Spaanse kledingzaken

Spaanse kledingzaken Maak je binnenkort een stedentrip naar Madrid of Barcelona? Of maak je een zonvakantie naar een van de mooie Spaanse eilanden? Dan worden er naast de bezienswaardigheden zeker allerlei shoppingcenters bezocht. Hierbij een greep van bekende kledingwinkels uit Spanje. Ook wordt er vermeld welke kledingwinkels in Nederland te vinden zijn. Handig voor als je een keer dichtbij je huis wil shoppen in je favoriete Spaanse kledingwinkel!

Bershka

Bershka verkoopt leuke jeugdige kleding tegen een lage prijs. Door die lage prijs is de kleding van wat mindere kwaliteit, maar wel erg trendy en het lijkt op street fashion. De kleding is gericht op een wat jongere doelgroep (pubers) en is niet erg basic. De kledingstukken zijn meer trendgericht en daarom wordt de kledingcollectie ook vaak bijgevuld met nieuwe items. In Bershka kun je al voor vijftig euro een leuke outfit bij elkaar shoppen. Bershka verkoopt zowel mannen- als vrouwenkleding en ook allerlei accessoires. Schoenen, tassen, sjaals en sieraden kun je allemaal tegen een laag prijsje vinden. Bershka is ook in Nederland te vinden, zoals in de grote steden Amsterdam, Den Haag en Rotterdam.

Zara

Zara verkoopt vrouwen-, mannen- en kinderkleding. De kleding is niet als erg goedkoop te bestempelen, maar duur is het ook niet. Alhoewel de kleding in Spanje, vooral in de sale (ook wel rebajas genoemd door de Spanjaarden) wel goedkoop kan zijn. Er is een casual lijn, genaamd TRF en die is bedoeld voor de jongere doelgroep. De gewone vrouwenlijn is wat meer voor de volwassen vrouw bedoeld, maar er zitten zo nu en dan ook casual kledingstukken tussen. Voor mannen is er eveneens een TRF lijn met casual kleding en de gewone mannenlijn heeft wat nettere kleding. Zara verkoopt ook cosmetica en accessoires, zoals schoenen, sjaals en tassen. De kinderlijn is voor de doelgroep van 0-14 jaar. Zara is ook gevestigd in Nederland en is net als Bershka veel te vinden in de grote steden Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht. In Noord Brabant zijn er vier Zara’s te vinden.

Sfera

De kleding uit deze winkel kun je vergelijken met de kleding van Zara, alleen een aantal euro’s goedkoper. Sfera verkoopt vrouwen-, mannen- en kinderkleding. De vrouwenkleding is voor de volwassen vrouw bedoeld, maar er worden ook casual truitjes verkocht. De kleding is trendy, maar van goede kwaliteit. De prijs kwaliteit verhouding is goed wat betreft de kleding. Verder wordt er lingerie en badmode verkocht. Ook worden er accessoires, zoals sieraden, tassen en schoenen verkocht. Sfera zit niet in Nederland, maar als je net buiten Nederland gaat shoppen, in Antwerpen of Brussel, kun je wel een Sfera vinden.

Mango

De kleding uit Mango verschilt erg qua prijs en is gericht op de jonge vrouw. Daarnaast is er ook een mannenlijn. Mango maakt veel reclame en daar poseren regelmatig bekende personen voor. Penelope Cruz, Monica Cruz, Scarlett Johansson en Olivia Palermo hebben al eens model gestaan. Ook hadden de zussen Cruz een limited edition lijn ontworpen voor Mango. De kleding van Mango is niet altijd trendgericht, maar spreekt wel vrouwen met verschillende soorten smaken aan. Er worden ook formele kledingstukken, zoals pakken en kokerrokken voor dames verkocht. Verder verkoopt Mango accessoires, zoals tassen, sieraden, schoenen, riemen en zonnebrillen. Mango is te vinden in de grote steden in Nederland. Daarnaast is Mango in sommige V&D winkels als shop-in-shop te vinden.

Pull & Bear

De kleding van Pull & Bear is te vergelijken met die van Bershka, maar wordt iets meer als urban en laid-back gezien. Pull & Bear verkoopt zowel vrouwen- als mannenkleding en is gericht op de jongere doelgroep. De kleding is erg casual, dus vind je bijvoorbeeld veel spijkerbroeken, basic truitjes en bloesjes. Daarentegen verkoopt Pull & Bear ook leuke jurkjes en topjes die erg op H&M kleding lijken. Verder verkoopt Pull & Bear parfum en accessoires, zoals schoenen en sieraden. In Nederland zit Pull & Bear in Rotterdam, Den Haag en Tilburg.

