Kledingadvies voor mensen met bruin haar en blauwe ogen

Kledingadvies voor mensen met bruin haar en blauwe ogen Je hebt bruin haar, blauwe ogen en een lichte huid, wat kan je dan het beste aan doen qua kleuren? Waar moet je vooral op passen? De combinatie wordt door kleurenconsulente's ook wel een koele zomer genoemd of gedempt koel en licht. Hier de tips en tricks om optimaal voor de dag te komen!

Koele zomer

Mensen met blauwe ogen, bruin haar en een lichtere huid worden meestal getypeerd als een koele zomer. Je huid is licht van kleur, je hebt soms blosjes en je wordt niet heel snel bruin. Voor mensen met dit type zijn vooral het dragen van koele kleuren belangrijk. Met name direct aan het gelaat, de rest mag een middelmatig contrast hebben. Een voorbeeld is een licht paars shirtje met een donkerpaarse bolero. Zorg voor de samenhang van de basiskleuren en de accentkleuren.

Algemene adviezen

Hier zijn een aantal algemene adviezen die bij de kleur koele zomer horen. Daarna in het artikel worden expliciete kleuren, make-up en asseccoires besproken

Kleurenconsulente

Eind jaren negentig was er een opmars van kleurenconsulente's. Inmiddels zijn er diverse cursussen om een kleurenconsulente te worden en is het aanbod steeds groter geworden. Ook de prijzen kunnen variëren tussen verschillende consulente's. Wil je een goed advies dan is het raadzaam om naar de opleiding en achtergrond te vragen van de persoon. Met name kappers en schoonheidsspecialistes hebben over het algemeen een goed gevoel voor huid, kleur haar, kleur ogen en bijpassende kleding en make-up. Op internet vind je diverse lijsten met personen die kleurenconsulente zijn.

Ogen

Elke paar ogen zijn weer verschillend, zelfs soms verschillend van elkaar. Probeer een aantal soorten blauw en kijk dan wat het met je ogen doet. Blauwe ogen kunnen met de kleur petrol een petrol achtige tint krijgen. Lichtblauwe ogen kunnen met een lichtblauwe kleur nog meer uitkomen. Probeer vooral een aantal kleuren blauw bij daglicht en let vooral op je ogen, neem desnoods iemand mee die mee kan kijken wat het met je ogen doet.

Koele kleuren

Draag bij voorkeur vooral koele en rustige kleuren, met name aan het gelaat. Dan kom je snel in de pasteltinten en dan met name de blauwe kleuren. Met name voor blouses en shirts is het aan te raden om pastelkleurige kleren te kopen. Wat je echt moet vermijden zijn alle warme en zware kleuren. Bij warme en zware kleuren moet je vooral denken aan rood, geel, oranje en felgroen. Deze kleuren maken je gezicht erg bleek en geven niet de warmte die je nodig hebt in je gezicht. Ook wit is af te raden, wel kun je gaan voor de andere soorten wit, zoals tegen het roze beige aan of offwhite.

Kleuradviezen basiskleuren

De volgende kleuren zijn zeer aan te raden als basiskleuren, zoals voor topjes, truien, topjes, jassen, rokken, broeken, schoenen en tassen. De volgende kleuren zijn aan te raden:
  • Wit - offwhite of tegen beige aan
  • Pasteltinten - roze, lichtblauw, geel
  • Grijstinten - lichtgrijs, blauwgrijs of antraciet
  • Bruintinten - alle varianten bruintinten, met name taupe en chocoladebruin
  • Blauwtinten - alle varianten blauwtinten, pas wel op met felblauw
  • Roodtinten - de kleur wijnrood
  • Paarstinten - alle varianten in paars, pas op met felle kleuren

Absoluut af te raden zijn de volgende basiskleuren: wit, geelbeige oranje, geelgroen en perzik.

