Haarkleur die bij je huidskleur past

Haarkleur die bij je huidskleur past Ga je je haar verven? Kies dan niet zomaar een kleur die je leuk vindt. Niet iedere haarkleur past bij je huidskleur. Bepaalde haarkleuren laten je stralen en brengen je gezicht naar voren, terwijl sommige haarkleuren je gezicht een grauwe kleur geven. Het is daarom belangrijk om te weten welke haarkleur je gezichtskleur naar voren brengt en welke niet. Door te achterhalen of jouw natuurlijke huidskleur, haarkleur en oogkleur als warm of koud wordt gezien, kun je erachter komen welke kleuren je goed staan.

Warme en koele kleuren

De basisprincipe voor een nieuwe haarkleur is om te kiezen tussen warme en koele kleuren. Om een mooie haarkleur te kunnen kiezen is het van belang dat je weet of je natuurlijke haarkleur, ogen en huidskleur een warme of een koele toon heeft. Kijk goed in de spiegel en bepaal aan de hand van de volgende lijstjes of je een warme of koele toon hebt. Of laat een vriendin kijken onder welke categorie je valt, omdat iemand anders een frissere kijk erop heeft.

Huidskleur

Je huidskleur is een van de belangrijke factoren hoe een haarkleur er uit komt te zien. Een warme of koele ondertoon ligt onder de huidoppervlakte en heeft dus niet te maken met de zichtbare huidskleur. Iemand met een bruine huidskleur kan bijvoorbeeld dezelfde ondertoon hebben als iemand met een blanke huidskleur. Stel dat beide personen koele types zijn dan zullen koele kleuren goed staan bij deze personen ongeacht het verschil in huidskleur.

Huidskleuren met een koele ondertoon hebben vaak roze, rode, blauwe en paarse ondertonen. Huidskleuren met een warme ondertoon hebben vaak gele, gouden, bronzen of perzikkleurige ondertonen. Je kunt ook een neutrale ondertoon hebben, dan heb je een mix van warme en koele ondertonen. In onderstaande tabel kun je nagaan welke toon (warm of koel) jouw huid heeft.

KoelWarm
Erg donkerbruinBruin met een roze ondertoon
Olijfkleurige huid (Aziaten, latina's)Bruin met een gouden ondertoon
Medium met geen kleur op de wangenBleek met perzik of gouden ondertonen
Medium met lichte roze wangenHuid met sproeten
Medium met gouden ondertonenRossige huidskleur
Bleek met geen kleur op de wangenGoud bruin, wanneer je zont
Bleek met roze ondertonen
Bruin brons, wanneer je zont

Natuurlijke haarkleur

Je haarkleur verklapt ook of je ‘koel’ of ‘warm’ bent. In je jongere jaren als baby of peuter kun je een lichtere haarkleur hebben gehad, maar ga uit van de haarkleur die je als volwassene hebt. Het kan zijn dat je niet meer precies weet welke wat je oorspronkelijke haarkleur is doordat je je haar jarenlang verft. Je kunt dan proberen je haar uit je kindertijd of liever uit je jeugd te achterhalen door bijvoorbeeld naar oude foto's te kijken. Haarkleuren met een koele ondertoon hebben beige, askleurige en blauwe ondertonen. Haarkleuren met een warme ondertoon hebben gouden, gele en bronzen ondertonen. In onderstaande tabel kun je nagaan welke natuurlijke haarkleur jij hebt en of deze haarkleur als warm of koel wordt gezien.

KoelWarm
Blauw zwartDiep bruin met goud of rode highlights
Zwart bruinRood
Medium asbruinMedium goudbruin
Zand blondRood blond
Grijs haarGoud blond
Wit haarGrijs met gele ondertoon

Ogen

Ook je ogen moeten bij je nieuwe haarkleur passen! Ga hierbij ook uit van je oorspronkelijke oogkleur en niet de kleur die je verkrijgt door bijvoorbeeld gekleurde lenzen te dragen. Ogen met een koele ondertoon hebben vaak blauw/grijze ondertonen, terwijl ogen met een warme ondertoon gouden kleuren hebben. Daarnaast hebben ogen met warme ondertonen vaak bruine/gouden vlekjes. In onderstaande tabel kun je nagaan welke kleur jouw ogen zijn.

KoelWarm
Diep bruin of zwart bruinGoud bruin
Grijs blauw of donkerblauwGroen, groen blauw of turkoois
Hazelnootbruin met wit, grijs of bruine vlekkenHazelnootbruin of bruine vlekken

Warme en koele haarkleuren

Heb je het meeste ‘koel’ geantwoord? Zo ja, dan val je onder de categorie koele haarkleuren. Meeste ‘warm’? Dan passen warme haarkleuren het beste bij jou. Indien je beide hebt geantwoord, kan het zijn dat je een neutraal type bent.

Koele haarkleurenWarme haarkleuren
AsblondGoudblond
AsbruinGoudbruin
KoelbruinKoper rood
Natuurlijk bruinRoodbruin
Bordeaux roodKastanjebruin
Aubergine roodChocoladebruin
BlauwzwartNatuurlijk zwart

Neutrale types

Bij neutrale types is het handig om te bekijken of de warme of koele ondertonen het meeste opvallen. Stel dat je snel rood wordt dan kun je liever voor een koele haarkleur kiezen, omdat een gouden haarkleur de rode tint meer laat opvallen. Bij neutrale types passen over het algemeen haarkleuren zoals zwart, bruine haarkleuren en neutraal blond. Vaak wordt geadviseerd om gouden of rode haarkleuren te vermijden.

Kleuren vermijden of juist kiezen

Kleuren voor koele types

Als je onder de categorie koel valt, kun je het liefst goud, geel en brons vermijden. Deze kleuren kunnen je flets en bleek laten uitzien. De beste haarkleuren die bij je passen zijn asbruine haarkleuren en blonde kleuren in verschillende tonen van platinablond tot ijswit. Je bent de gelukkige als je er van houdt om onnatuurlijke kleuren te dragen, want dat staat je erg goed. Qua lipkleuren staan rode tinten, wijntinten en paars staan je erg mooi.

Kleuren voor warme types

Als je onder de categorie warm valt, kun je het liefst blauw, paars, wit en te donker zwart haar vermijden. Natuurlijk zwart haar staat je wel mooi. Chocolade bruin haar, gouden haarkleuren en rode haarkleuren laten je stralen. Ook staan highlights erg mooi en kunnen warme tonen brengen in je haar. Qua make-up staan koraalrood, oranje en roodtinten er mooi bij.

