cologne: wat is het verschil tussen deze drie? Wie een parfum of geurwater wil…
Kerstcadeaus voor hem en haarKerstcadeaus voor hem en haarDe feestdagen komen weer in zicht en dus ook de tijd om cadeautjes te kopen is opnieuw aangebroken. Vaak weten mensen ni…

Welke make-up past bij je ogen?Welke make-up past bij je ogen?Als je de goede kleur en vorm oogschaduw gebruikt laat het je ogen veel beter uitkomen. En het maakt de kleur en vorm va…
Mode voor grote maten bestellenMode voor grote maten bestellenWie een beetje flinker is, heeft het vaak niet gemakkelijk om geschikte kleding in de rekken van de kledingwinkels te vi…
Bronnen en referenties
  • http://wikipedia.nl
Lisateamo (19 artikelen)
Laatste update: 08-08-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Mode
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.