Kleuradviezen accentkleuren

De accentkleuren zijn kleuren om de basiskleuren op te vrolijken. Dus bijvoorbeeld een pak, een bolero, avondkledij, truien, sjaals en accessoires. De volgende kleuren zijn aan te raden:
  • Blauwtinten - alle kleuren donkerblauw zijn zeer aan te raden
  • Paarstinten - alle kleuren donkerpaars zijn zeer aan te raden
  • Groentinten - probeer de donkere tinten te gebruiken zoals dennengroen, grijsgroen en zeegroen
  • Rozetinten - pak de heldere rozetinten

Absoluut af te raden is zwart, goudbruin, felle kleuren en daarmee harde contrasten.

Adviezen make-up

Voor make-up zijn er ook een aantal adviezen. Stem je make-up af aan je kleding en zorg bij make-up ook weer voor de zachtere pasteltinten. De volgende make-up adviezen zijn te geven:
  • Foundation - pak de zacht rozetinten of neutraal beige
  • Lippenstift - pak de zachtroze kleuren en voor heldere kleuren de kleur van bessen
  • Blusher - pak de zachtroze kleuren
  • Oogschaduw - kijk naar je kleding en pak aan de hand daarvan kleuren zoals roze, lavendel, blauw, mauve, grijs
  • Oogpotlood - pak de kleuren grijs, grijsbruin, violet, petrol (geen zwart!)
  • Mascara - de aan te raden mascara is bruin of heel donkerblauw (ook hier geen zwart)

Adviezen accessoires

Om het geheel af te maken kun je diverse accessoires dragen. Denk er wel om dat je bij koele kleuren het ook rustig houdt in je accessoires. Draag je juwelen? Zorg dan vooral voor zilver, witgoud, rozegoud, geelgoud, witte parels of juwelen in overeenstemming met je kledingkleuren. De stenen die je kunt gebruiken zijn diamant, saffier, smaragd, amethist en robijn.

Voor schoenen en tassen geldt een overeenstemming met elkaar en in de kleuren marine blauw, grijsbruin, aubergine en hier is zwart wel toegestaan. Draag je jurken of rokken dan is het ook verstandig om op de kleur van je kousen te letten. Kies vooral de kleuren rozebeige, grijs, antraciet en blauwtinten.

Wil je iets anders dan je haarkleur bruin dan kun je kiezen voor coupe soleil, asbruin, asblond of beigeblond. Zorg goed voor een goede kapper die verstand heeft van haarkleur en huidskleur. Eén tint lichter kan je gezicht een ongezonde lichte tint geven. Mocht je een bril willen dragen, zorg dan voor kleuren die je kleding ook bezit of zilver/witte monturen.
© 2011 - 2024 Annfinance, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Het hoe en waarom van een kleurenanalyseHet hoe en waarom van een kleurenanalyseEen kleurenanalyse is het in kaart brengen van uw natuurlijke kleurtype (gebaseerd op ogen, huid en haar) om te bepalen…
Kleding die bij jóu past: kledingadviesKleding die bij jóu past: kledingadviesDe juiste kledingkeuze geeft je zelfvertrouwen, zelfrespect, een gevoel van welzijn, en een succesvol uiterlijk. De juis…
Huidskleur: Ben ik een warm of koel type?Bij het kiezen van kleding en make-up is het van belang om naar de ondertoon van je huid te kijken. Die mooie rode lippe…
Haarkleur die bij je huidskleur pastHaarkleur die bij je huidskleur pastGa je je haar verven? Kies dan niet zomaar een kleur die je leuk vindt. Niet iedere haarkleur past bij je huidskleur. Be…

Sieraden: Meten van je ringmaatSieraden: Meten van je ringmaatHet is handig om te weten welke ringmaat je hebt. Stel dat je bijvoorbeeld een mooie cocktailring hebt gezien op het int…
Slim shoppen tijdens de koopjesSlim shoppen tijdens de koopjesTweemaal per jaar zijn er koopjes, waarbij alle winkels korting geven op de huidige collectie. Hoe shop je verstandig ti…
Annfinance (119 artikelen)
Gepubliceerd: 02-07-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Mode
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.