Wat is een ‘lichtwerker’ en wat is het doel?

Wat is een ‘lichtwerker’ en wat is het doel? ‘Lichtwerker’ is een term die in de spirituele wereld gebruikt wordt en een bepaald type mens aan kan duiden. Het aantal lichtwerkers neemt vanaf de eeuwwisseling toe en dat heeft volgens velen te maken met de toestand in de wereld. Er is meer ruimte voor, bovendien ervaren veel lichtwerkers het als noodzakelijk in verband met hoe het er aan toe gaat in de wereld. Wat zijn lichtwerkers eigenlijk voor mensen en welk doel kan de lichtwerker dienen?

De lichtwerker in de spirituele wereld

Om te beginnen dient gezegd te worden dat de lichtwerker een term in de spirituele wereld is en als het spirituele ver bij van je vandaan staat, voegt de uitleg over de lichtwerker mogelijk weinig toe. Degene die, op wat voor manier dan ook, geloof/vertrouwen heeft dat er meer tussen hemel en aarde is dan wat zichtbaar is, kan de lichtwerker in zijn/haar rol mogelijk wel plaatsen en de toegevoegde waarde van dit type mens inzien.

Wat zijn lichtwerkers?

De lichtwerker geeft zich vóór de geboorte al als het ware op om de mensen van angsten - en wat voor effect die op de wereld hebben - af te helpen. Het betreft “een oude ziel” en die moet op aarde met name in contact met zichzelf komen. Hij/zij moet trauma’s verwerken en het leerproces om niet vanuit het denken/de geest maar vanuit het hart te functioneren, moet een nadrukkelijke rol spelen. De levenscyclus als zodanig invulling geven kan voor hem/haar een begin zijn én een voorbeeld voor anderen. De betekenis van het woord ‘lichtwerker’ is meer in letterlijke zin. Je brengt ‘verlichting’ vanuit jezelf waarmee je andere mensen kunt raken.

Dwaling

Hoewel het dus van binnenuit werkt, is menig lichtwerker er tijdens het leven niet eens bewust mee bezig. Het aardse, waar met name het materiële een rol speelt, kan bijvoorbeeld parten spelen. Dit kan de lichtwerker onbewust in een mineurstemming brengen en men raakt als het ware het echte doel voor ogen kwijt. Men gaat mogelijk zelfs dwalen door het leven. Verslaving ligt in de praktijk nogal eens op de loer.

Bron: Capecodprof, PixabayBron: Capecodprof, Pixabay

Herken jij jezelf in de lichtwerker?

Als mogelijke lichtwerker moet je een flink aantal herkenningspunten zien in onderstaande lijst, te weten:
 • Geloof hebben om situaties met spirituele methoden te helen.
 • Je aangetrokken voelen tot het proces om anderen te helpen vanuit zuivere motieven (niet om de aandacht van jezelf af te leiden).
 • Het eigen leven helen als eerste stap en daarna ‘de rest’. Enige vorm van haast c.q. een sterke drang voelen.
 • Zonder deze kennis toch al ‘actief’ zijn in het proces (terugkijkend).
 • Al het leven op aarde c.q. in de natuur én de mensen willen redden of minimaal willen waarschuwen.
 • Mystieke ervaringen hebben zonder daar bewust mee bezig te zijn. Zie het als een zeer sterke vorm van intuïtie.
 • Nogal wat levenservaring hebben die je mogelijk - als vanzelfsprekend - op een ander pad lijkt te brengen.
 • Je hebt een sterke neiging tot het ‘uitroepen’ van hetgeen je graag wilt delen. Dit kan in de rol van coach, schrijver of bijvoorbeeld als healer.

"Houd je niet vast aan boosheid of angst, dit steelt je energie en houd je weg van liefde" Lichtwerkers

Wat kan je met het gegeven een lichtwerker te zijn?

Levensdoel

Voor veel lichtwerkers geldt dat ze moeite hebben met het bepalen van het levensdoel. Zoekende en zaken uitproberend, kan het een gevoel van leegte geven. Dit gevoel kan aanhouden zolang je die leegte niet ingevuld krijgt. De herkenning kan een eerste stap zijn. Een stap die impliceert dat er meer is dan de materiële zaken zoals we deze in onze maatschappij kennen. Bovendien een stap die je laat (h)erkennen dat je meer weet dan je eigenlijk kunt weten. Of dat nu een ingeving is over iets wat later zo blijkt te zijn, een onderbuikgevoel dat je exact aangeeft wat er gaat gebeuren of je wijze van communiceren met anderen – zonder concrete woorden – dat aanzet tot verandering.

