Slim shoppen tijdens de koopjes

Slim shoppen tijdens de koopjes Tweemaal per jaar zijn er koopjes, waarbij alle winkels korting geven op de huidige collectie. Hoe shop je verstandig tijdens de uitverkoop? Waar doe je de beste koopjes en wat koop je beter niet? In januari en juli zijn de traditionele koopjesmaanden. Tijdens deze maanden bieden winkels en boetieks hun huidige collectie aan voor verlaagde prijzen. Kortingen beginnen meestal vanaf 10%, maar naarmate de koopjesmaand teneinde loopt, worden de kortingen vaak opgetrokken tot 50% of zelfs 70%. Dat koopjesperiodes aanzetten tot massale aankopen, is algemeen geweten. Toch kan je maar beter nadenken wat je wil kopen om miskopen te vermijden!

Koop basisstukken

Wil je echt interessante koopjes doen, kan je je best beperken tot de aankoop van tijdloze basisstukken. Die kan je ook het jaar daarop nog aantrekken zonder dat iemand denkt dat je met oude kleren rondloopt.
Jeans, tijdloze jurkjes of truitjes en een aantal basis shirts zijn nooit een miskoop!

Denk aan je budget

Stel voor het shoppen een budget voorop, en hou je daar ook aan! Zo dwing je jezelf goed na te denken alvorens je naar de kassa loopt met veel te veel spullen. Om je budget makkelijker te respecteren kan je beter cash of met bancontact betalen. Met Visa kan je zowat ongelimiteerd aankopen doen in de uitverkoop, maar de rekening die een maand later komt, kan een bittere pil zijn!

Koop bewust

Laat je niet verleiden om door de kortingen spullen te kopen die je nooit zal dragen. Te grote of te kleine kledingsstukken kopen is echt not done! Je hebt dan misschien wel een koopje gedaan, maar vaak blijft dat koopje in de kast hangen en heb je toch je geld verspild. Ook spullen kopen die helemaal niet je stijl zijn, kan je beter niet doen.

Let ook op met beschadigingen en verkleuringen. Een afgevallen knoop kan tot extra korting leiden en is makkelijk te herstellen, maar verkleurde kledingsstukken of beschadigde schoenen laat je beter in de rekken staan.

Negeer de nieuwe collectie

Tijdens de uitverkoop bieden heel wat winkels al stukken uit de nieuwe collectie aan, die natuurlijk niet afgeprijsd zijn. Het kan verleidelijk zijn om ook al even tussen de nieuwe mode te snuisteren, maar laat je nog niet verleiden tot aankopen! Je bent nu eenmaal gekomen om koopjes te scoren, probeer je daar dan ook aan te houden!

Zorg dat je makkelijk kan passen

Alvorens de winkelstraat in te trekken, zorg je beter dat je goed voorbereid bent. Trek makkelijke schoenen aan, pumps met hoge hakken kunnen je shop-uitje danig verpesten! Zorg ook dat je eenvoudige kledij aanhebt, die makkelijk aan- en uit te trekken is. Een jurkje dragen tijdens het winkelen is geen goed idee, dan kan je namelijk moeilijk broeken of topjes passen. Vermijd ook teveel laagjes, die kosten je heel wat extra tijd in het pashokje! Ook truien met een rolkraag zijn niet erg handig, als je deze een paar keer aan- en uitdoet, ziet je kapsel er niet meer uit!

Veel succes!
© 2011 - 2024 Juliedr, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Solden 2020 - 2021: Wanneer begint de uitverkoop van België?Solden 2020 - 2021: Wanneer begint de uitverkoop van België?Een groot gedeelte van het inkomen in een gezin wordt uitgegeven aan kleding. Het kopen van kleding en schoenen zorgt da…
Wanneer begint de uitverkoop en wanneer eindigt deze?Wanneer begint de uitverkoop en wanneer eindigt deze?Voor menig persoon die van mode houdt is de uitverkoop het jaarlijkse hoogtepunt. In feite zijn er twee hoogtepunten, na…

Kledingadvies voor mensen met bruin haar en blauwe ogenKledingadvies voor mensen met bruin haar en blauwe ogenJe hebt bruin haar, blauwe ogen en een lichte huid, wat kan je dan het beste aan doen qua kleuren? Waar moet je vooral o…
Spaanse kledingzakenSpaanse kledingzakenMaak je binnenkort een stedentrip naar Madrid of Barcelona? Of maak je een zonvakantie naar een van de mooie Spaanse eil…
Juliedr (165 artikelen)
Laatste update: 01-07-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Mode
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.