Een pony laten knippen of juist laten weggroeien

Een pony laten knippen of juist laten weggroeien Als je eens wat compleet anders met je haar wilt, is een pony een optie. Maar vrouwen twijfelen altijd erover of ze een pony moeten nemen of niet. En als je een pony neemt, wat voor soort staat dan mooi bij je gezicht? De juiste pony geeft je een nieuwe, mysterieuze look. Ze laten je ogen ook mooi uitkomen met de juiste make-up. Als je je pony zat bent, is dat geen ramp. Met deze tips kun je je kapsel er leuk uit laten zien, terwijl je de pony laat weggroeien.

Pony’s bij je gezichtsvorm

Kijk goed in de spiegel wat je gezichtsvorm is en kies dan een pony uit die bij je past. Het is soms wel lastig om je gezichtsvorm te bepalen, maar probeer goed naar de lijnen van je gezicht te kijken.

Schuine pony / Bron: Pezibear, PixabaySchuine pony / Bron: Pezibear, Pixabay

Rond gezicht

Als je gezicht rond is, staat een schuine pony mooi. Creëer een soort boog met je pony. Zo lijkt het alsof je gezicht langer is en niet breder. Kirsten Dunst heeft een rond gezicht en ook een schuine pony gehad. Je kunt gaan voor een korte schuine pony of een middenlange schuine pony. Neem niet een pony met lange plukken, dat maakt je gezicht ronder.

Hartvormig gezicht

Als je gezicht een hartvorm heeft, probeer dan een pony met het haar vanaf je kruin. Een rechte lange pony staat je erg goed. Het moet wel een pony zijn die niet te dik is, een laagjes pony staat je beter. Zo krijg je een minder scherpe kin. Kourtney Kardashian en Kerry Washington hebben een hartvormig gezicht en een rechte plukkerige pony gehad.

Ovaal gezicht

Als je een ovaal gezicht hebt, ben je de gelukkige, want alle pony stijlen staan je. Let wel op dat je pony je gezicht niet veel bedekt. Een lange schuine pony staat je erg goed zoals Ashley Greene. Een plukkerige rechte pony met een middenscheiding staat je ook goed. Freida Pinto heeft zo'n pony gehad.

Vierkant gezicht

Als je een vierkant gezicht hebt, staat een pony in laagjes langs beide zijden van je voorhoofd het mooist. Zo wordt je gezichtsuitdrukking wat zachter. Denk aan Nicole Richie, zij heeft een pony langs beide zijden van haar gezicht gehad. Kies dus voor een middenscheiding en golvend haar past hier goed bij.

Hoe laat je je pony weg groeien

Heb je een pony geknipt en ben je het zat na paar weken? Nu heb je vast spijt van je beslissing en denk je dat je maanden moet wachten om het weg te laten groeien. Met deze tips hoef je je geen zorgen te maken over je pony.

Koop een stretch haarband

Met een chique, trendy haarband kan je je pony makkelijk verbergen. Breng de haarband in op je haarlijn en duw het een beetje naar achteren om zo de kleine plukjes haar naar achter te houden.

Gebruik haarspray

Als je haarspray gebruikt kun je je pony naar achteren doen en je haar fixeren. Als je je pony niet in je gezicht wilt hebben, kun je haarspelden gebruiken om je haar naar achteren te pinnen en vervolgens wat haarlak te sprayen.

Verschillende haarparten

Je kan altijd experimenteren met verschillende haarparten, wat waarschijnlijk de beste manier is om je pony weg te laten groeien. Je kan een middenscheiding maken en ook je pony in tweeën verdelen. Vervolgens zet je de twee parten vast met schuifspelden. Of je kunt wat gel gebruiken en je pony bij je voorhoofd recht naar achteren kammen ermee, zonder een scheiding te maken. Zo krijg je een chique look.

Wees geduldig

Deze tips houden je pony uit je gezicht en versnellen het groeiproces, maar het kost toch tijd tot je pony weg gegroeid is. Als je pas een pony hebt geknipt en je wilt nu al geen pony meer, wacht dan drie weken. Na die drie weken is het haar makkelijker behandelbaar. Om het groeiproces te versnellen kun je ook vitamine B pillen slikken of biergist. Deze pillen staan er bekend om dat ze de haargroei versnellen.