Professionele kapper of kleuranalyse

Het is raadzaam om ook te laten beoordelen door een professionele kapper welke haarkleuren goed bij je passen. Als je thuis zelf aan de slag gaat met haarverf is het handig om een vriend of vriendin te vragen of de haarkleur wel bij je past. Verder kun je altijd een kleuranalyse laten doen bij een professioneel bureau en hierdoor weet je zeker of je een warm of koel type bent. Uiteraard kun je altijd ervoor kiezen om gewoon een nieuwe haarkleur uit te proberen en te kijken of het je staat.

Lees verder

© 2009 - 2024 Isabella, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Welke haarkleur past bij mij?Welke haarkleur past bij mij?De kleur van je haren kan je gezicht en je uiterlijk doen opleven. Wanneer je toe bent aan een nieuwe haarkleur, is het…
Uitgroei van je haar verbergenUitgroei van je haar verbergenHaren verven is erg populair, het nadeel is dat je na een aantal weken alweer de uitgroei ziet. Hoe kan je je uitgroei d…
Je haar zwart vervenJe haar zwart vervenHoe verf je je haar zwart? Beroemde vrouwen als Kim Kardashian en tv-sterretje Snooky, hebben een rage ingezet. Steeds m…

Een pony laten knippen of juist laten weggroeienEen pony laten knippen of juist laten weggroeienAls je eens wat compleet anders met je haar wilt, is een pony een optie. Maar vrouwen twijfelen altijd erover of ze een…
Nagels lakken, hoe doe je dat?Nagels lakken, hoe doe je dat?Nagels lakken, nagellak aanbrengen op je nagels, het blijkt niet altijd een eenvoudig klusje. Als je niet goed lakt loop…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Estall, Pixabay
Reacties

Linde, 16-04-2019
Ik zou graag mij haar asblond verven maar weet ten eerste niet hoe en of dat het me wel zou staan.
Mijn natuurlijke haarkleur is blond, vroeger witblond maar nu goudblond. Huidskleur is gebruind door de zon. Mijn ogen zijn groen kleurig. Als ik mijn haar a blond zou maken is het dan voldoende om mijn haar 3 keer per week te wassen met zilvershampoo of moet ik dan toch beter een haarverf kopen? Reactie infoteur, 29-04-2019
Beste Linde, zilvershampoo is niet voldoende om echt een asblonde kleur te krijgen. Door de zon kan het zijn dat jouw goudblonde kleur weer naar boven komt. Mijn advies zou zijn je haar asblond te verven en af en toe zilvershampoo te gebruiken om de assige kleur te behouden.

Nancy Roeten-Damsteeg, 06-11-2017
Ik heb een rozigehuid heb mijn haar licht blond geverft. Nu wil ik mijn haar in drie kleuren verven bruin, rood en bordeau rood verven, zou dat mij staan? Reactie infoteur, 13-03-2018
Nancy, helaas heb ik geen informatie over je oogkleur en oorspronkelijke haarkleur, dus kan ik je type niet bepalen. Een ombre kapsel met bij de roots een bruine kleur en naar de punten rood met bordeaux rood zal wel een mooi kapsel opleveren. Dit past mooi bij een koel type.

Linda, 23-08-2017
Hoi,
Ik wil erg graag mijn haar bruin verven maar ik weet niet zeker welke tint ik moet kiezen om het goed te laten staan.
Ik heb grijsblauwe ogen van mezelf, en een hele lichte huid met roze ondertoon. Mijn gezicht is altijd een beetje rood en ik bloos heel snel, niet alleen op mijn wangen maar over mijn hele gezicht. Mijn haar is van nature lichtblond, iets tussen as en goudblond in gok ik. Ik zou graag mijn haar verven in een tint die mijn gezicht niet nóg roder laat lijken ;)

Groetjes,
Linda Reactie infoteur, 31-03-2018
Hi Linda, je neigt meer naar een koel type. Dus askleuren staan je goed. Denk aan Kristen Stewart met haar donkere haar, maar zij heeft ook licht haar gehad en zelfs rood! Zij kiest altijd voor een askleur en geen kleur met een gouden gloed. Hierdoor staan verschillende kleuren haar. Zij is ook een koel type net als jij.

Marion, 28-06-2017
Ik ben een koel wintertype.en heb een rode ondertoon in mijn gezicht. ik heb gelezen dat platinablond tot ijswit mij mooi zou kunnen staan. maar als het haar zo wit is, dan valt het rood toch veel meer op in mijn gezicht. wordt het dan niet allemaal te flets en te hard? Reactie infoteur, 13-03-2018
Beste Marion, het zou kunnen dat een kleur (alleen platinablond) je er flets uit laat zien. Je kunt er echter voor kiezen om voor platinablond met asblonde low-lights te gaan. Dit zorgt voor een extra dimensie in je haar en trekt de aandacht weg van rode vlekken in het gezicht. Actrice Julianne Hough heeft zo’n haarkleur.

Claudia, 08-06-2017
Hoi,
Ik ben een koel type met donkerblond haar en verf mijn haar altijd lichter met een asblonde ondertoon. Nu zou ik mijn haar een keer serieus donker willen kleuren maar ik heb nog niet goed scherp welke donkere kleuren dan geschikt zijn. Zou je misschien voorbeelden kunnen noemen van bekende "koele" personen met donker haar?
Groetjes,
Claudia Reactie infoteur, 13-03-2018
Bij celebs met koele ondertonen kun je denken aan Katy Perry, Zooey Deschanel, Liv Tyler, Angelina Jolie, Anne Hathaway, Lucy Hale (pretty little liars) en Margot Robbie (the wolf of Wallstreet, zij heeft haar haar laatst in een mooie donkere kleur geverfd).

Marit van Loopik, 07-06-2017
Hoi,
Ik heb lichte grijsblauwe ogen, maar ik wil graag het grijze erg laten opvallen/spreken. Welke kleur zou ik dan moeten kiezen voor mijn haar? Ik ben erg bleek met sproeten en ik verbrand erg snel in de zomer, mijn ondertoon in mijn gezicht lijkt een beetje goudgelig, maar ook wat rozig. Mijn natuurlijke haarkleur weet ik niet precies meer, maar dat ligt volgens mij rond het licht asbruin. Verder bij mijn huid ondertoon valt op dat ik blauwgroenige aderen heb, maar de ene dag lijken ze blauwer of groener dan de andere dag. Wat raadt u aan? Reactie infoteur, 19-03-2018
Hi je huidskleur lijkt warm, maar je ogen en haar weer koel. Wanneer je het koele uit jouw ogen wilt laten opvallen, kies dan voor koele haarkleuren. Een kleur als natuurlijk bruin met asbruine highlights zou je grijze ogen laten opvallen, zoals bij Jessica Lowndes.

