Zomer haarmode: sexy vlechten

Zomer haarmode: sexy vlechten Met de zomer in aankomst trekken alle vrouwen hun mooiste kleding uit de kast. Ook het haar heeft aandacht nodig. Een mooie luchtige outfit heeft een mooie coupe nodig om het geheel af te maken. Vlechten kunnen erg vrouwelijk en sexy zijn. Ik geef een aantal tips voor allerlei kapsels met vlechtjes.

Hippie vlecht

De Hippie vlecht is veel gezien bij Nicole Richie en bij Mary-Kate Olsen. Je kunt voor de makkelijke versie kiezen door een gevlochten haarbandje te kopen en die om je voorhoofd te dragen. Dit haarbandje kan worden gekocht in allerlei kleuren. Je kunt ook voor een haarband van nephaar kiezen, zodat het lijkt alsof je zelf je haar hebt gevlochten. Als je je haar steil laat, krijg je een beetje een Pocahontas-haar effect. Je kunt ook ervoor kiezen om losse krullen te maken met een krultang.

Als je een moeilijke kleur haar hebt of toch liever een hippie vlecht van je eigen haar wil maken, kun je dat ook makkelijk zelf doen. Je begint door een streng haar in het midden bij je voorhoofd naar achteren vast te klemmen. Vervolgens pak je een streng aan de zijkant van je hoofd (niet helemaal bij je oren) en maak je één gewone dunne vlecht. De vlecht breng je naar de andere kant van je hoofd, over het gedeelte haar dat naar achteren is geklemd, en zet het vast met twee haarspelden. Haal vervolgens de klem weg en doe het haar een beetje over het begin en einde van de vlecht heen.

Moeilijkheidsgraad:

 • Met een haarband creëer je de look binnen aantal seconden.
 • Als je de vlecht zelf maakt is dat ook wel makkelijk.

Benodigdheden:

 • Een gevlochten haarband en eventueel een krultang.
 • Paar elastieken en klemmen.

The Hills vlechten

Deze Lauren Conrad vlecht maak je aan de zijkant van je voorhoofd. De vlecht is veel gedragen door The Hills-ster Lauren Conrad, vandaar de naam Lauren Conrad vlecht. Maar ook Jennifer Aniston is gespot met de vlecht. De vlecht staat het mooist bij steil haar, maar losse krullen zijn ook mooi. Als je haar teveel krult, probeer het dan eerst te steilen. Maak een zijscheiding bij je voorhoofd en begin dan in te vlechten tot aan de andere zijkant van je voorhoofd. Vervolgens maak je de vlecht vast met twee haarspelden.

Deze hippie-achtige vlecht is vaak gespot door de meiden uit de realitysoap The Hills en dan met name door Lauren Conrad en Whitney Port. Whitney Port draagt haar haar meestal in een midden scheiding en pakt een streng haar uit het midden en draait het naar achteren. Vervolgens zet ze het vast met een klem. Lauren Conrad doet precies hetzelfde, maar zij maakt een gewone vlecht van die streng haar en zet het vast met haarspelden. Het haar van beide meiden is golvend, dus je kunt met een krultang losse krullen maken in het haar.

Het is ook mogelijk om twee strengen haar te pakken bij je middenscheiding en beiden te vlechten. Vervolgens pak je beide vlechten vast in het midden achter op je hoofd en zet je ze vast met een haarklem.

Moeilijkheidsgraad:

 • Het invlechten vraagt om een behendigheid en hierdoor is de vlecht best moeilijk.
 • Makkelijk, omdat je een simpele vlecht maakt.

Benodigdheden:

 • Paar haarspelden. Eventueel een steiltang.
 • Een elastiek of een kleine klem. Eventueel een krultang.

Pippi Langkous vlecht

Niet helemaal zoals Pippi Langkous de vlecht draagt natuurlijk. Dit is een meer vrouwelijkere en sexy versie zoals gezien bij Paris Hilton en Vanessa Hudgens. Ook hier begin je met het verdelen van je haar in twee delen en het maken van twee losse vlechten. Een lange pony of wat losse plukken langs je gezicht maken de vlecht rommelig en dat is juist mooier. De vlechten kun je opleuken door twee kleine bloemenklemmen bij het begin van de vlechten vast te klemmen. Of je kunt ervoor kiezen twee elastieken haarbanden te dragen.