Lees verder

© 2009 - 2024 Isabella, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
New Forest PonyNew Forest PonyDe New Forest pony komt oorspronkelijk uit New Forest, een natuurreservaat in Zuid-West Engeland. Er leven vandaag de da…
Paardenras: Connemara-ponyDe Connemara-pony is een ras dat vroeger onder barre omstandigheden in het wild leefden. Dit heeft er voor gezorgt dat d…
De Eriskay ponyEen kleine pony, ideaal voor allround werk en geschikt voor kinderen. Het lijkt niet voor de hand te liggen, maar de Eri…
Paardenras: Dartmoor-ponyPaardenras: Dartmoor-ponyDe Dartmoor-pony komt van oorsprong uit uit de streek Dartmoor, deze streek bevind zich in Engeland. De Dartmoor werd da…

Beauty: zin en onzin creme voor decolleteBeauty: zin en onzin creme voor decolleteJe hebt tegenwoordig overal crème voor, dus zo gek is het niet dat het decolleté ook een ‘eigen’ crème krijgt. Hoe zinvo…
Haarkleur die bij je huidskleur pastHaarkleur die bij je huidskleur pastGa je je haar verven? Kies dan niet zomaar een kleur die je leuk vindt. Niet iedere haarkleur past bij je huidskleur. Be…
Bronnen en referenties
Reacties

Tijgertje, 19-10-2011
Haai,
ik heb kort krullend haar dat niet meer groeit door een meisje.
wat moet ik doen om het langer te laten groeien? behalve vitamine b pillen of pillen te slikken?
en hoe gaat dat met een pony en me haar dat krult? waneer ik me haar stijl zoals vandaag dan komt na 5 min alweer een krul erin dus hoe gaat dta met een pony
x Reactie infoteur, 03-01-2012
Hallo Tijgertje,
Hoe komt dat precies dat je haar niet meer groeit? Misschien is een bezoek aan de huisarts dan wel nodig. Ik zou je dat in ieder geval adviseren. De huisarts kan je dan doorverwijzen naar een huid/haarspecialist. Die komt er wel achter waarom je haar niet groeit en kan je eventueel speciale pillen geven. Als je krullend haar hebt is het inderdaad moeilijk om je haar steil te houden, dus je kunt overwegen om af en toe je pony weg te spelden. Zo wordt je haar namelijk minder beschadigd aangezien het niet groeit. Kijk ook eens bij een ander artikel van mij over krullend haar verzorgen. Daar staat hoe je je haar kunt steilen.

Joy, 11-07-2011
Hey,
ik heb ondertussen al even mijn schuin/rechte pony en wil die weer laten groeien heb het al geprobeert met clips maar het maakt mijn gezicht veel jonger en dat wil ik absoluut niet!
kan er iemand mij een tip geven om je pony te laten groeien en er nog steeds goed voorkomen? Reactie infoteur, 12-07-2011
Hallo Joy,
Haarclips kunnen je inderdaad jonger laten lijken. Anders kun je toch kiezen voor dunne metalen haarspelden. Als je zwart haar hebt, kies je bijv. voor zwarte spelden dan valt het minder op. Maak een zijscheiding en schuif je haar als het ware uit je gezicht met die spelden. Als je erg zacht haar hebt, kun je ook wat spray gebruiken, zodat alles op zijn plaats blijft. Of anders probeer je een tijdje wat make-up tips die je wat ouder laten lijken, zoals eyeliner? Staat wel leuk bij een zijscheiding.

Arna, 13-06-2011
Ik heb een probleem. Ik heb al een hele tijd hetzelfde kapsel en ik zou graag een pony willen. Maar toen ik het aan mijn kapper vroeg zei ze dat een pony mij niet zo goed zou staan. Terwijl een andere kapper juist zei dat een pony mij wel goed zou staan. Ik heb een nogal lang gezicht en ik heb donkerblond haar. Heeft iemand een idee wat ik nu moet? Reactie infoteur, 24-06-2011
Beste Arna,
Ik ben van mening dat iedereen een pony kan dragen, maar wel eentje die past bij je gezichtsvorm. Kappers durven soms niet een pony te knippen of iets drastisch met het haar van een klant te doen, omdat zij misschien ervaringen hebben met negatieve reacties en niet weten hoe de klant reageert. Als jij er echt zeker van bent dat jij een pony wil, maak gewoon duidelijk aan de kapper dat jij geen spijt krijgt van je beslissing. Bij een lang gezicht past een volle pony die geheel over je voorhoofd valt. Laat de pony wel net over je wenkbrauwen heen vallen, dat is wat moderner. Neem Kim Kardashian als voorbeeld die heeft een mooie volle pony. Of je kunt ook aan beide zijden van je gezicht wat kortere plukken laten knippen. Een schuine pony kun je liever achterwege laten.

Isabella (73 artikelen)
Laatste update: 11-08-2015
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.