Rachel, 30-04-2017
Ik heb donkerblond haar, blauw/grijze ogen en een bleke huid. Ik wil graag highlights nemen, is dat een goed idee? Reactie infoteur, 13-03-2018
Dag Rachel, uit jouw verhaal kan ik opmaken dat je een koele oogkleur hebt. Ik lees echter niets over je ondertoon van je huid en haar, dus ik kan niet bepalen welk type je bent. Uiteraard kun je highlights nemen. Als je een koel type bent, kies dan voor askleuren. Bij een warm type passen gouden kleuren.

Nezami, 04-04-2017
Hallo,
Ik heb altijd al mijn natuurlijke haarkleur gehad; namelijk chocoladebruin. De laatste tijd ben ik van plan om mijn haar voor de eerste keer te gaan verven. Ik zit te twijfelen tussen de 2 kleuren: 'subtiel mahonie' en 'caramel/donkerblond'…
Ik vraag me eigenlijk af of deze kleuren goed bij mijn huidskleur enzo gaan passen. (heb licht bruine ogen)
Zou heel graag weten wat u mij hieromtrent adviseert!

Alvast bedankt Reactie infoteur, 13-03-2018
Beste Nezami, ik lees niets over je huidskleur, dus dat wordt moeilijk inschatten welk type je bent. Ook weet ik niet of je een gouden of assige oorspronkelijke haarkleur hebt. Mocht je meer neigen naar een warm type dan passen de warme kleuren die je noemt zoals mahonie en caramel hier goed bij. Het is zelfs mooi om mahonie met caramel highlights te nemen, denk aan Kate Beckinsale of Jennifer Lawrence.

Sara, 20-02-2017
Hallo, ik wil graag mijn gezichtshaar verven. Het klinkt misschien raar haha ik heb namelijk haar op mijn gezicht het is niet zo goed te zien alleen van dichtbij, maar vind het zelf niet mooi. Ik heb een getinte huid niet heel bruin maar een beetje en de haren zijn zwart. Ik wou dus blond gaan proberen zou dat kunnen? Groetjess Reactie infoteur, 13-03-2018
Dag Sara, je kunt een soort ontkleuringscrème gebruiken om ongewenste haren te bleken/blonderen. Let er wel bij op dat dit niet goed kan zijn als je een gevoelige huid hebt. Daarnaast kan het zo zijn dat je huidkleur ook oplicht op de delen waar je het middel gaat gebruiken. Een andere optie is om de ongewenste haren te harsen/waxen of een ontharingscrème te gebruiken. Ook de ontharingscrème heeft als nadeel dat dit misschien niet fijn werkt op een gevoeligheden huid.

Alyson, 10-10-2016
Hallo, ik heb een bleke huid die heel gevoelig is, mijn wenkbrauwen zie je praktisch niet (zijn zodanig blond) en ik heb van nature altijd rode wangen. Mijn natuurlijk haarkleur is van dat "peper en zout" zegt mijn kapper :-) Ik heb al alle kleuren gehad.
Wat zou ik nu eigenlijk het beste doen? sommige adviseren me voor mijn natuurlijk haarkleur, maar vind dat er zo flets en saai uitzien. Reactie infoteur, 27-01-2017
Hi, je hebt je kleur ogen niet vermeld, dus kan niet goed nagaan welk type je bent. Misschien kun je een kleur donkerder of lichter gaan dan je eigen haarkleur. Wellicht leuk om je haar aan de seizoenen aan te passen? Wanneer het zomer is kun je bijvoorbeeld wat lichter gaan d.m.v. highlights.

Anneke Hendriks Fens, 22-08-2016
Ik wil mijn haar graag grijs/blauw laten verven maar iedere kapper zegt dat het heel moeilijk gaat met mijn haar. Ik heb lang haar en van nature ben ik gitzwart. Ik heb bijna 20 jaar lang mijn haar om de 6 week laten blonderen met 12%. Maar ben nu boven op mijn hoofd zo grijs dat ik het hele kapsel grijs wil hebben en het liefst met een blauwe gloed. Weet u misschien ook of dat nu wel kan of niet. Als het volgens u niet kan welke kleur adviseert u mij dan. In al die voorbeelden zijn mijn antwoorden "koel". Mijn oogkleur is donker bruin bij zwart af. Mijn gezicht is normaal van kleur en mijn haarkleur is normaal gitzwart nu dus grijs. Kunt u mij alstublieft raad geven want dit wat ik nu heb is verschrikkelijk lelijk. Reactie infoteur, 27-01-2017
Hi, ik kan niet opmaken welke huidskleur je hebt, wat is normaal? Voor de rest lijk je een koel type. Je kunt de blauwgrijze kleur laten opbouwen. In een keer zal het moeilijk gaan, omdat grijs haar best stug is. Begin dus eerst met een granny grijs, dat is een pastelgrijze kleur die nu helemaal trendy is.

Iris, 20-08-2016
Hallo, ik heb door mislukte highlights mijn haar bruin laten verven. (De kapper zei dat het me heel erg goed stond). Ik vind bruin een saaie haarkleur bij mij. Ik vind blond altijd prachtig, maar weet niet of het mij staat. Ik heb een normale beige huid met een ik denk iets meer gelige ondertoon. Ik heb middenbruine ogen met heel veel groen erin. Door mijn bruine haarkleur vind ik dat mijn ogen ook meer bruin lijken en ik een heel erg saai gezicht krijg. Mijn eigen haarkleur is donkerblond (in de punten middenblond). Ik wil een niet al te grote verandering, maar blond vind ik prachtig. Ik hoop dat u mij kunt helpen. Reactie infoteur, 27-01-2017
Hi, wat is een normale huid volgens jou? Ik denk dat je neigt naar een koel type. Volgens mij ben je er al uit. Je wilt je haar blond verven, dus probeer het gewoon! Ga dan wel voor een asblonde kleur.

Andrea, 06-07-2016
Welke kledingkleur past bij velvet haarkleur? Reactie infoteur, 27-01-2017
Beste Andrea, met een velvet haarkleur bedoel je een bordeauxrode haarkleur net zoals bekende de red velvet taart? Het ligt eraan voor welke stijl je wilt gaan. Voor een meisjesachtige look kun je het combineren met wit of lichtroze kleding net zoals Ariana Grande. Als je voor een krachtige vrouwelijke look wilt gaan, past een all black (zwarte) kledingkeuze daar goed bij.

