Krullend haar opsteken

Er zijn vrouwen die het leuk vinden om een mooie outfit uit te zoeken voor een feestje. Ook wordt er door deze vrouwen nagedacht over het kapsel. Doordeweeks lopen de meeste vrouwen vaak rond met los haar of een simpele paardenstaart, dus is het leuk om een keer iets anders te doen met je haar. Je haar opsteken ziet er feestelijk uit. Het lijkt vaak moeilijk om je haar op te steken, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Ook jij kunt in een handomdraai (of na even oefenen) een mooi opgestoken kapsel maken.

Benodigdheden

 • Shampoo (volume)
 • Haarmousse
 • Krulactiverende crème
 • Haarspray
 • Föhn
 • Warm water rollers of een krultang
 • Schuifspelden (eenvoudige en met strasstenen)

Stappen haar opsteken

Het is handig eerst de stappen goed door te nemen. Daarnaast kun je hulp inschakelen van een vriendin als je je haar voor het eerst gaat opsteken, zodat je weet dat je kapsel er goed uit gaat zien.

Voorbereiding

Was je haar eerst met shampoo. Als je haar geen volume heeft, was je haar dan met wat volumeshampoo. Föhn je haar vervolgens handdoekdroog en kneed er wat mousse en krulactiverende crème in. Föhn je haar daarna helemaal droog. Als je geen krullen van nature hebt, wikkel je je strengen in de warm water rollers. Laat je de rollers kort in je haar zitten dan krijg je losse krullen. Als je de rollers helemaal laat afkoelen, krijg je erg veel krullen die lang in je haar blijven. Je kunt ook een krultang gebruiken als je geen warm water rollers hebt. Kies er dan voor om losse krullen te maken.

Haar opsteken

 • Wanneer je haar is gekruld, haal je dan vingers door je haar om de krullen wat losser te maken. Ook is het handig om haarklitten eruit te halen. Spray vervolgens wat haarlak op je krullen, zodat ze niet uitzakken.
 • Kam met je vingers de voorkant van je haar naar achteren en gebruik twee of drie schuifspelden om je haar naar achteren te houden. Laat de krullen over de schuifspelden vallen, zodat ze niet zichtbaar zijn.
 • Doe hetzelfde met het haar aan de zijkanten van je hoofd.
 • Blijf al het haar vastspelden en laat je krullen eroverheen vallen.
 • Speld wat schuifspelden met strasstenen in je haar, zodat het geheel er feestelijk uitziet en je opgestoken haar beter blijft zitten.
 • Spray tenslotte wat haarspray over je opgestoken kapsel.

Langer in model

Om te voorkomen dat je kapsel snel uitzakt, kun je de volgende tips toepassen. Als je fijn of glad haar hebt, kun je eerst een stukje haar sprayen waar je de schuifspeld gaat plaatsen. Zo blijft de speld beter op zijn plaats. Als je zwaar haar hebt, is het handig om twee schuifspelden te gebruiken op elke plaats. Maak een X met de schuifspelden zodat het haar beter blijft zitten. Verder is het handig om je haar niet teveel te kammen anders verdwijnen je krullen. Tot slot is het aan te raden genoeg haarlak te gebruiken.

Maak je kapsel af

Je kunt je kapsel afmaken door het geheel wat op te vrolijken met haaraccessoires. Je kunt kiezen voor een mooie diadeem als de schuifspelden niet genoeg zijn. Verder kun je je kapsel feestelijker maken door glitterhaarspray te gebruiken. Daarnaast is het bij een opgestoken kapsel extra mooi om opvallende oorbellen in te doen. Oorbellen vallen extra op, omdat je haar opgestoken is. Je kunt kiezen voor lange oorbellen of kleine oorknopjes voor een elegante look.

Lees verder

© 2008 - 2024 Isabella, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Wat doen met dik haar?Veel mensen dromen van een mooie bos dik haar. Helaas heeft dik haar ook aantal grote ongemakken. Niet alles is zo mooi…
Kapsels voor kort haarKapsels voor kort haarKort haar is makkelijk te behandelen en het is erg comfortabel. Daarnaast heb je niet snel een bad hairday als je kort h…
Op één lengtelijn knippenOp één lengtelijn knippenAls je het haar op één lengtelijn knipt, gradeer je het haar niet. Je knipt het haar in de natuurlijke valling op één li…
Snelle mooie kapselsSnelle mooie kapselsStel je hebt je verslapen. Je hebt net genoeg tijd om je aan te kleden, amper tijd voor een douche en je hebt een bad ha…

Je haar stylen, hoe doe je dat?Je haar stylen, hoe doe je dat?Haar stylen, ook wel geschreven als 'stijlen', zien we momenteel heel erg veel. Steil haar, extra stijl gemaakt met een…
Mix je beautyspullenMix je beautyspullenDe naam zegt het al: lipstick is voor je lippen en oogschaduw voor je ogen. Maar laten we dat juist even vergeten. Veel…
Isabella (73 artikelen)
Laatste update: 25-08-2015
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.