Persoonlijke stijltips: Styliste Socialmorphose via Facebook

Wie wil dat niet: gratis persoonlijke stijltips. De posts op je eigen Facebook-pagina worden als basis gebruikt voor het advies. Je krijgt een persoonlijk style report, een gephotoshopte foto met de aanbevolen nieuwe kleding, en links naar webshops waar je de kleding direct kunt kopen. Dat is niet mis! Een leuk initiatief van twee jonge ondernemende vrouwen: Maaike van de Wetering en Sophie Lever.

Inhoud:


Update juni 2015: Inmiddels is het project van Sophie en Maaike niet meer actief. De Facebook-pagina van Styliste Socialmorphose bestaat nog maar het team Sophie en Maaike post daar sinds maart 2013 geen nieuwe styling-adviezen meer.

Hoe werkt het

Je hebt een Facebook-account nodig, waar de nodige persoonlijke informatie op staat. Je voegt je als vriend toe aan de Facebook-pagina van Styliste Socialmorphose. Het creatieve team, bestaande uit Maaike van de Wetering en Sophie Lever bekijkt al je informatie op je Facebook-pagina. Als je wordt geselecteerd dan gaan ze aan de gang om een styling advies op maat voor je samen te stellen.

Style report

De dames posten jouw style report op hun Facebook. Daarin lees je hoe ze jou zien qua stijl. Wat voor type ben je? Ben je fashion-minded, of (nog) niet? Daarop volgt het advies. Wat heb jij volgens hen nodig om er zo leuk mogelijk uit te zien, in een outfit die bij jouw persoon past. Het style report is in een vlotte stijl geschreven, met extra tips en ideeën als toevoeging op het advies.

Foto met adviesoutfit en accessoires

Met een van je foto's van je Facebook-account kleden ze je al Photoshoppend opnieuw aan, met de door het team geadviseerde kleding. Samen met afbeeldingen van diverse accessoires zou de totale afbeelding niet misstaan in een tijdschrift.

Het advies wordt afgesloten met links naar diverse webshops, waar de geadviseerde kleding en accessoires te verkrijgen zijn.

Over Styliste Socialmorphose

Over het creatieve team is weinig bekend. LinkedIn toont hun beider profielen, maar over hun achtergrond komen we niet veel meer te weten dan dat de 2 jonge dames zin hebben in uitdagingen, zoals ze schreven op hun site: "Het moment dat je een groot idee hebt gekregen. Je voelt de warmte door je lichaam, het laat je blozen. Je hebt vlinders in je buik en voelt je alsof je verliefd bent. ... Dit is waarom we doen wat we doen. We vergen veel van onszelf, want we denken dat succes geen kwestie is van geluk, maar iets wat je afdwingt door wil en doorzettingsvermogen".

Op 28 november 2011 zag hun pagina het 'levenslicht' en gaven zij hun eerste styling-advies. Inmiddels hebben ze sindsdien een aantal adviezen per week gegeven. In de Pers van 15 maart 2012 schreef Sjoerd Blankevoort een artikel, waarvoor ze hem op hun Facebook-pagina bedankten, met de toevoeging "... misschien nemen we jou binnenkort wel 'te grazen' ;-)!"

Linda Mode special

Ter ere van de Linda Mode special van augustus 2012 selecteerde SocialMorphose tien vrouwen die een persoonlijk style report kregen. In een periode van tien weken lang verscheen hun advies op de online nieuwsblog van de Linda Mode special.

We zijn benieuwd naar het succes van Sophie en Maaike met Styliste Socialmorphose en hun toekomstige ideeën!
© 2012 - 2024 Drie, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Dress for successDress for successDress for success: hoe ga je netjes gekleed naar een sollicitatiegesprek, wanneer je niet de middelen hebt om nieuwe kle…
Outfittery: stijlvol gekleed dankzij gratis modeadviesOutfittery: stijlvol gekleed dankzij gratis modeadviesShoppen, je moet er van houden. En als je er van houdt, dan is het nog de vraag of je er wel tijd voor hebt. Outfittery…
DisneyBounding: Een kledingstijl voor Disney-liefhebbersDisneyBounding: Een kledingstijl voor Disney-liefhebbersDisney is een merk dat bekend is over de hele wereld. The Walt Disney Company is de grootste tekenfilmdistributeur en he…
Maak een statement met accessoiresIedereen weet dat grote, opvallende en gekleurde sieraden en accessoires je outfit op kunnen leuken, maar moeilijk zijn…

Louboutin en zijn stiletto'sLouboutin en zijn stiletto'sBen je op zoek naar stiletto's? Dan moet je zeker eens een kijkje nemen bij de collectie van de Franse schoenenontwerper…
Bronnen en referenties
  • De Pers 15 maart 2012
  • https://www.facebook.com/stylistesocialmorphose
  • http://www.creativepartnerds.com/social-morphose
Drie (120 artikelen)
Laatste update: 01-03-2016
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Mode
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.