Cindy, 27-05-2016
Ik heb een kleuranalyse laten doen en ben een zomertype, een contrasterend zomertype.
Ik ben een donker zomertype, ik ben dus een zomertype, koel type, de kleuren van de zomer.
Pastelkleuren, of met een vergrijsde gloed, doen niets voor mij, als ik bv. een pastelroze shirt draag en dan een donkerblauw jasje erover kan het weer wel, kleuren van zomer-winter staan mij beter. Kleuren zijn donkerder en helderder van kleur als de zomer, en laten mijn gezicht wat meer stralen. Kleuren zoals oranje staan mij niet, blauwtinten zoals middenblauw, donkerblauw, paarstinten, fuchsiaroze staan mij ook heel mooi, ik heb een bleke huid, veel roodpigmenten, rode wangen, wel sproeten, grijsblauwe ogen. Natuurlijke haar is donkerblond assig, advies in winkels, als je 10 winkels raad vraagt, 10 verschillende meningen. Dus heb een kleurenwaaier besteld zodat ik het zelf kan bepalen wat ik mooi vind en weet wat bij mij past, en niet zoveel soorten meningen. Waarom werken mensen dan in een kledingwinkel als je mensen verkeerde raad geeft! Mij werd warme kleuren geadviseerd bij mijn kleurtype! Reactie infoteur, 27-01-2017
Hi Cindy, het personeel uit kledingwinkels kun je het echt niet kwalijk nemen hoor! De meeste medewerkers hebben geen kleurenanalyse cursus gedaan en willen graag wat verkopen. Dat snap ik ook wel, omdat zij natuurlijk niet veel verdienen. Daarom is het handig zelf een kleurenanalyse te laten doen. Dat heb je ook gedaan zoals te lezen, dus is het winkelen voor jou een stukje makkelijker denk ik.

Cindy, 20-05-2016
Hallo,
Ik denk dat ik een zomertype ben, koel type. Maar wil het graag zeker weten. Ik heb een bleke huid, sproeten, snel rode wangen. Grijsblauwe ogen, natuurlijke haarkleur is donkerblond, waar een beetje een groene gloed inzit, lichtblond haar staat mij niet mooi, maar middenbruin is weer te hard voor mijn gezicht, lichtbruin staat me het mooist, lijken mn ogen wat blauwer. Verder zijn mijn aders binnenkant pols blauw van kleur, oranje staat niet mooi bij mij, maakt me flets, en paars of blauw of rozetinten staan mij beter. Ik dacht altijd als je snel rode wangen hebt, en sproeten dat je dan een warm type bent. Verder werd ik in mijn tienerjaren, nooit bruin, verbrandde heel snel, had toen destijds ook zonneallergie. Nu ik 36 jaar ben, heb ik een heel licht kleurtje, wat voor type ben ik? Reactie infoteur, 27-01-2017
Hi, ik denk dat je inderdaad meer richting een koel type gaat. Natuurlijk kan je huidstructuur veranderen naarmate je ouder wordt.

Kiley, 24-01-2016
Hi,

Ik heb een rode ondertoon in mijn huid en mijn haar (ik blondeer het al jaren) is qua uitgroei askleurig donkerblond/bruin. Ik heb groene ogen en zwarte wenkbrauwen van mezelf. Ik denk zelf dat ik een koel type ben, donkerblauw staat me bijv heel goed. Nu zou ik gewoon graag eens mn haar rood verven, maar ik vraag me af of dat me staat? Zeker in combi met mijn eigen donkere wenkbrauwen. Reactie infoteur, 15-02-2016
Hi, ik weet niet zo goed wat voor huidskleur je hebt. Denk wel dat je meer naar een koel type neigt. Bordeaux rood staat je dan goed. Cheryl Cole heeft bordeaux haar gehad met zwarte wenkbrauwen, dus dit staat niet raar. Verder kun je natuurlijk overwegen je wenkbrauwen te verven in dezelfde haarkleur. Doe dit voor de zekerheid wel bij de kapper.

Susanne, 05-01-2016
Hallo, ik ben midden/donker blond (assig) van mezelf (vroeger hoogblond) met highlights al jaren, lang steil haar. Heb een lichte huid, rozig maar ook beetje gelig/beige, blauwe ogen. Koel type vermoed ik. Ik wil graag Ns wat anders dan blond, wat hierdoor oog ik wat vaal vind ik, zeker in de winter. Wat zou uw tip zijn qua haarkleur? Reactie infoteur, 15-02-2016
Hi, ik denk dat je naar een koel type neigt. Je zou kunnen gaan voor een asbuine haarkleur. Of als je helemaal voor bruin wilt gaan, past koelbruin goed bij je huidskleur.

Sam, 29-11-2015
Heel graag zou ik mijn haar of donkergroen of roze verven, ik twijfel alleen heel erg of het me zal staan.
Ik heb een beetje een gouden huid en ook mijn haar is goud/goudblond. Mijn ogen zijn groen/grijs/blauw, heel licht. Al een tijdje probeer ik eruit te komen wat voor type ik ben, maar het wil niet lukken.
Ik hoop dat je me kan helpen! Reactie infoteur, 05-12-2015
Ik denk dat je naar een warm type neigt. Donkergroen en roze zijn eigenlijk koele kleuren, maar je hebt natuurlijk veel tinten. Je zou voor een goudroze haarkleur kunnen gaan. Donkergroen wordt weer wat moeilijker. Je kunt hierbij voor een chocoladebruine basiskleur gaan met bv. groene ombré highlights.

Mandy, 22-11-2015
Hi infoteur Isabella!

Ook ik wilde je graag om een advies vragen! Ik heb al jarenlang donkerbruin/zwart geverfd haar, maar was het deze zomer zo zat dat ik mijn eigen haarkleur heb terug laten groeien. Dit is een as/goudblonde kleur, waar ik persoonlijk geen grote fan van ben. Ik wordt vrij bruin in de zomer (niet te) en wordt rood als ik me inspan. Ben verder vrij bleek in mijn gezicht. Mijn ogen zijn in de zomer en als t mooi weer is met veel licht, felblauw, maar zodra t slecht weer is zijn ze grijs als een muis. Nu wilde ik graag gaan voor een felrode haarkleur, 'Kleine zeemeermin-type', iets fashionistisch, zeg maar. Ben wel al 28, kan ik dit nog maken? Advise me, please! Hartstikke bedankt alvast! Reactie infoteur, 05-12-2015
Ik denk dat je een mix bent van koel en warm. Ik weet echter niet of je een gouden of roze/rode ondertoon hebt in je huid. Wanneer je kiest voor zo'n felrode haarkleur, moet je wel nagaan of je niet teveel rode ondertonen hebt in je gezicht, want dat haal je dan naar voren. Het is afhankelijk van je werksituatie (of misschien ben je nog student) of je zo'n felrode haarkleur kunt nemen. Als dat mogelijk is, zou je er natuurlijk voor kunnen gaan.