Je kunt meer dan je denkt

Vanuit de spirituele wereld wordt er op lichtwerkers gerekend, want ze kunnen van nature het verschil maken. Maar dan moeten ze wel de eigen kwesties oplossen, angsten overboord gooien en de geruststelling die ze voelen ook echt accepteren als iets wat van ‘hoger’ komt en niet rationeel te verklaren is.

Met de intentie én focus zoals je deze als lichtwerker hebt, kan je meer dan je denkt. Het besef dat je meer kunt, wordt ook steeds duidelijker voor de lichtwerker. Bovendien de rol die je vervult en als “rebellerend” omschreven kan worden, schrikt je niet af (voorop lopen, aanjager zijn, eigenzinnigheid etc.). Het vertalen naar de praktijk in het dagelijkse leven, is mogelijk de moeilijkste stap. Ook wel logisch, want je loopt immers rond op de aarde. Genezend bezig zijn, zoals de spirituele wereld het noemt, kan op allerlei vlakken en het gaat er dus om dat je dit in je aardse vorm moet zien te vinden.

Bron: Geralt, PixabayBron: Geralt, Pixabay
Je pad vinden
Er is geen kant-en-klare oplossing die dit proces in gang zet. Je kunt het zien als iets wat zich tijdens het leven ontvouwt en waar je, als vanzelfsprekend, invulling aan geeft. Sommige mensen noemen het iets “wat goed voelt”, maar wat niet echt te benoemen is. Ze kunnen niet aangeven waarom ze een bepaald pad inslaan, maar ze doen het toch. Soms meerdere obstakels trotserend. Normaal gesproken kan je, op het moment dat je na verloop van tijd terugkijkt, de logica van je pad plotseling zien.

Het proces als lichtwerker kan op verschillende manier ingevuld worden. Te denken valt aan:
 • De man of vrouw als voortrekker c.q. voorloper. Dit kan bijvoorbeeld vanuit en coachende rol, maar ook een schrijvende.
 • De begeleider in intuïtieve en energetische groei en ontwikkeling.
 • Ondersteuner in transformatieprocessen, die kunnen leiden tot een spirituele groei (wat je helpt om aardse zaken los te laten).
 • Inspirator en voorbeeldfunctionaris voor degene die in het proces zitten om ‘het te zien’.

Het zal door iedere lichtwerker op een eigen manier worden ingevuld en dat maakt dat iedere lichtwerker datgene om zich heen aantrekt wat bij hem/haar past.

Tot slot

Het is aan eenieder om met de uitleg over de lichtwerker iets te doen of niet. Soms is het lezen al een soort herkenning en voor anderen is het nog ver weg. Ieder mens is in de spirituele wereld op een eigen niveau dat passend is voor dat moment en er komen zaken op hem/haar af waar men iets mee kan. Zo niet, dan is de betreffende mens er nog niet aan toe. Er is geen goed of fout, sterker nog, er zijn geen aardse gradaties te hangen aan de processen in de spirituele wereld.
© 2016 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Hoe werkt een spiritueel medium of helderziende?Hoe werkt een spiritueel medium of helderziende?Veel mensen gaan te rade bij een spiritueel begaafd persoon om inzicht te krijgen over wat de toekomt te bieden heeft, m…
Thomas á Kempis: Navolging van Christus in jonge taalThomas á Kempis: Navolging van Christus in jonge taalEen spirituele coach nodig? Het boek ´De navolging van Christus´ van Thomas á Kempis is een boek vol inspiratie en advie…
Welke vaardigheden bezit een goede life coach?Welke vaardigheden bezit een goede life coach?Een persoonlijke levenscoach, of life coach, is tegenwoordig "in". Contacten onderhouden met de coach kan telefonish, pe…
Coaching vaardighedenCoaching vaardighedenKan iedereen een coach worden? Kan iedereen een coach zijn? Een deel van de kracht van coaching komt vanuit de coach zel…

Incarnaties van Vishnu – Kurma, de mythische schildpadIncarnaties van Vishnu – Kurma, de mythische schildpadIn de hindoeïstische geloofsleer is Vishnu een van de drie belangrijkste godheden (drie-eenheid). In dit goddelijk 'drie…
Yogahoudingen – urdhva padmasana (in schouderstand)Yogahoudingen – urdhva padmasana (in schouderstand)Urdhva padmasana sarvangasana is een variant van de schouderstand. Deze asana zorgt ervoor dat er nog meer bloed naar de…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Unsplash, Pixabay
 • http://www.angelontheroad.com/lichtwerker
 • http://www.kristaldimensies.nl/nicoappelmanlichtwerkers.php
 • http://www.nieuwetijdskind.com/lichtwerker-helende-kracht/
 • Afbeelding bron 1: Capecodprof, Pixabay
 • Afbeelding bron 2: Geralt, Pixabay
Annastaal (2.955 artikelen)
Gepubliceerd: 10-02-2016
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Spiritueel
Bronnen en referenties: 6
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.