Beroepen waarin je snel iemand versiert

Beroepen waarin je snel iemand versiert In bepaalde beroepen is het veel gemakkelijker dan elders om iemand te versieren. Natuurlijk kun je overal mensen versieren, maar wie de hele dag wetenschappelijk onderzoek doet, zal wat minder geneigd zijn om die collega naast hem eens uit te vragen. Omstandigheden die wat frivoler zijn en waarbij bijvoorbeeld vaker drank vloeit, is een idealere omstandigheid voor het versieren van een man of vrouw.

Horecamensen: de barkeeper en hotelpersoneel

Iedereen weet wel dat het er in de horeca vaak niet zo moeilijk aan toe gaat. Die leuke barkeeper achter bar vraagt aan het einde van de avond vaak een meisje (of jongen) of zij of hij daarna ook zin heeft om nog wat af te spreken. Dat de slagingskans daarop groot is, is ook een feit. Mensen die voor die bar staan hebben vaak wat gedronken en hebben dus veel minder remmingen. Bovendien komen er alleen mensen in een kroeg of bar die even los willen gaan en willen feesten. Daar komt bij dat iemand die achter een bar staat blijkbaar een soort macht heeft. Ook als dat personeel er niet eens zo heel leuk uitziet. Maar even die hand op de hand, even een knipoogje en een gratis drankje doen vaak wonderen. Bovendien luistert horecapersoneel vaak goed (of doet alsof het goed luistert) en kunnen horecamannen vaak heel goed praten. Dat trekt veel mensen toch aan.

Reisleiders

Voor reisleiders geldt eigenlijk hetzelfde. Ze worden op een soort voetstuk geplaatst en hebben ook weer macht. Bovendien wordt er op een reisje geregeld even wat gedronken met de groep, weten ze precies op welke kamer wie slaapt (en is een telefoontje dus zo gepleegd) en weten ze de weg in een land. Even met iemand naar een ander hotel gaan is niet vreemd voor ze, de contacten op dat gebied hebben ze zeker.

Vakmannen als ruitzetters, bouwvakkers en anderen

Tegenwoordig zijn mannen die met hun handen kunnen werken ook erg in trek. Het kopje koffie glazenwasser komt natuurlijk niet uit de lucht vallen. Mannen in stoere beroepen zijn als een magneet op bepaalde vrouwen. Omdat dit mannelijkheid uitstraalt en omdat de heren in kwestie er vaak goed uitzien. Daardoor doen loodgieters, elektriciens, timmerlieden, bouwvakkers en klusjesmannen het erg goed in dat opzicht. Overigens willen vrouwen met hen ook wel vaak meer dan alleen maar een one-night stand of een flirt. Dit soort mannen is ook trouwmateriaal.

Sportleraren

Nee niet de sportleraren op scholen, maar wel op sportscholen. Zij weten welk vlees ze in de kuip hebben en hebben heel snel toegang tot hun “cursisten”.

Verplegend personeel

Hoewel verplegers en verpleegsters er in hun pakjes vaak niet op het mooiste uitzien, leidt het intermenselijke contact dat zij met patiënten en familie van patiënten hebben vaak tot gevoelens. Niet noodzakelijkerwijze van de verpleegkundige zelf, maar vaak wel van de patiënten of de familie daar van. Dat geldt overigens ook voor ambulancepersoneel dat mensen vaak in de meest moeilijke situaties ondersteunt.

Artiesten

Voor artiesten staan altijd mensen in de rij om zich aan te bieden. Voor een avondje of voor langer. En het hoeft dan niet te gaan om topartiesten die in de hele wereld of in Nederland bekend zijn. Ook provinciale bands of lokale talenten scoren vaak hoog. Blijkbaar heeft het optreden op een podium toch ook weer een grote aantrekkingskracht voor zowel mannen als vrouwen. De sfeer zal daarin ook wel bepalend zijn, want ook in dat soort omstandigheden wordt er vaak gedronken en heerst er een feestsfeer.

Leuk voor een flirt of one-night stand maar niet meer dan dat

Wie op zoek is naar een echte relatie, heeft waarschijnlijk niet zoveel aan dames en heren uit de bovengenoemde groepen. Wie wordt uitgevraagd door een barkeeper moet er in de meeste gevallen (maar uitzonderingen bevestigen natuurlijk de regel) van uitgaan dat dit niet bedoeld is als een serieus begin van een relatie. Voor wie houdt van verzetjes en een spannend leven en zich niet zo nodig wil binden, kan met een persoon uit bovengenoemde groepen heel veel plezier beleven.
© 2011 - 2024 Singalees, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Best betaalde beroepenBest betaalde beroepenEr is nog steeds een verschil in salarissen tussen mannen en vrouwen. In dit artikel treft u de best betaalde beroepen a…
Werkstress: de meest stressvolste beroepenWerkstress: de meest stressvolste beroepenWat zijn de meest stressvolle beroepen en banen? Welke beroepsgroepen lopen de grootste kans op ernstige stress? Drie ve…
Gemiddeld inkomen van starters HBO of WOGemiddeld inkomen van starters HBO of WOStarters met een afgeronde opleiding op HBO of WO niveau moeten in eerste instantie genoegen nemen met een relatief laag…
Het BIG registerHet BIG registerDe Wet op de Beroepen in de individuele gezondheidszorg beschermt patiënten tegen ondeskundig handelen.

Trouwen als lesbisch stel in NederlandTrouwen als lesbisch stel in NederlandSinds 1 april 2001 kunnen twee vrouwen of twee mannen legaal voor de wet trouwen in Nederland. Hiermee is Nederland het…
Kenmerken van een sterke en goede relatieKenmerken van een sterke en goede relatieWat zijn de kenmerken van een goede relatie? Hoe herken je een goede relatie? Wanneer is een relatie sterk en niet kapot…
Singalees (1.216 artikelen)
Laatste update: 30-11-2014
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Relatie en huwelijk
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.