Coleen, 23-10-2015
Ik heb donkerblond haar (zitten van nature meerdere schakeringen in, van asblond tot eerder bruin) en heb grijs/groene ogen. Ik ben van nature nogal bleek maar bruin wel snel, ik denk dat ik eerder een gele ondertoon heb. Nu zou ik ook graag voor een pastelkleurtje in mijn haar gaan, maar weet niet zo goed welke me zou staan. Kunnen jullie me hierbij helpen? Reactie infoteur, 23-10-2015
Hi, ik denk dat je naar een warm type neigt. Ik weet niet welke pastelkleur je in je haar wilt (groen, blauw, roze, lila?). Rita Ora heeft een keer babyroze haar gehad en dat stond goed bij haar gouden huidskleur.

Demi, 13-10-2015
Hoi! Ik wil graag weten wat voor type ik ben maar vind het lastig. Ik heb groen grijze ogen en van mezelf donkerblond haar (kleurhoogte 6) ik ben vrij bleek. Reactie infoteur, 17-10-2015
Hi, ik weet niet welke ondertoon je hebt (rood of goud?), dus voor mij is het dan ook moeilijk te bepalen.

Veerle Groeneveld, 06-10-2015
Hallo, ik ben 26 jaar en wil al anderhalf jaar mijn haar rood!
Maar wel een redelijk opvallend rood. Niet ariël rood maar beetje cherry/ burgundy rood wat goed staat bij een getinte, olijfkleurige of donkere huid.
Maar nu denk ik dus dat ik een herfst of zomertype ben en dit mij totaal niet staat!

Mijn huid is gelig en groene aders (vind ik zelf) mijn eigen haarkleur erg asskleurig/lichtbruin, zeer donkere wenkbrauwen en heb ik gifgroene ogen met goudbruine stukjes erin. geen rood in mijn gezicht maar wel lichte sproetjes op en rondom mijn neus.
Ik heb mijn haar platinablond gehad. Wat ik zelf erg mooi vond maar iedereen om mij heen zei dat het mij flets en bleek maakte.
En een keer erg donkerbruin wat eerder zwart leek. Wat ook totaal niet stond!
Chocolade bruin complimenten over gehad en laatste wat ik heb gehad.
Rood haar wat neigt naar oranje vind ik dus echt niet mooi wat kan ik nu het beste doen?
Mvg,

Veerle Reactie infoteur, 17-10-2015
Hi, ik denk dat je een warm type bent. Ik denk dat je in het verleden vaak voor koele haarkleuren hebt gekozen. Platinablond en erg zwart haar zijn koele haarkleuren. Chocoladebruin is een warme haarkleur en dit staat je dan ook. Je kunt gaan voor een roodbruine haarkleur.

Elaysa, 01-10-2015
Hallo,
Ik ben een 17 jarig meisje, ik heb wat donkerder goud blond haar, ik heb blauw/grijs/groene ogen,
ik heb een wat blekere huid, en heb meestal als ik het warm heb rode wangen, wat kan ik het beste doen met mijn haarkleur? ik wil eens wat anders als blond, en wat kan ik het beste doen met die rode wangen?
alsvast bedanktt!
Reactie infoteur, 04-10-2015
Hi, ik denk dat je een warm en koel type bent. Je ogen en huid zijn koel, maar je haarkleur is warm. Je kunt liever voor astinten kiezen zoals asblond of asbruin, omdat je snel rood wordt. Om je rode wangen te verbergen in de winter kun bronzer gebruiken.

Nikki, 01-10-2015
Hoii,
Ik ben een meisje van 17 jaar, ik heb groen/grijs/blauwe ogen,
ik heb een bleke huid met meestal wel een rood blosje op mij wangen en heb donkerblonde haren.
ik wil graag mijn haar in een andere kleur, ik zat te denken aan bruin/bordeaux rood,
maar dan niet zo knal rood, maar met een donkerdere bruine teint erin, zou dit mooi zijn? Reactie infoteur, 04-10-2015
Hi, je kunt een gemixt type zijn, maar dat weet ik niet zeker. Is je donkerblonde haar assig of juist goudkleurig? Bruin/bordeaux rood staat koele types goed. Kijk wel uit dat je de rode tint uit je gezicht teveel naar voren haalt. Dit kun je neutraliseren door make-up zoals poeder of bronzer op te doen.

Danja, 26-09-2015
Hoi,
Ik heb een bleek smal gezicht en groene ogen. Ook blauwe kringen onder mijn ogen. Iedereen heeft dit in mijn familie.
Van nature was ik donkerbruin met een rode gloed.
Ik ben 61 jaar en de kapper verft het blond, maar vind me zelf nog bleker en fletser met die kleur.

Welke kleur zou het beste zijn bij een bleek smal gezicht?. Draag het kort want ik heb fijn super steil haar.
Graag een advies. Reactie infoteur, 29-09-2015
Hi, ik denk dat je een warm type bent. Je kunt voor verschillende tinten goudblond gaan. Je kunt ook kiezen voor goudbruin met bv. goudblonde highlights. Dit geeft fijn haar een extra dimensie waardoor het voller kan lijken.

Fraipont Fabienne, 21-09-2015
Hallo,
Mijn naam is fabienne en mijn vraag naar jullie toe is mijn haarkleur is donkerbruin heb het laten verven bij de kapper maar na twee keer is mijn haar nog steeds geel.
Ik zou mijn haren zelf willen kleuren en zou graag een beetje donker willen gaan wat raden jullie mij aan?

Vriendelijke groeten vanwege Fabienne Reactie infoteur, 29-09-2015
Hi, ik (infoteur Isabella) beantwoord de vragen alleen, er is geen team. Hoe is je haar geel uitgeslagen? Ben je terug geweest naar de kapper? Het is aan te raden om je kapsel eerst door een professionele kapper te laten bekijken en daarna opnieuw te verven.

Anneke, 21-09-2015
Hallo

Mijn natuurlijke haarkleur is donkerblond, heb een getint huidje en licht groene ogen. Ik heb mijn haar al 14 jaar zwart. Ik ben nu wel een keer toe aan een ander kleurtje, heb mijn geverfde haarkleur uit laten groeien, omdat zwart haar nogal moeilijk is om te ontkleuren. En wou niet als bassie of met touwhaar rondlopen, haha! Maar, zit dus met een probleem? Mijn haarpunten zijn nog steeds zwart en bovengrond is mijn natuurlijke haarkleur. Wat kan ik het beste doen? Kan ik beter met highlights beginnen, of wordt toch het toch ontkleuren?! En wat zou een geschikte haarkleur voor mij zijn? Ik dacht zelf aan chocolade bruin. Hopelijk kan je mij wat meer vertellen over of dit bij mij past. Reactie infoteur, 29-09-2015
Hi Anneke, ik kan niet goed opmaken of je een rode of gouden ondertoon hebt. Daarnaast weet ik niet of je donkerblonde haar beige of gouden ondertonen heeft. Wanneer je een warm type bent, staat een chocoladebruine haarkleur je. Je kunt ervoor kiezen om je haar op te lichten bij de kapper en het daarna chocoladebruin te verven. Anders krijg je kleurverschil.

