Zuiverende edelstenen

Zuiverende edelstenen Misschien klinkt het voor sommige mensen vreemd, maar er zijn “zuiverende stenen”. Wie de sauna zo nu en dan bezoekt, kent de zoutstenengrotten wel en ook dat zijn zuiverende stenen. Maar we zijn ons er lang niet altijd bewust van. Er zijn verschillende zuiverende stenen, is het iets waar je in moet geloven? Hoe werkt het en hoe ga je er mee om?

Edelstenen

Al die prachtige edelstenen, waarvan een aantal een zuiverende werking heeft, hebben ieder zo hun eigen werking voor de psyche, het lichaam en de gemoedstoestand. Je kunt er in geloven of niet. Het handige bij deze stenen is dat het niet uitmaakt of je er in geloofd. Wel is het zo dat je er goed mee om moet gaat.

Stenen die in iemands nabij liggen of gedragen worden, nemen onderdelen van die persoon als het ware over. Daarom wordt er altijd aangegeven dat je iedere steen eerst moet reinigen. Immers, als iemand die ziek is een bepaalde steen gedragen heeft, kan de steen dit “opgenomen” hebben en dan is het niet handig deze steen zo aan iemand anders te geven. Deze steen moet eerst gereinigd worden.

Reinigen

Er zijn verschillende manieren om een steen te reinigen:
  • Een steen kan langere tijd onder stromend water gehouden worden. Zeker 20 minuten, maar dan is een stromende kraan een dure aangelegenheid. Als je een watervalletje in de buurt hebt, is dat beter.
  • Een andere, veel gebruikte, methode is een nacht in de volle aarde leggen. De meeste deskundigen zeggen dat je dit het beste kunt doen bij volle maan.
  • Salie, sandelhout of wierook branden en de steen door de rook te halen, heeft ook een reinigende werking.
  • Als de steen in een bakje met een hematiet te leggen, zeker zo’n 24 uur, dan wordt de steen ook gereinigd.

Laat de stenen gewoon opdrogen aan de lucht en “poets” niets droog.

Opladen

Opladen van de steen doe je bij zon- of maanlicht, zeker één dag of één nacht, of leg de steen in een bakje met bergkristal. Dit moet je dan ongeveer 24 uur laten liggen.

Zuiverende stenen

Er zijn meerdere zuiverende stenen (naast andere kwaliteiten). Enkele meer voorkomende stenen.

Zoutsteen

De zoutsteen is mogelijk wel een van de bekendste. Het is geen dure steen, want kan grootschalig worden gedolven. De steen wordt op allerlei manieren verwerkt en kan zelfs zo groot worden ingekocht dat het een bijzet tafeltje of zuil is (voor een acceptabele prijs). De steen heeft een geel oranje gloed en wordt ook in lampjes verwerkt. De warme gloed van steen schijnt er dan prachtig doorheen.

Bergkristal

Bergkristal is ook een zuiverende steen en komt in allerlei gedaantes terug. De steen kan ruw als zuiverende steen gebruikt worden (in allerlei formaten), maar deze steen zien we ook veelvuldig terug in sieraden en als snuisterij. Het is mooie heldere steen die ook nogal eens gezien wordt als onderdeel van de drie-eenheid: bergkristal, rozekwarts en amethist.

Maansteen

Helaas heeft de maansteen niet voor iedereen een even aantrekkelijke kleur. De steen kan nogal eens “wazig beige” zijn, maar er zijn ook mooie heldere exemplaren met een parelmoerglans. Bij vrouwen heeft de steen een opvallende werking. Kan namelijk ook helpen tijdens bevalling, bij overgangsklachten en bij onvruchtbaarheid. Als je de steen ziet is het soms in een sieraad, maar vaker ook als ongepolijste steen.

Turkoois

Deze mooie blauw groene steen met prachtige inspirerende patronen in een goudachtige “tekening” kennen veel mensen van de sieraden (zowel met goud als zilver verwerkt) of een steen als siersteen. Echter, deze steen heeft ook een zuiverend karakter. Bovendien is de turkoois beschermend en vitaliseert. Zowel gepolijst als ruw een populaire steen, waarschijnlijk ook voor de prachtige kleur.

Tot slot

Hoewel er deskundige zijn die aangeven dat in feite alle edelstenen zuiverend zijn, wordt dit toch nogal eens tegengesproken. Genoemde stenen staan echter bekend om het zuiverend karakter wat ze ondermeer in zich hebben. Geloven of … als je er goed mee omgaat, kan proberen geen kwaad.
© 2014 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Stenen, sterrenbeelden en kleurentherapieEdelstenen kunnen worden gebruikt om mee te helen, maar kunnen ook persoonlijk zijn toebedeeld door het karakter van die…
Ontvankelijk zijn voor nieuwe kansen en mogelijkhedenOntvankelijk zijn voor nieuwe kansen en mogelijkhedenOnbevangen en ontvankelijk zijn voor nieuwe kansen en mogelijkheden in het leven. Sluit eerst het verleden af en open je…

Lucide dromen: bepaal zelf waarover je droomtLucide dromen: bepaal zelf waarover je droomtIeder mens droomt tijdens de slaap. Niet iedereen kan zich zijn dromen herinneren en er zijn zelfs mensen die beweren da…
Bronnen en referenties
  • www.niiraja.nl
Annastaal (2.955 artikelen)
Laatste update: 21-09-2016
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Spiritueel
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.