Blond haar bij een getinte of donkere huid

Het is leuk om je kapsel van tijd tot tijd te veranderen. Een knipbeurt is daar geschikt voor, maar soms willen vrouwen hun haar niet korter knippen. Dan kun je voor een andere haarkleur kiezen. Vrouwen met een getinte of donkere huid en een donkere haarkleur vinden het vaak moeilijk om te kiezen voor een veel lichtere haarkleur. Als je een verkeerde tint kiest, kan je gezicht er dof uitzien. Een lichte haarkleur past wel bij elke huidskleur. Het is alleen een kwestie van de juiste tint kiezen.

Bepaal je ondertoon

De getinte/donkere huid komt in verschillende kleuren. De huid heeft een kleur aan de oppervlakte en een ondertoon. Het is handig om te bepalen wat voor ondertoon je huid heeft. Afhankelijk van de ondertoon kun je kiezen voor een haarkleur die daarbij past. De ondertoon valt meestal uiteen in een koele en warme ondertoon. Vrouwen met een gouden of perzikkleurige gloed hebben een warme ondertoon. Een roze, rode of blauwe gloed hoort bij een koude ondertoon.

Bij een koele ondertoon past beige blond, zand blond en asblond.
Bij een warme ondertoon past goudblond, honingblond en caramel.

Getinte beroemdheden met blond haar

Je kunt ook kijken naar de huidskleur en ondertoon van beroemdheden en zo bepalen welke haarkleur goed bij je past. Bij beroemdheden is het alleen wel moeilijk om te achterhalen welke ondertoon ze echt hebben, omdat ze vaak veel make-up dragen en hiermee kun je de oorspronkelijke huidskleur niet goed zien. Deze getinte beroemdheden hebben hun haar blond geverfd of hebben weleens blond haar gehad:

Beyoncé

Beyonce spot je vaak met lichtblond haar. Zij gaat dan voor donkere wortels en veel lichtere highlights. Als je als donkerharige erg lichtblond haar wilt hebben, kun je het beste beginnen met wat blonde highlights en er steeds meer van laten zetten. Zo wordt het haar niet oranje of rood tijdens het proces. Denk dan aan drie of vier afspraken bij de kapper voor een gehele blonde coupe.

Nicki Minaj

Nicki staat bekend om haar opvallende kapsels. Zij draagt eigenlijk vaak pruiken, waardoor het lijkt dat zij haar haar vaak verft. Je kunt zelf natuurlijk ook een blonde pruik uitproberen en kijken welke blondtint je goed staat. Nicki kiest vaak voor platinablond met duidelijke donkere wortels. Dit is een aparte blondtint en je moet er maar van houden.

Ciara

Ciara heeft meestal zwart haar, maar heeft ook weleens voor goudblond gekozen. Ook zij heeft voor donkere wortels gekozen. Dit is afgewisseld met asblonde highlights om het geheel wat lichter te maken. Deze blondtint staat mooi bij haar goudbruine huidskleur.

Keri Hilson

Keri Hilson heeft verschillende kleuren blond gehad. Ze heeft een caramelblonde haarkleur gehad met donkere wortels. Ook heeft ze een honingblonde haarkleur gehad zonder donkere wortels. Beide haarkleuren stonden haar erg goed. Het is dus ook mogelijk om je wortels ook blond te verven.

Rihanna

Rihanna experimenteert veel met haar haar. Zo heeft ze naast zwart haar rood haar gehad, maar is ze ook gespot met blond. Ze heeft weleens een honingblonde haarkleur gehad met een pony. Dat was erg opvallend, maar veel fans waren juist gek op haar ombré blonde kapsel. Ombré betekent dat het haar vanaf de wortels geleidelijk naar een lichtere kleur toeloopt. Bij Rihanna zag je bruin bij de wortels en caramel bij de haarpunten. Wanneer je pikzwart haar hebt, kun je je kapper ook vragen om de wortels donkerbruin te verven, dit maakt de overgang naar blond natuurlijker.

Onderhouden van je haar

Voordat je je haar gaat verven, is het handig om jezelf de vraag te stellen of je je haar vaak wilt onderhouden. Wanneer je als donkerharige je haar blond verft, zal je vaak naar de kapper moeten om de uitgroei bij te werken. Daarnaast is het van belang dat je je haar goed verzorgt, omdat je haar beschadigt door het gebruik van haarverf. Verder is het natuurlijk altijd fijn om geverfd haar af en toe te behandelen met een masker, zodat je haar wordt gevoed. Hierdoor ziet je haar er glanzend uit en niet dof. Je geblondeerde haar verzorgen kost dus tijd, bedenk goed van te voren of je hier tijd voor kunt vrijmaken. Daarnaast kost het je ook geld, doordat je vaker naar de kapper moet en verzorgingsproducten moet aanschaffen.

Bij de kapper verven

Hoe donkerder je oorspronkelijke haarkleur, hoe meer behandelingen je nodig hebt om het haar lichter te krijgen. Meestal heb je als donkerharige ongeveer drie tot vier behandelingen nodig bij de kapper. Vaak wordt door kappers geadviseerd te beginnen met ombré haar of highlights en daarna telkens meer blond toe te voegen. Uiteraard is het wel mogelijk om in een keer je haar blond te verven, maar dan heb je het gevaar dat je haar oranje uitslaat en het beschadigt je haar nog meer.

Thuis verven

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om je haar thuis te blonderen, omdat je dan goedkoper uit bent. Het is mooier om kappersverf te gebruiken, dit kun je online bestellen of kopen bij kapper groothandels. Wanneer je verf gaat kopen bij de drogist kies je niet alleen voor de gewenste blonde haarverf, maar ook voor bleek (peroxide)/ontkleuring. Als je van donker haar naar licht haar wilt gaan, ontkom je er namelijk niet aan je haar eerst te bleken. Daarna verf je je haar in de gewenste haarkleur. Wanneer je voor de eerste keer je haar blond verft, is het handig dit samen met een vriendin te doen.

Lees verder

© 2015 - 2024 Isabella, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Servies: Blond AmsterdamServies: Blond AmsterdamBlond Amsterdam is een ontwerpbureau. Het is gevestigd in Amsterdam en is vooral bekend vanwege het serviesgoed. Op het…
Waar kan je Blond Amsterdam kopen?Waar kan je Blond Amsterdam kopen?Blond Amsterdam is een merk dat steeds populairder wordt. Het zeer uitgebreide assortiment herken je meteen aan de eigen…
Keizer Karel, een bier om van te genietenKeizer Karel, een bier om van te genietenEén van de mooiste speciaalbieren die gebrouwen wordt in brouwerij Haacht is zeker de Keizer Karel. Ondanks zijn wat min…

Beauty: Zelf haarmaskers makenBeauty: Zelf haarmaskers makenDe hoofdharen zijn voor veel mensen, en meer nog voor vrouwen dan mannen, bijna heilig. Waar de een er met het grootste…
Bruin worden zonder zonBruin worden zonder zonVeel mensen willen graag een mooie bruine huidskleur, vooral in de zomer. Niet iedereen wil echter onder de zonnebank of…
Bronnen en referenties
  • http://stylecaster.com/beauty-high/which-hair-color-for-my-skin-tone/
  • http://www.holtgirls.com/the-most-flattering-blonde-hair-colors-for-every-skin-tone/
  • http://beauty.about.com/od/haircolo1/fl/How-to-Tell-if-Youd-Make-a-Good-Blonde.htm
  • http://www.latina.com/hair/lighten-how-go-dark-hair-blonde
Isabella (73 artikelen)
Laatste update: 27-01-2017
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.