Steff, 15-09-2015
Hallo,
Ik heb me haar rood maar is al lichter geworden wil me haar graag gaan verven maar wat kan ik doen ik wil sowieso blonde hairligts er bij doen.
Groetjes Reactie infoteur, 25-09-2015
Hi Steff, ik kan niet bepalen welk type je bent en welke kleuren bij je passen. Het is wel aan te raden je haar eerst te ontkleuren bij een kapper. Daarna kun je er blonde highlights in doen.

Kim, 08-09-2015
Heey, ik wil me haar verven maar weet niet welke kleur er bij mij past. Ik heb donkerblauwe tot grijze oog kleur. Mijn haar zelf is donkerblond en in de zomer blond. Ik heb van me zelf donkere wenkbrauwen die een paar tinten donkerder zijn dan mijn eigen haar kleur. Mijn huid is denk ik gewoon blank. In de zon wordt ik noch bruin noch rood. Ik hoop dat je met deze info een kleur voor mijn haar kan bepalen.

P.s weet niet of dit noodzakelijk is voor het bepalen van je haarkleur maar ik draag een donker blauwe bril. Reactie infoteur, 12-09-2015
Hi Kim, ik kan niet zo goed bepalen welke ondertoon je huid heeft: goud of rood/roze? Met jouw informatie denk ik dat je naar een koel type neigt. Dus kleuren met een astint, zoals asblond of asbuin staan je. Daarnaast staan onnatuurlijke haarkleuren je ook.

Marit, 06-09-2015
Hoi,
Ik heb een vrij bleke huid met sproeten en ik heb blauwgrijze ogen, mijn natuurlijke haarkleur is iets van donkerblond, ik wil graag koffie zwart, kan dit bij mijn huid? Reactie infoteur, 12-09-2015
Hoi Marit, ik denk dat je naar een warm type neigt. Een koffiebruine haarkleur zal je dus wel goed staan. Als je een rode ondertoon hebt, kan dit wel meer opvallen. Door make-up, zoals een bronzer, kun je dan wat meer kleur in je gezicht brengen.

Maria, 19-08-2015
Hallo,
ik ben erg bleek maar word supersnel rood (heb sowieso een rode gloed) bij de minste inspanning word ik net een tomaat haha. Mijn eigen haar kleur is donkerblond/ beetje assig. Heb ook een rond hoofd dus heb altijd het idee dat blond mij niet staat. Wat zou u mij aanraden? Reactie infoteur, 20-08-2015
Hi Maria, ik weet niet wat je oogkleur is, maar je lijkt mij een koel type. Asblond zou je dus goed staan. Je kunt beginnen met highlights. Misschien past je kapsel niet bij je gezichtsvorm. Asblond zou je wel staan ongeacht je gezichtsvorm, dus kijk of je huidige kapsel je wel staat.

Sran, 18-08-2015
Hoi hoi,

Ik twijfel of ik meer neig naar warm of koud. Ik heb een lichte huid maar heb wel veel bruine sproetjes in mijn gezicht. Mijn natuurlijke haarkleur bestaat uit veel verschillende tinten blond, waaronder as blond, zand blond en een paar plukken die in de zomer wel bijna platina lijken. Op het 1e gezicht lijkt mijn haar niet heel erg warm van kleur maar op foto's vind ik het soms best warm / goudkleurig eruit zien. Mijn ogen zijn blauw / grijsblauw.

Nu wil ik mijn haar graag lichter verven, richting koud platina blond met low-lights in mijn eigen kleur. Zou dit mij staan denk je? Thanks! Reactie infoteur, 19-08-2015
Hi Sran, ik denk dat je meer naar koel neigt, maar ik weet niet of je een gouden of roze ondertoon hebt. Koele types staan onnatuurlijke kleuren, dus platinablond zal je goed staan. Je kunt ervoor kiezen om eerst te beginnen met lichte asblonde plukken.

Shirien, 28-07-2015
Hoi, mijn huidskleur is olijfkleurig, me ogen zijn dieo bruin en me haarkleur is natuurlijk zwart. Nu is de vraag welk haarkleur bij me het bestw past? Reactie infoteur, 30-07-2015
Hi Shirien, ik denk dat je een koel type bent. Dus een asbruine haarkleur staat je net zoals Penelope Cruz. Je kunt ook voor ombre haar kiezen met asbruin en asblond. Chrissy Teigen heeft zo'n kapsel gehad. Combineer dat met een mooie dieprode lippenstift.

Aylaaaa, 20-07-2015
Heyheyy,
Ik ben de laatste tijd fan van een liedje genaamd: 'Aman aman' van de Turkse pop zangeres Ece Seckin (zoek het even op youtube). In de clip is zij te zien met knal roze haar.
Ik wil mijn haar graag in die kleur roze verven maar ik weet niet of het mij staat.
Ik ben licht getint, met een gele/gouden/karamel ondertoon (ben mediterraanse).
Mijn ogen zijn heel donker, het lijkt wel zwart want je moet echt heeeel goed kijken als je mijn pupillen wilt zien.
Mijn haar is in de wortels zwart en het loopt ombre over naar middenbruin/goudbruin (te danken aan honing, citroensap en blondspray).
Zou die kleur roze mij staan? Of zou het beter staan als ombre in de punten of plukjes? Reactie infoteur, 27-07-2015
Beste Ayla, je bent waarschijnlijk een koel type. Onnatuurlijke kleuren staan je dus goed. Het is aan jou om de keuze te maken om je haar helemaal roze te verven zoals de zangeres Ece Seckin of te kiezen voor plukjes roze. Ombre roze haar is wel makkelijker te onderhouden.

Lisanne, 23-06-2015
Hoihoi!

Ik ben een herfst-type. Daarom staan warme kleuren mij. Toch zou ik graag een paars/rode haarverf willen… Zijn daar ook warme varianten van? En hoe heten deze kleuren? (Ik heb van nature blond haar, maar heb het bruin geverfd) Kan ik trouwens mijn haar van paars/rood ook weer terugverven naar bruin na een tijde? Of moet ik echt wachten tot het uit is gegroeid?

