Wat geef ik op Valentijnsdag?

Op 14 februari is het Valentijnsdag. Een dag waarop het de bedoeling is degene die je lief hebt dat te laten weten door middel van een cadeautjes, bloemen of kaarten. Dit kan op vele manieren gevierd worden, maar wat zijn nou echt leuke dingen om te geven aan je vriend of vriendin ?

Klassiekers

Er zijn altijd de bekende dingen die gegeven kunnen worden op Valentijnsdag. Denk aan een roos, een bos bloemen of gewoon een lief geschreven kaartje. Uiteindelijk gaat het om het gebaar en vaak weet degene dat je allang van hem of haar houd. Toch werken deze dingen vaak, ondanks dat ze al zo bekend zijn, uitstekend. Het is net dat beetje extra wat je doet voor je geliefde op 14 februari.

Uitstapjes

Iets wat al minder vaak gedaan wordt, en als het gedaan wordt vaak door mensen die al langer bij elkaar zijn, is een uitstapje ergens heen. Zo lijkt het niet romantisch om naar een dierentuin te gaan samen, maar je kunt het natuurlijk wel romantisch samen maken. Enkele andere uitstapjes zijn:
  • Bioscoop
  • Strand
  • Musical
  • Dagje winkelen
  • Pretpark

Zo zijn er nog veel meer uitstapjes te verzinnen, laat je fantasie op hol gaan en je kunt bijna overal heengaan. Uiteraard is er om bijvoorbeeld naar het strand te gaan wel goed weer nodig. Dus afhankelijk van de dag kun je natuurlijk iets uitzoeken. Wat vaak ook werkt is een van deze uitstapjes te combineren met een etentje. Het hoeft voor de meeste mensen echt geen 5 sterren restaurant te zijn, wanneer je gewoon een knus en gezellig restaurant hebt heb jij met je vriend of vriendin al de tijd van je leven.

Iets originelers

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om iets originelers te zoeken. Dit komt echter ook vaak samen met de wat duurdere prijsklasse. Uitzondering is natuurlijk om gewoon een lekkere strand of boswandeling te maken met je geliefde. Wat een leuk cadeau is, is samen een hotel boeken. Overdag kun je doen wat je wil, om vervolgens ís avonds lekker samen te eten en te overnachten in een hotel. Als je nog een stap verder wil gaan kun je ook gaan voor een weekendje weg. Dit kan natuurlijk naar bijvoorbeeld Centerparks in Nederland zijn, maar ook een weekendje Londen of Parijs.

Toch goedkoop houden?

Er zijn natuurlijk ook goedkopere opties dan een weekendje Parijs. Zo kun je het natuurlijk heel persoonlijk maken. Tegenwoordig zijn er veel webwinkels waarop je bekers maar ook bijvoorbeeld beertjes kunt kopen waar de naam van je geliefde is geprint. Ook zijn er sites waar je fotoís kunt uploaden die op een T-shirt van een beertje worden geprint. Veel persoonlijker kun je het niet maken.

Heb je het toch niet zo op webwinkels? Stap is een juwelier binnen. Een ander zeer leuk en origineel cadeau is een kettinkje of armbandje kopen voor je vriend of vriendin. Ook hier kun je vaak iets in graveren zoals een naam of datum. Zorg wel dat je op tijd bent, omdat sommige juweliers hier wel een week over kunnen doen. Ook nog een optie is om gezellig te gaan bowlen met zijn tweeën of eventueel met vrienden bijvoorbeeld. Er zijn verder genoeg leuke dingen te bedenken wanneer je je fantasie erop los laat. In dit artikel staan slechts enkele voorbeelden.
© 2012 - 2024 Scg94, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Leuke ideeën voor ValentijnsdagValentijnsdag is elk jaar op 14 februari. Op deze dag kan je je geliefde wat extra aandacht of een cadeau geven. Natuurl…
Valentijnsideeën voor hemValentijnsideeën voor hemValentijnsdag, de een vindt het helemaal geweldig terwijl een ander het een commerciële bedoeling vindt. Toch blijkt dat…
Kenmerken en verschillen in de liefdeHet gevoel van liefde en verliefdheid heeft iedereen wel eens ervaren. Voor veel mensen is het echter een raadsel waar l…

Financiële problemen slecht voor je relatieFinanciële problemen slecht voor je relatieEen groot deel van onze huishoudens hebben te maken met financiële problemen en/of schulden. Dat ligt niet alleen aan de…
Het gedrag van mannen en vrouwenHet gedrag van mannen en vrouwenEr ontstaan vaak misverstanden in de omgang tussen mannen en vrouwen. Niet voor niets is er al veel over dit onderwerp g…
Scg94 (27 artikelen)
Gepubliceerd: 19-06-2012
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Relatie en huwelijk
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.