Je kunt ervoor kiezen om in plaats van gewone vlechten visgraat vlechten te maken, als je dat kunt. De visgraat vlecht zien we namelijk vaker voorbij komen op catwalkshows en in tijdschriften. Een rommelige versie ziet er speels, maar tegelijkertijd ook vrouwelijk uit.

Moeilijkheidsgraad:

 • Het is makkelijk om twee losse vlechten te maken.
 • Een visgraat vlecht maken vereist behendigheid, maar het is makkelijker dan invlechten.

Benodigdheden:

 • Paar elastiekjes en leuke klemmen of elastieken haarbandjes.

Gevlochten knot

De gevlochten knot zien we al een lange tijd. Heidi Klum, Jessica Simpson en Jennifer Lopez hebben weleens hun haar in een gevlochten knot gedaan. Je kunt de vlecht op verschillende manieren maken. Je kunt namelijk kiezen voor één vlecht of voor twee vlechten. Doe een elastiek aan het eind van de vlechten, zodat ze niet losraken. Als je één vlecht maakt, kun je je haar makkelijk draaien tot een knot. Met twee vlechten draai je eerst beide vlechten om elkaar heen en dan maak je een knot. Zet alles vast met veel haarspelden. Je kunt ook ervoor kiezen haarspelden met strassstenen te gebruiken op de knot, zodat het geheel er glamorous uit ziet. Fixeer je haar met haarspray.

Dit is een variant op de gevlochten knot. Begin door willekeurig kleine dunne vlechtjes in je haar te maken en zet ze vast met dunne elastiekjes. Maak vervolgens een knot met de vlechtjes en de rest van je haar. Dit geeft een mooi effect: je ziet aantal vlechtjes op je hoofd en in je knot.

Moeilijkheidsgraad:

 • Makkelijk en snel te maken.
 • De kleine vlechtjes zijn makkelijk om te maken.

Benodigdheden:

 • Eén of twee elastieken, haarspelden en haarspray.
 • Paar dunne elastiekjes, haalspelden en haarspray.

Heidi vlecht

De Heidi vlecht is een heuse trend. Gezien bij vele celebs zoals: Sienna Miller, Mary-Kate Olsen en Nicole Richie. Je begint door je haar in twee gelijke delen te verdelen. Als je een pony hebt, hoef je die niet mee te nemen in de vlecht. De volgende stap is het vlechten van je haar in twee losse vlechten. Doe een elastiek om het einde van de vlecht, zodat de vlecht niet losraakt. Daarna draai je de vlechten over je hoofd (maak een soort rondje). Probeer de elastieken te bedekken met de vlechten of kies ervoor om het uiteinde ook vast te zetten met haarspelden. Zet de vlechten goed vast op het hoofd door de haarspelden. Hoe dikker het haar hoe meer spelden je nodig hebt. Spray er uiteindelijk wat haarspray op.

Moeilijkheidsgraad:

De Heidi vlecht vergt niet veel tijd of handigheid. Het duurt ongeveer tien minuten om je haar in orde te maken.

Benodigdheden:

Paar elastiekjes, haarspelden en haarspray.

Lees verder

© 2010 - 2024 Isabella, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Gemakkelijk zelf een visgraatvlecht makenGemakkelijk zelf een visgraatvlecht makenZiet u tegenwoordig veel mensen lopen met een zogenaamde visgraat vlecht, maar weet u niet hoe u deze zelf kunt maken? E…
Een aantal tijdloze technieken om je haar te vlechtenEen aantal tijdloze technieken om je haar te vlechtenLang haar is leuk en helemaal in, maar je wilt het niet altijd zomaar los laten hangen. Soms wil je gewoon even wat ande…
En mooie hengstenvlecht makenGa je op wedstrijd maar zijn de manen van je paard te lang om er mooie knotten van te maken? Maak dan een mooie hengsten…
Wat te doen met een bad hair day?Wat te doen met een bad hair day?Help! Je wordt wakker en moet naar je werk haasten, maar je haar zit voor geen meter. Het is weer zo ver, je hebt een ba…

Oranje WK outfitsOranje WK outfitsMet het Wereldkampioenschap voetbal (WK) of Europees kampioenschap voetbal (EK) in zicht maak je natuurlijk allerlei gez…
Festival outfits voor fashionista’sZodra de zomer nadert, zien we weer allerlei festivals voorbij komen. Lekkere muziek en gezellig samen zijn met vrienden…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Pexels, Pixabay
Isabella (73 artikelen)
Laatste update: 11-08-2015
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Mode
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.