Alvast bedankt!
Lisanne Reactie infoteur, 06-07-2015
Hi Lisanne, rood is een warme kleur. Je kunt dus kiezen voor een roodtint zoals mahonie of burgundy bruin. Dit zijn bruin haartinten met een paars/rode ondertint. Deze haarkleuren kun je na een tijdje gewoon weer bruin verven.

Lisa, 24-05-2015
Hoi,
Ik wil heel graag dezelfde kleur haar als Kylie jenner(zwart met blauw/groene punten). Ik heb een redelijk gele/witte huid met een beetje rode wangen.
Mijn natuurlijke haarkleur is bruin (shailene woodley bruin) en mijn oogkleur is grijs/groen.
Hopelijk kan je mij wat meer vertellen over of dit bij mij past. Reactie infoteur, 26-05-2015
Hi Lisa, volgens mij neig je naar een koel type. Onnatuurlijke kleuren staan je dus! De Kylie Jenner look zal je dan ook wel staan. Blauwzwart met een groene dip dye zal je waarschijnlijk wel goed staan.

Drilona, 24-05-2015
Hallo,

Graag wilde weten wat voor haar kleur mij staat. Mijn huidskleur weet ik eigenlijk niet ik geloof zou medium met roze wangetjes kunnen zijn of rossige huidskleur. mijn ogen zijn blauw grijs of grijs blauw? Lol. En mijn haar kleur Is mensen zeggen donker blond maar ik vind het licht bruin met goude kleur als het zomer Is(de kleur verandert zodra de kleur van de zon ondergaat) dan wordt het rood bruin achtig? Dus wat zou bij mij passen? Reactie infoteur, 26-05-2015
Hi Drilona, ik denk dat je naar een warm type neigt. Dus gouden haarkleuren staan je goed. Je kunt bv. gaan voor roodbruin of chocolade bruin. Deze kleuren passen goed bij jouw huid.

Bianca, 18-05-2015
Ik heb een vrij donkere huid en blauwe ogen. Mijn eigen haarkleur is donkerbruin maar begint grijs te worden. Welke kleur kan ik het best doen nu? Reactie infoteur, 22-05-2015
Beste Bianca, bedoel je een bruine donkere huid? Je geeft niet aan wat je ondertoon is en hierdoor kan ik moeilijk bepalen wat voor type je bent. Je kunt je haar in je natuurlijke kleur verven en bv. voor lichtbruine highlights kiezen.

Natural, 06-05-2015
Hallo,

Ik ben koel en warm door elkaar: Namelijk: - Lichte huid met sproeten (gelige sproeten), ook gauw rode wangen. (niet roze) Natuurlijke haarkleur: - Als kind hoogblond (koel), daarna askleurig en nu is het goudblond.
Ik zou graag een haarkleur willen waardoor mijn gezicht egaler lijkt en niet roodkleurig aldoor. Maar ik moet ook niet lijkbleek worden uiteraard. Moet ik nou voor een koele of warme tint gaan?
Alvast bedankt Reactie infoteur, 14-05-2015
Hi Natural, ik weet niet wat je oogkleur is en kan hierdoor niet helemaal bepalen of je koel of warm bent. Je neigt namelijk meer naar warm. Je kunt gaan voor donker goudblond met lichtgoud blonde highlights net als Sienna Miller. Als je je gezicht nog steeds rood vindt, raad ik foundation aan. Gebruik ook bronzer op je wangen voor een zomerse look.

Margriet Smit, 06-05-2015
Hoi,

Ik ben donkerblond met blauwe ogen, en ik ben een koele zomer /winter type welke kleur past dan bij mij.

Groetjes Margriet Reactie infoteur, 07-05-2015
Hi Margriet, je geeft niet aan wat voor huidskleur je hebt, maar gaat er vanuit dat je een koel type bent. Een koel type staan verschillende askleuren. Als je lichter wilt gaan, kun je asblonde highlights nemen. Als je donkerder haar wilt hebben, kun je gaan voor koelbruin. Kijk bijv. naar Olivia Palermo.

Bibi Debats, 27-04-2015
Hallo,
Ik heb van mezelf midden goud blond haar en groene, blauwe ogen. Ik wil mijn haar graag asblond verven omdat ik vind dat koele kleuren mij beter staan. Maar zou as blond haar mij dan staan? Reactie infoteur, 29-04-2015
Hi Bibi, als je vind dat koele kleuren je staan dan staat asblond je, want asblond past bij koele types. Ik kan niet bepalen welk type je bent, omdat je niets over je huidskleur zegt.

Kayleigh Sièra, 08-04-2015
Hallo,
ik heb mijn haar vrij vaak geverfd. Ik heb bijna zwart gehad, heel lichtblond, verschillende bruine tinten en koperblond. Nou heb ik het laatst ontkleurd en daarna heel veel asblonde en goudblonde highlights erin gedaan want na het ontkleuren was mijn haar nog vrij donker. Nu is het mooi lichtgoudblond geworden, ook dankzij de zon. Nu zit ik er al een tijdje aan te denken om mijn haar pastel paars of pastel roze te verven. Ben tegenwoordig echt geobsedeerd met die kleuren. Mijn ogen zijn allerlei kleuren, blauw, groen, grijsachtig en om mijn pupillen is het lichtbruin. Mijn huidskleur is nu door de zonnebank een beetje gekleurd en ik krijg in de loop van de dag een beetje een kleur op mijn wangen. Zou een pastelkleur mij dan staan? Mijn haar komt denk ik 15/20 cm onder mijn schouders.

Alvast bedankt! Reactie infoteur, 26-04-2015
Hi Kayleigh Siera, ik weet nu niet wat jouw oorspronkelijke huidskleur en haarkleur is. Het gaat namelijk om je oorspronkelijke kleuren, aan de hand daarvan kan ik bepalen welk type je bent. Je hebt pastelkleuren voor koele en warme typen, dus je kunt gewoon voor een pastelkleur gaan passend bij jouw ondertoon.

Suna, 04-04-2015
Hallo,

Ik heb middenbruine ogen, mijn huidskleur heeft een warme ondertoon (min of meer geel) en haarkleur is middenbruin van nature. Goudkleur qua accessoires passen gaan goed bij me en blauw en wit is de bestpassende kleuren zijn die me het best staan qua kleding. Verder heb ik ook gemerkt dat ik het sterk contrasterende kleding draag zoals wit-zwart wit-navy Ik wil al een tijdje mijn haar laten verven in light ashbrown, maar weet totaal niet of deze koele kleur me zal staan. Heeft er iemand enige tips?

Alvast bedankt! Reactie infoteur, 26-04-2015
Hi Suna, ik denk dat jij een warm type bent. Asbruin is inderdaad een koele kleur, maar je kunt wel voor een warme asbruine haarkleur gaan. Jennifer Love Hewitt heeft zo'n warm asbruine haarkleur gehad. Een warme hazelnootbruine kleur zal je ook leuk staan, zoals Lauren Conrad heeft gehad

Margriet, 04-04-2015
Hallo!

