Hoe herken je een echte Louis Vuitton?

Het designermerk Louis Vuitton is erg geliefd over de hele wereld. Veel vrouwen hebben er veel meer voor over dan hun maandsalaris. Sommige vrouwen sparen al jaren voor een echte Louis Vuitton. Het mooie van een Louis Vuitton is dat de tas zo tijdloos is. De Speedy zit bijvoorbeeld sinds 1932 in de collectie en als je hem dan eindelijk bij elkaar gespaard hebt, loop je nog steeds niet het risico dat hij het volgende jaar uit de mode is. Het is dus eigenlijk heel logisch dat deze tas een van meest nagemaakte modellen is. Eerlijk is eerlijk: het is aardig lastig om een namaak van een echte te onderscheiden. Het gevaar is dus dat je een namaak koopt voor een paar honderd euro, terwijl je in de veronderstelling bent dat met een echte om je arm loopt. Stel dat jij op het punt staat je droomtas aan te schaffen, waar moet je dan op letten? Want je wilt natuurlijk wél een echte. Hieronder vind je tien tips die je op weg helpen bij de aanschaf van jouw Louis Vuitton.

Waar vandaan?

In Nederland zijn twee officiële winkels van Louis Vuitton, allebei gevestigd in Amsterdam. Eén winkel op de P.C. Hooftstraat, en een winkel in De Bijenkorf in Amsterdam. Als je daar je Louis Vuitton aanschaft weet je zeker dat het de echte is. Online zou je ook best kunnen slagen maar 100% zekerheid heb je eigenlijk alleen via de originele website van Louis Vuitton.

Mocht je via Ebay of Marktplaats een tweedehands Louis Vuitton willen aanschaffen, bekijk dan de originele Louis Vuitton in de officiële winkel en vergelijk de kenmerken die in de volgende punten staan beschreven. Ook worden er vaak Louis Vuitton-modellen aangeboden via internet die Louis Vuitton niet in de collectie heeft. Check ook dit even via de originele website. Op Ebay of Marktplaats kan je zeker slagen na een goede zoektocht. Het is ook een gegeven dat een Louis Vuitton steeds maar mooier wordt na verloop van tijd, dus van een tweedehands tas kan je jaren plezier hebben voor een klein prijsje.

De prijs

Mocht je toch ergens anders een Louis Vuitton willen aanschaffen, let dan als eerste op de prijs. Een nieuwe tas rond de 200 euro is eigenlijk altijd een namaak. Louis Vuitton houdt nooit uitverkoop en heeft geen aanbiedingen als lokkertje. Het komt eerder voor dat een populaire tas in de collectie van Louis Vuitton in prijs zal stijgen dan zal dalen.

Het hengsel

Bekijk het hengsel zorgvuldig: De hengsels van een nieuwe echte Louis Vuitton zijn ten eerste nooit verpakt in papier of plastic.
De hengsels zijn gemaakt van lichtkleurig koeienleer en na verloop van tijd verkleurt dit naar een mooie donkere honingachtige kleur. De stiksels zijn geel en de uiteinden zijn netjes roodgeverfd. De verkleuring is zichtbaar in de eerste paar weken bij dagelijks gebruik, verkleuren de hengsels niet dan is de tas dus namaak.

De verpakking

De stofzak (dustbag) waar je tas in zit bij aanschaf heeft altijd alleen maar het logo of alleen maar Louis Vuitton erop staan (natuurlijk netjes afgewerkt). De hoeken zijn nooit rond en de stof en de afwerking van de dustbag zijn altijd van goede kwaliteit. Een Louis Vuitton heeft ook nooit labeltjes en goedkope touwtjes met een stukje stof van de tas aan de tas zitten.

Het logo

Hier kan je al best snel echt van namaak onderscheiden als je weet waar je op moet letten. Een tas wordt altijd uit één stuk stof gemaakt, dus het is niet te voorkomen dat het logo aan de achterkant van de tas ondersteboven staat. Het logo staat altijd symmetrisch op de tas en het logo zal niet half op de tas te vinden zijn.

De binnenkant

De binnenkant van een Louis Vuitton is ook weer van een mooie kwaliteit. De makers van namaak besteden vaak niet zoveel aandacht aan de binnenkant. Als de binnenkant van goedkope suède is of van plastic-achtige stof, dan is het een namaak. Ook
bevat de binnenkant van een Louis Vuitton een klein plaatje van leer met Made in France. Dit plaatje is natuurlijk ook weer perfect afgewerkt.

Made in...