Stradivarius

Stradivarius verkoopt vrouwenkleding tegen lage prijzen. De kleding is jeugdig en trendy en is gericht op de wat jongere doelgroep. Er worden kledingstukken verkocht volgens de laatste trends, zoals spijkerbloesjes, leggings en jumpsuits. De kleding is erg betaalbaar en de kwaliteit valt wel mee. Volwassen dames kunnen zich ook vermaken in de winkel, omdat er eveneens bloesjes worden verkocht. Daarnaast worden er behoorlijk wat accessoires verkocht, zoals schoenen, tassen en sieraden. Er worden zelfs horloges en brillen verkocht. Stradivarius is helaas niet gevestigd in Nederland.

Blanco

De kleding van Blanco wordt als jeugdig en kleurrijk beschreven. Als je van fel roze, rode, gele, groene, blauwe of paarse kleding houdt zit je goed bij Blanco. De kleding is kleurrijk, maar wel smaakvol en volgens de laatste mode. Blanco richt zich dan ook op de jongere doelgroep. Blanco verkoopt mannen- en vrouwenkleding. Ook de mannenkleding is behoorlijk kleurrijk. Denk aan mintgroene broeken of blauwe schoenen. De kwaliteit van de kleding is net als Bershka kleding en de prijzen zijn eveneens laag. Verder worden er allerlei accessoires verkocht, zoals riemen en schoenen voor mannen en vrouwen. Blanco is niet gevestigd in Nederland.

Massimo Dutti

De kleding van Massimo Dutti is chique en elegant, maar soms ook basic. Er worden vooral veel formele kledingstukken verkocht, zoals pakken, pantalons, bloezen en kokerrokken. Massimo Dutti verkoopt zowel vrouwen- als mannenkleding en richt zich op de volwassen doelgroep. De prijzen variëren heel erg. Een bloes kan veertig euro kosten en een jasje weer tweehonderd euro. Er worden ook casual kledingstukken verkocht, maar dit is een soort chique casual voor de wat oudere doelgroep. Verder worden er accessoires, zoals tassen, schoenen en sieraden verkocht. Massimo Dutti is in Nederland gevestigd in Den Haag. Er wordt in de zomer van 2011 ook een flagshipstore van Massimo Dutti geopend in de PC Hooftstraat in Amsterdam.

Oysho

Oysho verkoopt lingerie, bad-, slaap- en loungekleding voor vrouwen. Oysho verkoopt vooral kleding die gemaakt is van lichte stoffen, zoals katoen. De kledingstukken ogen romantisch en gemaakt van broderie. Daarnaast worden er accessoires verkocht, zoals slippers, strandtassen, hoeden en sieraden. Laatste tijd wordt er steeds meer kleding verkocht die ook buiten kan worden gedragen, zoals rokjes, shortjes en truitjes. Verder is er een kleine collectie met baby- en kinderkleding voor meisjes. De prijzen zijn redelijk. Oysho is niet te vinden in Nederland.

Friday’s Project

Dit is een wat minder bekende Spaanse kledingzaak, maar een bezoek is zeker de moeite waard. De kleding van Friday’s Project is jong en verfrissend. De winkel bevat mooie uitgaanskleding, zoals mooie tops en jurkjes. Deze kleding kan echter ook overdag aangedaan worden. De prijs kwaliteit verhouding ligt goed bij deze kleding. Ook worden er accessoires verkocht, zoals sjaals en hoeden. Friday’s Project is niet gevestigd in Nederland. In Brussel zit wel een winkel.

Outlet: Lefties

In Barcelona en Madrid vind je de bekende outlet Lefties die dus de ‘left overs’ verkoopt van Zara en Bershka. De kleding die daar te vinden is, is dan erg goedkoop. Het gaat om kleding uit vorige seizoenen en kleding met kleine gebreken, zoals gaatjes, missende knopen of een kapotte rits. Deze gebreken zijn makkelijk te verhelpen door de kleding naar een kleermaker te brengen. Dan ben je een paar euro’s kwijt, maar heb je toch een goedkoop kledingstuk! Dit soort outlets die de Spaanse kleding verkopen is alleen in Spanje te vinden.

Lees verder

© 2011 - 2024 Isabella, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Zara vacatures: werken bij ZaraZara vacatures: werken bij ZaraZara behoort tot de grootste modeketens ter wereld met winkels in tientallen landen. Ook in Nederland en België is Zara…
Zara webshop: online bij de Zara winkelenHoe werkt de online webshop van de Zara? Nadat de H&M succesvol een webshop had geopend kon de Zara eigenlijk niet achte…
Zara webshop: online Zara mode kopenZara webshop: online Zara mode kopenDe modeketen Zara heeft naast tientallen winkels in Nederland en België ook een eigen webwinkel waar online de producten…

Slim shoppen tijdens de koopjesSlim shoppen tijdens de koopjesTweemaal per jaar zijn er koopjes, waarbij alle winkels korting geven op de huidige collectie. Hoe shop je verstandig ti…
Welke bikini bij wat voor lichaamstypeHet wordt weer steeds warmer in Nederland. Dit betekend dat het tijd is om zwemkleding te gaan kopen en heerlijk op het…
Bronnen en referenties
  • www.inditex.com
Isabella (73 artikelen)
Laatste update: 09-08-2015
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Mode
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.