Na alle haarkleuren gehad te hebben (behalve grijs) heb ik inmiddels ongeveer 2,5 jaar mijn haren niet geverft. Van origine ben ik donkerblond, maar daar ik mijn haar in het verleden (vaak) geverft heb, is deze niet meer 1 kleur. Op dit moment varieert mijn haarkleur van (donker) bruin naar blond (plukjes).
Ik heb bruine ogen, donkere wenkbrauwen en een (relatief) bleke huid.

Nu ga ik mijn haar paars verven binnenkort, maar wil graag weten welke kleur highlights in het beste kan toevoegen.

Alvast bedankt! Reactie infoteur, 26-04-2015
Hi Margriet, je geeft niet aan wat voor soort ondertoon je huid heeft. Hierdoor kan ik moeilijk bepalen wat voor type je bent. Het ligt eraan hoe paars je je haar wilt verven. Je kunt namelijk kiezen voor donkerpaars, dat kan meer aubergine/zwart haar zijn. Dat is een koele haarkleur. Of je kunt kiezen voor paars haar met een soort kastanjebruine gloed. Dit past meer bij een warm type. En dan is er nog paar ombré haar met bijv. blond. Keuze genoeg dus!

Isa, 04-03-2015
Hallo,

Ik heb een bleke huid zonder kleur op de wangen (krijg een licht gouden kleur wanneer ik zon), grijs/groene ogen, Van nature donkerblond haar (maar ik weet niet precies of het warm of as kleur is). Ik neig meer naar as op dit moment maar in de zomer wordt het iets gouder door de zon.

Ik verf mijn haar momenteel zwart en wil van kleur veranderen (wil graag lichter, maar weet niet hoe licht). Welke kleur zou me mooi staan? Reactie infoteur, 13-03-2015
Hi Isa, ik denk dat je meer naar een koel type neigt. Je kunt natuurlijk kiezen voor een koelbruine kleur als je lichter wilt gaan. Het is ook mooi om te kiezen voor een natuurlijk bruine haarkleur met asbruine highlights.

Sina, 03-03-2015
Hoi,
Ik wil de onderste 8 cm (ongeveer) een andere (lichtere) kleur verven. Of ik wil subtiele highlights, ik ben er nog niet uit.
Ik heb donkerbruin krullend haar tot op mijn rug. De wortels zijn bijna zwart, de punten iets lichter bruin (midden/donkerbruin).
Mijn huid is olijfkleurig, een beetje gelig lichtbruin(mediterraans).
En mijn ogen zijn heel donker, de meeste mensen kunnen mijn pupillen niet eens zien.
Dus ik vroeg me af welke (natuurlijke) kleur ik mijn haar zal dip-dyen.
Weten jullie hier raad mee?

Alvast bedankt!

Ps: ik kan mijn wortels niet verven, alleen highlights of de punten. Reactie infoteur, 13-03-2015
Hi Sina, je bent waarschijnlijk een koel type. Asbuine of asblonde highlights staan je dan goed. Kies niet voor gouden haarkleuren. Denk aan Penelope Cruz of Sarah Shahi, zij hebben asblonde highlights gehad. Of een bordeaux rode dip dye is ook eens wat anders.

Sam, 20-02-2015
Ik heb hazelnootbruin / goudbruine ogen, donkerblond/goudbruin/lichtbruin haar beetje mengelmoesje van mezelf en een blanke met bronzen ondertint vooral als zomer is heb ik mooie bruine kleur, maar nu wil ik me haar toch andere kleur wat zou mooi bij staan? Reactie infoteur, 26-02-2015
Hi Sam, jij bent een warm type en een goudbruine haarkleur staat je inderdaad. Misschien ben je in de winter iets bleker en dan zou een goudblonde haarkleur je wel staan. Denk aan Jennifer Lawrence. Zij heeft af en toe lichtbruin haar, maar je spot haar ook met goudblond haar.

Josette Daenen, 22-01-2015
Hallo, ik ben wit van huidskleur want ik heb vitiligo en ook dun haar en nu is mijn kleur blond geverfd. Nu wou ik heb bruin verven maar gaat dat mijn hoofdhuid meer of minder laten doorschijnen door mijn haar. Reactie infoteur, 14-02-2015
Beste Josette, dat kan inderdaad gebeuren bij vitiligo. Je kunt ervoor kiezen om met highlights te werken waardoor je donkerblonde en bruine plukken haar hebt. Of je kunt ervoor kiezen je haar gewoon bruin te verven en trots te zijn op het mooie haar dat je nog hebt!

Wilma, 16-01-2015
Even een vraag.Ik heb mijn haar altijd licht goudblond geverfd. Ik heb het wat uit laten groeien en ben nu witgrijs bovenop en wat goudblond tussen door. Als ik het geknipt heb is het meeste goudblond wel weg. Nu wil ik graag mijn haar lichtblond verven omdat ik toch al erg licht haar heb nu. Kan dat of word mijn haar dan groen zoals je altijd hoort. Moet ik dan 2 keer achter elkaar verven of is er dan iets anders aan te doen. Wil geen licht goud blond meer. Reactie infoteur, 14-02-2015
Beste Wilma, je wilt lichtblond haar i.p.v. licht goud blond? Als je je haar hebt laten uitgroeien, kun je gewoon een verf kopen die bedoeld is voor de dekking van grijs haar. Dan zal het niet groen worden. Als je er toch bang voor bent, kun je altijd de kapper bezoeken.

Gitta, 08-01-2015
Hi! Ik heb een vraagje, ik heb donkerblond/licht bruin haar (nooit geverfd), groene ogen en een bleke huid zonder kleur. Ik wil eens iets anders met mijn haar omdat ik al jaren lang hetzelfde heb. Ik wil mijn haar verven, het liefst paars, zal dat mij staan? Ik heb heel veel krullen, is er een kleur waar ze beter bij uitkomen? Of maakt het niet uit. Reactie infoteur, 14-02-2015
Hi Gitta, volgens mij heb jij een koele huidskleur, maar je ogen zijn weer warm van kleur. Aubergine rood zou wel bij je huidskleur passen. Heb je verder erover nagedacht je haar juist donker te verven? Een mooie donkerbruine haarkleur zou je groene ogen extra kunnen laten opvallen. Gebruik dan wel bronzer om je huid niet nog bleker te laten lijken. Katy Perry heeft een bleke huid, maar haar staat donker haar erg goed!

Isabella (73 artikelen)
Laatste update: 17-10-2015
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.