Een stress vrij lichaam met Body Stress Release

Body Stress Release (BSR) is een gezondheidstechniek waarbij het lichaam wordt gestimuleerd het te veel aan opgebouwde spierspanning los te laten (release) Het is een vrij nieuwe behandelwijze die ontwikkeld is in Zuid-Afrika

Body Stress Relase

Een vrij nieuwe behandelwijze uit Zuid-Afrika, waarbij het lichaam wordt gestimuleerd het te veel aan opgebouwde spierspanning (body stress) los te laten (release). De behandeling is voor groot en klein, maar vooral voor mensen die te horen hebben gekregen dat ze zijn uit behandeld of waar tegen is gezegd dat de klacht psychisch is, terwijl zij zelf het gevoel hebben dat, dat niet zo is.

Klachten die behandeld kunnen worden zijn bijvoorbeeld: nek-, schouder- en rugpijn, pijn in de heupen of knieën, krampen in benen of voeten, hoofdpijn, migraine, duizeligheid, bij pijnlijke,tintelende of gevoelloze armen, handen, elebogen, polsen, whiplash, allergische reacties, huilbaby’s. groeipijnen bij kleine kinderen, snurken, maag&darmstoornissen, zoals: brandend maagzuur. spastische darm, constipatie of diarree.

De techniek van BSR is simpel, zacht, snel en doeltreffend. Het lichaam geeft de benodigde informatie zelf door. Er wordt naar de voeten (fungeren als spiegel) gekeken waar de spierspanning zich bevind en daar wordt dan d.m.v. druk de spier "gevraagd" de spanning los te laten (releases).

De oorzaken van stress kunnen ontstaan door bijv.een verkeerde houding, een val of ongeluk,dit is fysieke stress. Emotionele stress kan onstaan door werkdruk, relatieproblemen of andere psychische/emotionele spanningen en dan is er nog chemische stress die kan onstaan door verkeerde voeding (denk aan allergie) door aanraking met chemische stoffen.

Elk lichaam wapent zich tegen stress, wanneer we ons lichaam gewoon het werk laten doen, vormt stress dan ook geen probleem. Als we nog meer belasting voorkomen en we het natuurlijke genezingsproces laten plaats vinden waar dat nodig is (zoals bijvoorbeeld na een val of ongeluk) dan verdwijnt deze spierspanning (die opgelopen is tijdens het ongeluk of de val) vanzelf en keert het lichaam terug naar 100% gezondheid. Het mag duidelijk zijn dat, als de belasting in het lichaam niet afneemt,de spierspanning geleidelijk aan, laagje voor laagje opbouwt en door het lichaam wordt ingesloten en vastgehouden(body stress). Om van de klachten af te komen moeten er van buitenaf (dmv releases) naar binnen toe laagjes spierspanning "afgepeld" worden, voordat de diepere laag (de oorspronkelijke klacht) bereikt kan worden.

Verstoring van het zenuwstelsel kan elke lichaamsfunctie negatief beïnvloeden. Zo kunnen zenuwen naar de benen en armen worden geïrriteerd, evenals zenuwen die richting de organen als de darmen en maag lopen. Doordat spierspanning langs de wervelkolom kan zorgen voor een minder effectief werkend zenuwstellsel, kunnen er in het hele lichaam allerlei klachten ontstaan. Dus wanneer de spierspanning bij de wervelkolom verdwijnt, zullen ook de klachten elders in het lichaam verdwijnen.

De behandeling vindt plaats met uw kleding en schoenen aan. Er is een speciale behandeltafel waar u niet op hoeft te klimmen, maar waar de behandelaar u rechtopstaand, zachtjes mee in horizontale positie kan brengen. Het is "verplicht" om de behandeling na de start, op de daarna volgende 4de en de 11de dag te herhalen. De behandelaar (practitioner)kan op deze manier kijken hoe snel uw lichaam reageert op de releases. Vervolg behandelingen zijn voor een ieder verschillend. Is de klacht (body stress) zeer recent ontstaan dan zullen erover het algemeen minder behandelingen nodig zijn dan wanneer u al jaren klacht(en)heeft. Het is wel zinvol om daarna jaarlijks enkele "onderhoudsbehandelingen" te ondergaan, zodat er geen nieuwe stress (spierspanning) wordt opgehouwd.
© 2009 - 2024 Anhi, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Rugpijn en duivelsklauwPijn in de onderrug komt heel veel voor, gemeten over een maand heeft 35% van de volwassenen lage rugpijn, ongeveer 80%…
Massage op je werk - Tegen spierspanning, werkstress en RSIHet met regelmaat ondergaan van een vitaliserende en ontspannende stoelmassage verbetert de concentratie, vermindert spi…
Hoe voorkom je stress die uitmondt in een burn-out?Hoe voorkom je stress die uitmondt in een burn-out?Door gezonde stress presteert u beter. Zodra de stress verdwijnt, daalt de spanningen kunnen lichaam en geest zich herst…
De rol van stress bij een conversiestoornisDe rol van stress bij een conversiestoornisPlotseling niet meer goed kunnen zien of je arm niet meer op kunnen tillen; een conversiestoornis kan zich op veel versc…

Slechte adem – een natuurlijk mondwater van tijmSlechte adem – een natuurlijk mondwater van tijmSlechte adem is de nachtmerrie van veel mensen. Maar als je je slechte adem wilt bestrijden met een natuurlijk middel wo…
Arnica of ValkruidArnica of ValkruidArnica montana L. is nu één van onze bekendste geneeskruiden. In de klassieke oudheid echter was Valkruid, die tot de fa…
Reactie

Vedewi (infoteur), 19-07-2010 #1
Zelf ook al ruim een half jaar onder behandeling van een Body Stress Release therapeut en kan zoveel meer dan voor die tijd. Ik had ME/CVS en dat is nu met 60% verbeterd wat voor mij betekent dat ik weer kwaliteit van leven heb. Ook de migraineaanvallen zijn in hevigheid en aantal verminderd waarbij het zelfs al 2 mnd. weg is geweest.

Omdat ik enorm blij ben met deze vorm van therapie, zonder dat het spiritueel of alternatief is, heb ik een hyves opgericht i.s.m. mijn practitioner waar mensen met elkaar hun ervaringen kunnen delen en vragen kunnen stellen.
De BSR-hyves kan je vinden op www.bodystressreleasebsr.hyves.nl Reactie infoteur, 20-07-2010
BSR
Bedankt voor je reactie, ik ga zeker op hyves kijken. Ik ben inderdaad ook blij dat er een therapie is die echt helpt. Gelukkig heb ik niet zulke ernstige klachten (lage rugpijn) dan jij hebt. Zodoende ben ik dan ook "in onderhoud" op dit moment.

Anhi (47 artikelen)
Gepubliceerd: 15-04-2009
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Natuurgeneeswijze
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.