DisneyBounding: Een kledingstijl voor Disney-liefhebbers

DisneyBounding: Een kledingstijl voor Disney-liefhebbers Disney is een merk dat bekend is over de hele wereld. The Walt Disney Company is de grootste tekenfilmdistributeur en heeft ervoor gezorgd dat de meeste kinderen opgroeien met de getekende karakters. Dat Disney veel fans heeft, mag duidelijk wezen. Dit kun je uiten door knuffels, films of kunst van je favoriete Disney-karakters te kopen, maar het kan ook anders. Rond 2011 ontstond de kledingtrend DisneyBounding waarbij je je kleding baseert op een Disney-karakter.

Wat is DisneyBounding?

DisneyBounding is het baseren van je dagelijkse kleding op een Disney-karakter door middel van het dragen van dezelfde kleur of stijl als het karakter. Nu denk je misschien dat het kleden als een karakter allang bestaat onder de naam cosplay. In tegenstelling tot cosplay is je doel bij DisneyBounding niet om het evenbeeld van een karakter te zijn, maar om mode en jouw liefde voor Disney te combineren. Je zult als DisneyBounder dus geen kleding dragen die je niet in je eigen kledingkast zou kunnen vinden. Wanneer je 'DisneyBoundt', draag je dus een dagelijkse outfit geïnspireerd door een Disney-karakter.

Hoe is DisneyBounding ontstaan?

DisneyBounding is ontstaan door de blog DisneyBound van een groot Disney-fan, Lesie Kay. Zij startte in 2011 met het posten van foto’s op haar blog van haar kleding gebaseerd op karakters wanneer ze naar een Disney-park ging. Deze foto’s en blogposts werden zo populair dat de term DisneyBounding steeds bekender werd. Er zijn nu steeds meer Disney-fans die DisneyBounden in de Disney-parken, maar ook in het dagelijks leven voor een karakter gebaseerde outfit gaan.

Hoe stel je een DisneyBound-outfit samen?

Wanneer je het plan hebt om een DisneyBound-outfit samen te stellen zijn er twee manieren om te starten. Je kunt je favoriete karakter kiezen en daarop je kleding baseren, of je gaat winkelen en kiest een kledingstuk uit dat bij een karakter past. Bij beide opties kun je het best als eerst letten op kleur.

Kleur

De herkenbaarheid van je DisneyBound hangt vaak af van de kleuren die je draagt. Wanneer je dus Sneeuwwitje als inspiratie hebt gekozen kun je op zoek gaan naar blauwe en gele kleding en wanneer je Peter Pan je voorbeeld is, kun je groene kledingstukken kiezen. Let ook op de plaatsing van de kleuren. Ariel heeft bijvoorbeeld een groene vin (benen) en paarse schelpen (top). Je zou dus een groene broek met een paarse top kunnen dragen.

Accessoires

Je kunt je DisneyBound verduidelijken door accessoires te dragen die bij je karakter passen. Dit kan heel abstract (gouden accessoires wanneer Yasmine je inspiratie is) of heel duidelijk (een accessoire met een roos bij je Belle-DisneyBound). Let ook op schoeisel, sjaals, hoeden of mutsen (een rode muts kan bijvoorbeeld het haar van Ariel voorstellen). Je kan ook het zekere voor het onzekere nemen en gewoonweg een ketting, armband of speldje dragen met jouw karakter er op afgebeeld.

Stijl

Je eigen stijl aanhouden bij de samenstelling van je DisneyBound is belangrijk. Succesvolle DisneyBounds zijn die waarbij het Disney -karakter en de Disney-stijl samengaan. Je kunt dus gemakkelijk kledingstukken uit jouw kledingkast kiezen als basis. Je kunt ook kiezen voor een DisneyBound in een specifieke stijl of tijd. Je kunt jouw Rapunzel ook rock- of jaren 90-geïnspireerd maken.

Een outfit gebaseerd op kleur en stijl aangevuld met accessoires zal dus goed uitpakken. Je kunt ook samen met iemand anders DisneyBounden en je als karakters uit dezelfde film kleden (bijvoorbeeld Peter en Wendy of Elsa en Anna). DisneyBounding wordt ook vaak gedaan gebaseerd op een karakter van het andere geslacht. Je kunt je als vrouw dus kleden als Gaston en als man kun je ook Alice zijn.

Tips voor DisneyBounding

DisneyBounding is dus vooral jouw eigen creativiteit gebruiken om een prachtige Disney-gerelateerde outfit te bedenken. Alles kan en mag.
  • DisneyBounding hoeft geen dure aangelegenheid te zijn. Je kunt kleding kopen bij goedkope winkels zoals Primark en H&M of winkelen bij een tweedehandswinkel.
  • Inspiratie is volop te vinden op internet. Als je zoekt op ‘DisneyBounding’ kun je veel voorbeelden vinden.
  • Start met een gemakkelijk karakter wanneer je voor het eerst DisneyBoundt. Met een rode broek of rok en zwarte top ben je al snel Minnie of Mickey Mouse en met een spijkerbroek, witte top en rode riem kun je je Prins Erik-outfit al compleet hebben. Over het algemeen zijn de dierenkarakters het lastigst te creëren.
  • DisneyBounding is iets wat een leuke hobby kan zijn, dus neem het niet te serieus! Kies kleding waar jij je prettig in voelt en geniet van je DisneyBound-outfit.
© 2017 - 2024 Juulx1, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Tips voor een goede kledingstylingWe willen er allemaal graag goed uitzien. Maar als je goed gekleed wil gaan, is styling het moeilijkste onderdeel. Het d…
Fashion trends: tips om je look te updaten!De zomer is nu echt voorbij en de herfst maakt zijn intrede! Wat trek je aan deze herfst en winter 2014? Nu de nieuwe he…
Geschiedenis van modeMode is een Frans woord en het betekent manier of wijze. In het Engels wordt ook wel het woordje fashion gebruikt. Mode…
Gothic: KledingEr is niets indrukwekkender dan de kledij van de gothic. Of e het wilt toegeven of niet, het is altijd indrukwekkend om…

Franse baby- en kinderkledingmaten omrekenenFranse baby- en kinderkledingmaten omrekenenFranse babykledingmaten zijn gebaseerd op de leeftijd van de baby in maanden. Ook Franse kinderkledingmaten zijn gebasee…
Amerikaanse (US) dameskledingmaten omrekenenAmerikaanse (US) dameskledingmaten omrekenenIn Amerika worden er verschillende maatvoeringen gehanteerd voor dameskleding. De ene fabrikant kiest voor een numerieke…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Dassel, Pixabay
  • http://www.disneygeekery.com/2013/10/03/interview-disneybound-explained-leslie-kay/
  • https://somethingnewdaily.com/2013/02/13/disneybound-interview-w-leslie-kay-the-girl-behind-the-idea/
  • YouTube-video, 'How to DisneyBound', 'ImSarahSnitch', https://www.youtube.com/watch?v=drS3FR8ckoA
Juulx1 (4 artikelen)
Gepubliceerd: 20-01-2017
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Mode
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.