Kijk op de originele website waar jouw Louis Vuitton is gemaakt en vergelijk dit met wat er op het plaatje in de binnenkant staat. de tassen worden alleen gemaakt in Frankrijk, Spanje, Duitsland en Amerika. Alle andere landen kloppen dus niet. Trap ook niet in de namen van steden, zoals Made in Paris. Parijs is namelijk geen land.

De stiksels

Kleine oneffenheden komen niet in een originele Louis Vuitton voor. Het stiksel zal precies gelijk zijn, precies recht en precies hetzelfde zijn als op de rest van de tas. Ga met je vingers over de stof: Voel je oneffenheden en voelt het grof en hobbelig? Dan heb je te maken met een namaak. Het stiksel van een Louis Vuitton zal glad en gelijk aanvoelen.

Het hardware

Het materiaal is wederom van een mooie, zware kwaliteit. Meestal is dit een gouden of bronzen kleur. Op de ritsen staat het logo, vergelijk dit ook met een echte Louis Vuitton via de originele site. Bedenk dat een Louis Vuitton met alle zorg vervaardigd wordt, dus ook het slotje en de rits zijn handgegraveerd. Kijk met een vergrootglas of dit netjes is gebeurd en niet machinaal.

Voelt het goed?

Als jij bij het zien van de tas enige twijfel voelt dan is het beste om naar je gevoel te luisteren. Als de prijs bijvoorbeeld te mooi om waar te zijn is, dan is dat meestal ook zo. Als de verkoper honderden tassen op voorraad heeft zal je daar ook vraagtekens bij moeten hebben want de originele Louis Vuittons zijn best schaars en moeilijk te verkrijgen.

Veel succes met je zoektocht!
© 2012 - 2024 Heedje, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Louis Vuitton luxe mode merkLouis Vuitton luxe mode merkLouis Vuitton Malletier, of soms afgekort tot LV, is een Franse luxe mode en lederwaren merk en bedrijf. Één van de bela…
Rugzak populaire trend: terug van nooit helemaal weggeweestRugzak populaire trend: terug van nooit helemaal weggeweestDe rugzak: een handige tas voor iedereen. Immers: je krijgt geen lamme arm door het dragen van een tas. Of je hebt je ha…
Champs Elysees de mooiste Avenue ter wereldChamps Elysees de mooiste Avenue ter wereldDe naam van de Champ Elysees is afgeleidt van de velden van Elysee en het is de meest prestigieuze en breedste avenue in…
Cognac, HennessyHet cognacmerk Hennessy heeft in november 2007 een limited edition op de markt gebracht. Ter ere van de 100e verjaardag…

Kleding die je persoonlijkheid versterktKleding die je persoonlijkheid versterktVolgens sommige mensen is het onzin en andere zijn grote voorstander van kleding die de persoonlijkheid versterkt. Wat e…
Ugg Australia schoonmaken met de care kitTegenwoordig zie je iedereen lopen met Uggs. Lekker warme voeten die geen kou hoeven te lijden. Maar hoe houd je deze su…
Bronnen en referenties
  • www.louisvuitton.com
  • www.eluxury.com
Reacties

Junior, 11-06-2013
Dat "made in" klopt niet helemaal want ik heb dit jaar februari 2013 een schoen gekocht in de P.C. Hooftstraat en daar staat Made in Italy en dat is dus ook echt, schoen koste 475 euro rood kalfsleer zip up. Reactie infoteur, 02-02-2014
Hoi,
Ik denk dat je helemaal gelijk hebt, De schoenen worden inderdaad gemaakt in Italië(wat een beautys he).
Ze hanteren bij de schoenen ook de Italiaanse maten.

Kim, 08-05-2013
In Turkije zijn alleen maar namaak van tassen of andere artikelen en zijn daar ook heel goedkoop maar ze lijken echt precies op de echte. Ik heb daar ook 2 tassen gekocht en een portemonnee en iedereen dacht dat het een echt merk was. (natuurlijk heb ik niet gezegd dat die niet echt is). Hoe zie je dan in Turkije of ze nep zijn want alles zit erop en eraan? Reactie infoteur, 02-02-2014
In Turkije op een markt kan je er zeker van zijn dat ze niet authentiek zijn. Er zijn inderdaad hele mooie namaaktassen te vinden, maar de echte kenner ziet heel makkelijk dat het namaak is.
Er zijn wel echt louis vuitton winkels te vinden in turkije, waarbij je zeker bent van een echte. Op de site van Louis Vuitton kan je winkels vinden waar de echte worden verkocht. Er zijn 3 winkels in Turkije gevestigd.

Heedje (5 artikelen)
Gepubliceerd: 01-11-2012
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Mode
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.